Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня - 22.02 - 28.02.2016 г


Recommended Posts

Мисъл за деня - 22  февруари

Като изучава себе си, човек може да си даде отчет за всички свои движения, да разбере произволни ли са те, или не. Той ще разбере, че много от неговите движения са под влиянието на нисши същества, и ще прави опити да се владее. Човек не трябва да се поддава на чужди влияния и внушения, на хипнотични състояния; чрез възпитанието и самовъзпитанието вие можете да си помагате, да не се поддавате на влияния или поне да ги разбирате и да знаете как да си въздействате. Опасно е, когато влиянието иде от нисши същества. Ако е от Разумния свят, човек се ползва.

Разумно ограничение(9, 167)

1367138250_suschnost.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 23  февруари

Стремете се да проявявате Доброто, Справедливостта, Любовта, да се свързвате с Разумните и напреднали същества, които са завършили развитието си на Земята. За най-малкото добро, което виждат в човека, те са готови да го възнаградят материално и морално; това не е подкуп, а поощрение – за да върви напред, човек се нуждае от одобрението на някое Възвишено същество. Приятно е да чуеш мнението на разумния и учен човек, а какво ще каже за вас онзи, който не разбира нещата, това да не ви смущава, нито да ви обижда.

Разумно ограничение(9, 170

 

guardianangel.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 24  февруари

Време е вече човек да живее и да се храни по нов начин. Трябва да обичаш светлината като храна, мисълта като храна, чувствата и постъпките си – също като храна. Да се храниш с мисълта си – това значи да усилваш ума си; да се храниш с чувствата си – това значи да усилваш сърцето си; да се храниш с постъпките си – това значи да усилваш волята си.

Разумност в Природата(6, 291)

 

101115_Finding-Spiritual-Strength-in-Sev

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня -25  февруари 2016 

Колкото по-съзнателно изучавате Природата, толкова повече се свързвате с нея и идвате до такива знания, които ви правят самостоятелни и сигурни в живота. Казано е: „С какъвто дружиш, такъв ставаш“; дружете с Природата, черпете от нея сила и знание, за да се развивате правилно. Да се ползва от знанието на Природата може само онзи, който като дете с доверие възприема и учи – за него тя отваря вратата си и го въвежда в своите скривалища.

Творец на съдбата си(9, 177)

Nature-Study.jpg

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 26.2.2016

Като четете съчиненията на някой философ или учен, вие виждате какво е работил и същевременно прониквате в неговата мисъл. Някой изучава мравките, прави заключения за тях, но силата на неговия ум се проявява в тълкуванията, които дава. Така от една страна изучавате животните, растенията и минералите, а от друга – ума, който ви довежда до тези познания. Като изучите и човека, вие сте готови да влезете в Божествения свят.

Творец на съдбата си

 

 

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 27  февруари 2016

Работете съзнателно, за да станете творци на съдбата си – да бъдете господари на своите сили, да разполагате със знанието си във всеки даден момент. Такъв човек познава законите на Битието и се ползва от тях – когато дойде някаква идея в главата му, той не се мъчи да я организира, но я посява в добра почва и я оставя сама да се организира. Вземе ли човешкият ум участие в организирането на идеите, нищо не се постига – това е механичен процес, а естественото организиране на идеите е разумен, съзнателен процес.

Творец на съдбата си(9, 178)

 

 

 

 

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 28.2.2016 г

Защо човек не трябва да критикува? Защото всяко нещо е в процес на развитие. Как ще критикуваш пъпката, че не е цъфнала – тя чака момента на своето разпукване; как ще критикуваш плода, че не е узрял – той не е достатъчно огряван от Слънцето, но когато то грее известно време, плодът узрява. Следователно не критикувайте художника, че не рисува добре – той още не е завършил учението си; не критикувайте музиканта, че не свири добре – той още не е завършил развитието си. Важно е човек да работи, един ден ще излезе нещо от него.

Животът във формите(9, 187

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...