Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Пролапс на митрална клапа и паническо разстройство


Recommended Posts

Здравейте, на 25 години съм, преди известно време ми откриха много малък (козметичен) пролапс на митралната клапа. Нямам типичните симптоми за паническо разстройство, единственият симптом е смазващата умора и слабост във всички мускули. Към настоящия момент се наложи да напусна работа, тъй като с времето силите ми си отиваха постепенно и стана невъзможно да стигам до работа. С големи трудности извършвам нормални ежедневни дейности, които преди не са ми били проблем. Задъхвам се дори, когато лежа в покой. Въпросът ми е възможно ли е да изпитвам такава умора и слабост само от този малъл козметичен дефект? Имам настроение и огромно желание да правя много неща, да излизам, да сс забавлявам, но нямам сили. Не е имало сътресения или драстични промени в живота ми или в настроенията ми. Единственото по-особено беше, че прекарах и продължавам да карам вирусни инфекции през 2-3 седмици, а преди се разболявах веднъж годишно. Правени са ми имунологични изследвания и са наред, но състоянието ми продължава да се влошава, опасявам се че би могло да доведе до инвалидизиране. През повечето време дори дишам насила, когато издишам напълно въздуха от дробовете си не се включва рефлексът за автоматично вдишване,а аз сама трябва да си напомня да вдишам..реално ако не се накарам да вдишам дробовете ми могат да си седят дълго време без въздух. Всякаш самото ми тяло постепенно отказва да живее и залинява малко по малко, а на мен ми се живее, имам мечти, цели, хобита.

Линк към коментар
Share on other sites

Боже, тресе те хипохондрията и то яко.Това с дишането е шедьовър, който дори мен ме впечатли,а  съм слушал доста такива глупости.

Направи си един експеримент и си кажи, че няма да дишаш 10 минути.Кажи си, че ако продишаш ще се случи възможно най-лошото. Опитай се да издържиш дори само 5 мин без да дишаш. И напиши какъв е резултата.

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

Намерете Алексей Бъчев. Ако нужно, за да ви помогне, той може да стане и извънземен.

Говоря напълно сериозно.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...