Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня - 28.02. - 06.03.2016


Recommended Posts

Мисъл за деня - 29  февруари 

Светът, в който живеете, е велико училище, от което ще научите много уроци. Дали сте материалист или идеалист, не е важно. И материалистът се учи, както и идеалистът. Разликата е в това, че идеалистът е весел, с добро разположение на духа и вярва в успеха на работата, която започва.

Животът във формите(9, 187)

 

17532327-Artist-woman-at-work-Isolated--

Линк към коментар
Share on other sites

 

Мисъл за деня -  1  март

Правете различни опити и наблюдения върху себе си, за да знаете по какъв начин да възприемате светлината и да се ползвате от нея както за лекуване, така и за повдигане и растеж на ума. Като излизате навън да се печете на Слънце, не е безразлично под какъв ъгъл ще възприемете слънчевите лъчи: обръщайте ту дясната, ту лявата страна или гърба си към Слънцето и следете как ви се отразяват слънчевите лъчи – при различно положение ще имате различни резултати. Обръщайте внимание и на мястото, където седите – в Природата има тъй наречени живи места, живи фокуси, които предават на човека живи, разумни енергии; едно такова място може да предаде на човека една светла, възвишена мисъл, която да го подтикне към нещо добро и красиво.

Животът във формите

 

000017-Rila-Sedemte-ezera-Racete1.jpg

 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 2 март

Невъзможно е външната обстановка да не повлияе на човека и като знае това, той трябва да се движи в среда, която му влияе благотворно. Както благоуханието на цветята се разнася надалеч и влияе на хората, така и добрите и лошите хора оказват влияние на обкръжаващите. Светът е пълен с красиви и с изопачени форми на мисълта, но човек трябва да бъде господар на себе си, да знае кои да приеме и кои да отхвърли – затова е казано в Писанието, че духовете трябва да се подчиняват на пророка, а не пророкът на духовете.

Животът във формите

 

good_versus_evil_by_thesamirh-d56hphs.pn

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 3 март

Кога човек работи даром – когато работи за душата си; този закон наричаме благият закон. Старите българи, които живеели на Балканския полуостров, служели на Благия Бог, затова се нарекли българи – това е духовното тълкуване на думата българин. Някои казват, че българите носят името си от реката Волга, откъдето дошли – преминали Дунав и се заселили на Балканския полуостров, където вече имало българи. Старите българи се различавали от новите, които преминали Дунав: първите са благи, служат на Благия Бог, а вторите се отклонили малко от пътя си, заради което изгубили религиозното си чувство, но и едните, и другите са на везните, взаимно си помагат.

Животът във формите

000975124.jpg

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 4 март

Работете с цветовете, с различните краски, като методи за лекуване и за набавяне на онези енергии, които липсват в организма ви. Всички хора не се нуждаят от един и същ род енергии, затова, именно, всички не обичат един и същ цвят. Ако нямате предмети, които да ви свързват с различните цветове, работете мислено, като изговаряте такива думи, които ще събудят у вас съответни цветове. Запример, ако кажете думата „син“, веднага си представяте или тъмно син, или ясно син цвят. Първият е цвят на долина, затова ви сваля ниско, в долината на живота. Ясносиният цвят ви напомня небе, височина, затова издига мисълта ви високо, на някой планински връх.

Животът във формите

22936874434_47580830b1_b.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 5 март 2016

В стремежа си да се домогне до положителното знание човек трябва да бъде спокоен, да не се тревожи. Колкото повече се вълнува, толкова повече умът му не е свободен да възприема нещата правилно и човек изпада в обезсърчения, което прекъсва хода на правилното развитие на процесите.

По Пътя на природата

 

 

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 6 март 2016

Помнете: Работите на природата се различават от човешките работи. Когато човек работи едновременно с природата, инициативата излиза от природата, а човек е изпълнител на нейната инициатива. Тогава природата върви напред, а човек – след нея. Има случаи, когато инициативата взима човек, а природата му помага. В този случай човек върви напред, а природата след него. Дали човек ще работи по първия или по втория начин, не е важно; важно е само, да бъде в съгласие с природата. Който е в съгласие с природата и работи по нейните методи, всякога дохожда до ценни резултати.

По пътя на природата

 

bg-25-600x400.jpg

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...