Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисли за всеки ден 11.01.-17.01.2016


Recommended Posts

Мисъл за деня - 11.01.2016

Велико нещо е да искаш прошка от онези, които си обиждал, но по-велико е да простиш на онези, които са те обиждали и причинявали пакости. Това е качество на великия човек. То не се постига изведнъж. Много трябва да работи човек върху себе си, за да го придобие. Направете опит, да работите поне една година върху това качество, да видите какво ще постигнете.

Великите хора

two-good-reasons-to-forgive.jpg

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 12.1.2016

Работете върху себе си, за да се освободите от лошите наследствени черти; както са създадени, така и можете да се освободите от тях. Сегашното поколение е в състояние да се справи с лошите черти, наследени от деди и прадеди. Ако се натъкнете на някой лош навик в себе си, правете усилия да не го проявявате – вие сте го придобили чрез често повтаряне и като избягвате да го проявявате, ще отвикнете от него.

Качества и линии на красотата

 

5587157_max.jpg

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-13.01.2016г

Три неща са необходими за придобиване на красотата: Любов към Любовта, т.е. свързване с Природата, за да се оформи човешката уста; Любов към Мъдростта – тя ще оформи човешкия нос; и Любов към Истината – тя ще оформи челото, погледа и очите. При това за придобиване на красотата трябва да се работи едновременно в трите свята – във физическия, Духовния и Умствения. Във физическия свят човек има възможности да прави опити и да работи; в Ангелския, т.е. в Духовния свят, той придобива красотата, а в Умствения свят тя се превръща в нещо величествено. Гледайте красивите неща, мислете за красотата и създавайте красиви форми!

Качества и линии на красотата

618x927.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-14.01.2016г

Искате ли да разрешите мъчните задачи на живота, качете се във възвишения свят на вашия ум, там ще ги решите правилно. Има мисли, които човек мъчно може да реализира – за тях са нужни стотици и хиляди години, при това колкото по-посредствен е човек, толкова повече се удължава времето; даже за гениалните хора и за светиите са нужни хиляда години, за да реализират своите светли и възвишени мисли. Какво представляват хиляда години – за умните хора те са един щастлив ден.

Линиите на ума и сърцето

albert-einstein-4.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня  - 15.1.2016

Мнозина се запитват докога човек ще живее в Слънчевата система. Докато завърши еволюцията си и един ден, когато това стане, ще мине в друга система – в Сириус, най-светлата звезда в небето. По култура тя стои по-високо от Слънцето. Като я наблюдава често, човек изпитва особен, свещен трепет в себе си – тя събужда стремеж към чистота, към нещо светло и възвишено.

Линиите на ума и сърцето

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня -16.1.2016

Да обичаш хората означава да работиш за тях. Щом обикнеш един човек, ти влизаш в неговото положение, интересуваш се от живота му, от неговите умствени и сърдечни прояви – от всичко, което живее. Някой говори за идейна Любов и по цели часове седи на едно място и размишлява. Това не е Любов – Любовта подразбира работа за ближния.

Линиите на ума и сърцето

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 17.1.2016

За да се обичат двама души, сърцето на единия трябва да бъде еднакво интензивно с ума на другия и обратно – умът на втория трябва да бъде еднакво интензивен със сърцето на първия. Следователно в любовта между двама души трябва да стане кръстосване на енергиите.

Линиите на ума и сърцето

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...