Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня - 15.02 - 21.02.2016 г.


Recommended Posts

Мисъл за деня - 15.02.2016 г. 

Гледайте на човешките прояви като на задачи за разрешаване. Важно е да ги разрешите правилно и да научите нещо от тях. Като изучавате различните науки, вие развивате специални центрове, чрез които решавате задачите си.

Човешки и природни енергии

 

PoythressRGB.jpg

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 16.2.2016

....Злото действа в личността, а доброто – в душата. С други думи казано: Злото се ражда, когато човек се отделя от Бога. Щом иска да бъде свободен, да прави, каквото иска, без да бъде отговорен за делата си, човек се отделя от Първата Причина и веднага започва да греши. ...Докато греши, човек е мъртъв. Щом изправи погрешките си, той оживява и възкръсва. Това значи придобиване на вечния живот. ...Вечният живот носи светлина, топлина и сила за човешките души.

Реалното в човека

 

978040_dobro_i_zlo.jpg

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-17.02.2016г

...да бъдем в съгласие с живата Природа и не само да мислим и чувствуваме като нея, но и да постъпваме като нея. Само така ще живеем хармонично. Тогава ще кажем сбогом на всички мъчнотии и страдания. Това изисква новото разбиране, новият живот.

Разумност в Природата

 

%D1%87%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%

 

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 18  февруари

Време е вече хората да се откажат от лъжата, доста са лъгали. Какво е създала сегашната култура с лъжата? Лъжата прави човека страхлив и несамостоятелен.

Човешките косми

1326132228_lozh.jpg

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня  - 19  февруари

Откъде произлиза думата ограничение – от граница. Всъщност не всяка граница е ограничение: реката има два бряга, които определят посоката на нейното движение – бреговете са граници, без да я ограничават; и обратно: не всяка свобода е истинска – да мисли, да чувства и да постъпва човек както намери за добре, това не подразбира свобода. Свободата е разумен, съзнателен акт. От гледище на свободата всяка мисъл, всяко чувство всяка постъпка трябва да имат определена граница, т.е. определена форма.

Разумно ограничение(9, 165)

 luxfon.com_2522.jpg

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня  - 20  февруари

За да не стават катаклизми и пертурбации в човешкия живот, на всички се препоръчва съзнателна, разумна работа върху себе си. Въпреки това човек се гневи, не може да се владее и току грабне ножа, иска да си отмъсти на някого. Какво е станало с него? Марс е дошъл наблизо, влияе му, но в този момент други планети се намесват, той хвърля ножа и бяга – уплашил се е, значи Сатурн е въздействал на Марс. От голям страх човек може да се разболее. Като утихне гневът, като минат страхът и болестта, той започва да мисли, да търси причините за своето състояние и по този начин сам си въздейства. При втори случай не се поддава на влиянието на Марс, справя се лесно с гнева си – това наричаме работа върху себе си.

Разумно ограничение(9, 166)

 

mars_saturn.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 21  февруари

Всеки трябва да развива интуицията си, т.е. Божественото чувство – чрез нея той ще знае как ще завърши гимназия или университет, дали ще успее в предприятията си. Интуицията е вътрешният пътеводител – води човека в правия път, посочва му какво да работи, какви връзки да прави с хората и т.н. Чрез нея той изучава вътрешната астрология, т.е. астрологията на своя мозък; щом научи тази астрология, човек може да изучава и външната, обширната космическа астрология. Без познаване на вътрешната, външната не може много да ви ползва.

Разумно ограничение(9, 167)

 

%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...