Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня - 18.01 - 24.01.2016 г.


Recommended Posts

Мисъл за деня  - 18  януари 2016 г.

Като ученици правете усилия да подобрите сегашния си живот; ако сегашният е добър, и бъдещият ще е добър – идната година се определя от сегашната. Ако при усилията, които правите, можете да се свържете с Разумни същества, вие ще подобрите съдбата си – това значи да вярва човек в Бога и да уповава на Него. Да се подобри съдбата не значи човек да се освободи абсолютно от товара си, а да му се покаже как да го носи и по кой път да върви.

Линиите на ума и сърцето

angel-comes-to-help.jpg

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-19.01.2016г

Приложете новите методи при самовъзпитанието си. Вижте какво прави прилежният ученик: като учи един предмет и се измори, не хвърля книгата с недоволство, а я замества с друга и ако и от нея се умори, замества я с трета – по този начин той дава възможност на всички мозъчни центрове да работят, за да се развиват правилно. Така постъпва и човек, който обича да чете – като чете книга, която засяга ума, за да не се измори, от време на време я сменя с друга, която засяга сърцето. Умът и сърцето трябва да вървят успоредно в развитието си.

Линиите на ума и сърцето

dete_kniga01-450x253.jpg

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 20  януари 2016г

Обичта подразбира правилна обмяна на енергиите между две същества, които едновременно си помагат. Ако двама души се обичат и не могат взаимно да си помагат, обмяната между тях не е правилна.

Линиите на ума и сърцето

THEY-can-HELP-EACH-OTHER-succeed..jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-21.01.2016г

Обичта подобрява здравето на човека. Правете опити в това отношение, за да се уверите в истинността на закона: ако страдате от ревматизъм, треска или друга някаква болест, обикнете някого и в скоро време здравето ви ще се подобри; колкото по-скоро оздравеете, толкова по-правилно сте проявили Обичта.

Линиите на ума и сърцето

zdrave1.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 22  януари 2016 г.

Изучавайте себе си, за да можете да си помагате сами. За тази цел ползвайте се от хиромантията, физиогномията, френологията, астрологията – те ще ви доведат до познаване на себе си, до очертаване на вашия характер в най-големи подробности и тогава, като погледнете главата, лицето и ръката си, вие ще четете по тях като по книга. Всяка линия на ръката, всяка черта на лицето и всеки център на главата са писма, които свидетелстват за живота и дейността на човека от далечното минало до днес. Помнете: богатството на човека е в самия него, затова е казано „Познай себе си!“. Познай себе си, открий своето богатство и го приложи!

Линиите на ума и сърцето

900;300;bc6ee701e612c973519c9615657955f3

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 23  януари

Като говорим за знанието, ние имаме предвид това знание, от което се нуждае човешката душа; то е специфично за всеки човек, както и храната. От каквито елементи се нуждае организмът на човека, такава храна си избира той; същото се отнася до знанието – човек се стреми към такова знание, каквото е необходимо за неговия ум. При това не е достатъчно само да придобива знания, той трябва и да ги асимилира; остане ли на повърхността на мозъка, знанието ще тече отгоре, без да се всмуква, и ще образува порой, а ако проникне навътре, ще даде условия за растеж.

Божествените_условия

tumblr_np7512mtj71scne4ro1_1280.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 24  януари

Каква е задачата на ученика? Ако говорим за ученика на светските училища, неговата задача е да завърши училище, да придобие знания, да заеме висока служба, да стане виден човек. Ако говорим за ученика на Божествената школа, задачата му е да стане силен човек, да се справя лесно с мъчнотиите и изпитанията си.

Божествените_условия

freedom.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...