Jump to content
Порталът към съзнателен живот

"Мысли на каждый день" (22.02.16 - 28.02.16)


Рассвет

Recommended Posts

22.02.16

Изучая себя, человек может дать себе отчёт о всех своих движениях, понять, насколько они произвольны. Он поймёт, что многие его движения находятся под влиянием низших существ и будет делать опыты по овладению собой. Человеку не следует поддаваться чужим влияниям и внушениям, гипнотическим состояниям. Путём воспитания и самовоспитания вы можете помогать себе [и] не поддаваться внешним влияниям (или, хотя бы, их понимать и знать как они на вас воздействуют). …Опасно, когда влияние идёт от низших существ и низших миров. Если влияние идёт от возвышенного мира, то человек пользуется им.

Разумное ограничение

 

Като изучава себе си, човек може да си даде отчет за всички свои движения, да разбере, произволни ли са те, или не са произволни. Той ще разбере, че много от неговите движения са под влиянието на низши същества и ще прави опити да се владее. Човек не трябва да се поддава на чужди влияния и внушения, на хипнотични състояния. Чрез възпитанието и самовъзпитанието вие можете да си помагате, да не се поддавате на външни влияния, или поне да ги разбирате и да знаете как да си въздействате. …Опасно е, когато влиянието иде от низши същества и светове. Ако влиянието е от възвишения свят, човек се ползва.

Разумно ограничение

Линк към коментар
Share on other sites

23.02.16

...стремитесь проявлять Добро, Справедливость, Любовь, связываться с разумными и продвинутыми существами, завершившими своё развитие на Земле. Они готовы вознаградить человека материально и морально за видимое в нём самое малое добро. Это не подкуп, а поощрение. Чтобы идти вперёд, человек нуждается в одобрении какого-либо возвышенного существа. Человек хочет знать как он выдержал свои испытания. Приятно слышать мнение разумного и учёного человека. То, что скажет о вас тот, кто не понимает суть вещей не должно вас ни смущать, ни обижать.

Разумное ограничение

 

...стремете се да проявявате доброто, справедливостта, любовта, да се свързвате с разумните и напреднали същества, които са завършили развитието си на земята. За най-малкото добро, което виждат в човека, те са готови да го възнаградят материално и морално. Това не е подкуп, а поощрение. За да върви напред, човек се нуждае от одобряването на някое възвишено същество. Човек иска да знае как е издържал изпита си. Приятно е да чуеш мнението на разумния и учен човек. Какво ще каже за вас онзи, който не разбира нещата, това да не ви смущава, нито да ви обижда.

Разумно ограничение

Линк към коментар
Share on other sites

24.02.16

Пришло время для того, чтобы человек жил и питался новым способом. Необходимо любить свет как пищу, мысль как пищу, чувства и поступки как пищу. Питаться своей мыслью – это значит усиливать свой ум; питаться своими чувствами – это значит усиливать своё сердце; питаться своими поступками – это значит усиливать свою волю.

Разумность в Природе

 

Време е вече човек да живее и да се храни по нов начин. Трябва да обичаш светлината като храна, мисълта като храна, чувствата и постъпките си също като храна. Да се храниш с мисълта си, това значи да усилваш ума си; да се храниш с чувствата си, това значи да усилваш сърцето си, да се храниш с постъпките си, това значи да усилваш волята си.

Разумност в Природата

Линк към коментар
Share on other sites

25.02.16

Насколько более сознательно вы изучаете Природу, настолько больше входите в связь с ней и доходите до таких знаний, которые вас делают самостоятельными и уверенными в жизни. Сказано: «С кем поведёшься, от того и наберёшься». Дружите с Природой, черпайте от неё силу и знание, чтобы правильно развиваться. Воспользоваться знанием Природы может только тот, кто, как ребёнок, с доверием воспринимает и учится. Для него Природа открывает свои врата и вводит его в свои тайники.

Творец своей судьбы

 

Колкото по-съзнателно изучавате природата, толкова повече се свързвате с нея и дохождате до такива знания, които ви правят самостоятелни и сигурни в живота. Казано е: „С какъвто дружиш, такъв ставаш“. Дружете с природата, черпете от нея сила и знание, за да се развивате правилно. Само онзи може да се ползва от знанието на природата, който като дете, с доверие, възприема и се учи. За него природата отваря вратата си и го въвежда в своите скривалища.

Творец на съдбата си

Линк към коментар
Share on other sites

26.02.16

Читая сочинения какого-то философа или учёного, вы видите над чем он работал, но одновременно вы проникаете в его мысль. Кто-то изучает муравьёв, делает выводы о них, но сила его ума проявляется именно в даваемых им толкованиях. Так, с одной стороны, вы изучаете животных, растения и минералы, а с другой – ум, доводящий вас до этих познаний. И, наконец, изучив и человека – самого себя, вы готовы войти в Божественный мир.

Творец своей судьбы

 

Като четете съчиненията на някой философ или учен, вие виждате какво е работил, но същевременно прониквате в неговата мисъл. Някой изучава мравките, прави заключения за тях, но силата на неговия ум се проявява, именно, в тълкуванията, които той дава. Така от една страна изучавате животните, растенията и минералите, а от друга – ума, който ви довежда до тези познания. И най-после, като изучите и човека – самия себе, вие сте готови да влезете в Божествения свят.

Творец на съдбата си

Линк към коментар
Share on other sites

27.02.16

Работайте сознательно, становитесь творцами своей судьбы. Это подразумевает быть хозяином своих сил, располагать своим знанием в каждый данный момент. Человек познаёт законы Бытия и пользуется ими. Когда ему в голову придёт какая-то идея – он не мучается над её организацией, но сеет её на хорошую почву и оставляет её саму организовываться. Если человеческий ум примет участие в организации идей – ничего не выйдет. Это механический процесс, а естественная организация идей – разумный, сознательный процесс.

Творец своей судьбы

 

Работете съзнателно, да станете творци на съдбата си. Това подразбира да бъде човек господар на своите сили, да разполага със знанието си във всеки даден момент. Той познава законите на Битието и се ползва от тях. Когато дойде някаква идея в главата му, той не се мъчи да я организира, но я посява в добра почва и я оставя сама да се организира. Вземе ли човешкият ум участие в организиране на идеите, нищо не се постига. Това е механически процес, а естественото организиране на идеите е разумен, съзнателен процес.

Творец на съдбата си

Линк към коментар
Share on other sites

28.02.16

Почему человеку не следует критиковать? – Потому что всё существующее находится в развитии. Будешь ли критиковать бутон за то, что ещё не расцвел? Он ждёт момента своего распускания. Будешь ли критиковать плод за то, что ещё не созрел? Он недостаточно согрет солнцем. Когда Солнце точно установленное время греет плод – он созревает. Следовательно: не критикуйте художника, что он плохо рисует. Он ещё не завершил своего обучения. Не критикуйте музыканта, что он плохо играет. Он ещё не завершил своего развития. ...Для человека важно работать, когда-нибудь из него что-то выйдет.

Жизнь в формах

 

Защо не трябва човек да критикува? – Защото всяко нещо е в процес на развитие. Как ще критикуваш пъпката, че не е цъфнала? Тя чака момента на своето разпукване. Как ще критикуваш плода, че не е узрял? Той не е достатъчно огряван от слънцето. Когато слънцето го грее определено време, плодът узрява. Следователно не критикувайте художника, че не рисува добре. Той не е завършил още учението си. Не критикувайте музиканта, че не свири добре. Той не е завършил още развитието си. ...Важно е човек да работи, един ден ще излезе нещо от него.

Животът във формите

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...