Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня - 1.02.-7.02.2016г


Recommended Posts

Мисъл за деня-1.02.2016г

Като ученици на Живота, вие трябва да работите върху своите мисли, да ги анализирате. Преди да приемете една мисъл, анализирайте я, вижте какво съдържа тя, отде иде и какво иска от вас. Някои мисли понижават човека, а други го въздигат. Приемете и едните, и другите, без да се понижавате или възгордявате. Ако се възгордеете, ще паднете; ако се понижите, ще се повдигнете. Не е въпрос до понижаването, но до смирението, което ученикът трябва да постигне. Чрез смирението той расте, укрепва и се развива.

Психически анализ

rastejyt-na-rasteniqta_html_44efe35d.png

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-2.02.2016г

Помнете: никой не може да се избави от изпитания и страдания; каквото и да правите, те ще ви следват. Закон е: само смелите се поставят на изпитание, не страхливите; само на способните ученици се дават мъчни задачи, не на неспособните; само на силните хора се дава да носят товар, не на слабите. Дръжте в ума си тези мисли и смело вървете напред! Докато държите връзката си с Бога, с Неговите закони, никой не може да отнеме живота ви, да ви обере – пред Божиите закони отстъпва и смъртта.

Психически анализ

19080.jpg

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-3.02.2016г

Работете съзнателно, за да влезете в Божествения университет. Правете опити да преодолявате мъчнотиите и неразположенията си. Ако сте неразположени и не можете да учите, кажете си няколко пъти тихо думите: „живот“, „светлина“ и „любов“. След това кажете: „Аз се движа в живота; аз живея в светлината; аз живея в любовта“. Като повторите няколко пъти тези мисли, ще видите какво действие ще окажат върху вас.

Целесъобразни среди

Lechenie-slancheva-svetlina-diabet-890x395.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 4.2.2016

..псалмопевецът казва: „Господи, на ранина ще Те призова“. Това значи: На ранина, преди изгряването на слънцето, ще се занимавам с най-великата работа – общение с Бога, да придобия енергия, с която да свърша работата си през деня. Дето и да отиде човек, каквато работа да започне, той се нуждае от енергия. Вие трябва да бъдете външно и вътрешно богати, с мощен дух, широка душа, светъл ум и с благородно сърце.

Скритите сили

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-5.02.2016г

Добре е да четете Стария и Новия Завет, да изучавате живота и характера на пророците и апостолите. Ако искате да имате техните опитности, трябва да минете през техния живот, но нещата не се повтарят. Запример, опитностите и животът на Моисея, на Соломона и на другите библейски личности никога няма да се повторят. Четете Еклисиаст, правете анализ и синтез на Соломоновата философия, в която той казва: „За всяко нещо има време“. Като изучавате характера и живота на велики личности, вие се ползвате от техните опитности.

Скритите сили

c2918023d49d267f19f2332c7ecda834.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-6.02.2016г

Една от опасните страни в човека е, да вижда отрицателното в живота, в себе си и в окръжаващите. Понеже всеки човек, всяко нещо има две страни – добра и лоша, положителна и отрицателна, той трябва едновременно да вижда и двете, да ги съпоставя, изследва, анализира, претегля и тогава да спре вниманието си на неизменното, на доброто в човека. Всеки човек има нещо добро и възвишено. Следователно бъдете справедливи първо към себе си, а после към окръжаващите. Първо мерете, претегляйте нещата, а после правете заключения.

Мерки в живота

libra.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-7.02.2016г

Казано е в Писанието: „Изпитвайте нещата, но доброто дръжте“.

Сега и на вас казвам: Изучавайте и доброто, и лошото, но доброто дръжте. Нека доброто бъде основа на живота ви, върху която да градите.

Мерки в живота

00024924.jpg

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...