Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Донка

Мисъл за деня - 28.02. - 06.03.2016

Recommended Posts

Мисъл за деня - 29  февруари 

Светът, в който живеете, е велико училище, от което ще научите много уроци. Дали сте материалист или идеалист, не е важно. И материалистът се учи, както и идеалистът. Разликата е в това, че идеалистът е весел, с добро разположение на духа и вярва в успеха на работата, която започва.

Животът във формите(9, 187)

 

17532327-Artist-woman-at-work-Isolated--

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

 

Мисъл за деня -  1  март

Правете различни опити и наблюдения върху себе си, за да знаете по какъв начин да възприемате светлината и да се ползвате от нея както за лекуване, така и за повдигане и растеж на ума. Като излизате навън да се печете на Слънце, не е безразлично под какъв ъгъл ще възприемете слънчевите лъчи: обръщайте ту дясната, ту лявата страна или гърба си към Слънцето и следете как ви се отразяват слънчевите лъчи – при различно положение ще имате различни резултати. Обръщайте внимание и на мястото, където седите – в Природата има тъй наречени живи места, живи фокуси, които предават на човека живи, разумни енергии; едно такова място може да предаде на човека една светла, възвишена мисъл, която да го подтикне към нещо добро и красиво.

Животът във формите

 

000017-Rila-Sedemte-ezera-Racete1.jpg

 

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня - 2 март

Невъзможно е външната обстановка да не повлияе на човека и като знае това, той трябва да се движи в среда, която му влияе благотворно. Както благоуханието на цветята се разнася надалеч и влияе на хората, така и добрите и лошите хора оказват влияние на обкръжаващите. Светът е пълен с красиви и с изопачени форми на мисълта, но човек трябва да бъде господар на себе си, да знае кои да приеме и кои да отхвърли – затова е казано в Писанието, че духовете трябва да се подчиняват на пророка, а не пророкът на духовете.

Животът във формите

 

good_versus_evil_by_thesamirh-d56hphs.pn

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня - 3 март

Кога човек работи даром – когато работи за душата си; този закон наричаме благият закон. Старите българи, които живеели на Балканския полуостров, служели на Благия Бог, затова се нарекли българи – това е духовното тълкуване на думата българин. Някои казват, че българите носят името си от реката Волга, откъдето дошли – преминали Дунав и се заселили на Балканския полуостров, където вече имало българи. Старите българи се различавали от новите, които преминали Дунав: първите са благи, служат на Благия Бог, а вторите се отклонили малко от пътя си, заради което изгубили религиозното си чувство, но и едните, и другите са на везните, взаимно си помагат.

Животът във формите

000975124.jpg

Редактирано от Донка

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня - 4 март

Работете с цветовете, с различните краски, като методи за лекуване и за набавяне на онези енергии, които липсват в организма ви. Всички хора не се нуждаят от един и същ род енергии, затова, именно, всички не обичат един и същ цвят. Ако нямате предмети, които да ви свързват с различните цветове, работете мислено, като изговаряте такива думи, които ще събудят у вас съответни цветове. Запример, ако кажете думата „син“, веднага си представяте или тъмно син, или ясно син цвят. Първият е цвят на долина, затова ви сваля ниско, в долината на живота. Ясносиният цвят ви напомня небе, височина, затова издига мисълта ви високо, на някой планински връх.

Животът във формите

22936874434_47580830b1_b.jpg

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня - 5 март 2016

В стремежа си да се домогне до положителното знание човек трябва да бъде спокоен, да не се тревожи. Колкото повече се вълнува, толкова повече умът му не е свободен да възприема нещата правилно и човек изпада в обезсърчения, което прекъсва хода на правилното развитие на процесите.

По Пътя на природата

 

 

Редактирано от Розалина

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня - 6 март 2016

Помнете: Работите на природата се различават от човешките работи. Когато човек работи едновременно с природата, инициативата излиза от природата, а човек е изпълнител на нейната инициатива. Тогава природата върви напред, а човек – след нея. Има случаи, когато инициативата взима човек, а природата му помага. В този случай човек върви напред, а природата след него. Дали човек ще работи по първия или по втория начин, не е важно; важно е само, да бъде в съгласие с природата. Който е в съгласие с природата и работи по нейните методи, всякога дохожда до ценни резултати.

По пътя на природата

 

bg-25-600x400.jpg

Редактирано от Донка

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×