Jump to content
Порталът към съзнателен живот

За терианците


Recommended Posts

Хората, които са убедени, че са животни се наричат терианци. За пръв път чух този термин одеве, когато гледах едно предаване по БНТ (първите 5-6 мин: http://bnt.bg/predavanyia/otblizo-s-mira-dobreva/lyutierski-shed-ova-r-ga-dulka-na-110-godini-06-03-2016).

Показаха 50-годишен мъж, който от дете вярва, че е куче и не само вярва, но и се държи като куче,..., облича се в костюм на куче (смята, че е куче заключено в човешко тяло). Дадоха и жена, която се чувства и държи като котка. Третото и око се било отворило, когато била на 15-годишна възраст и от тогава вярва, че е по погрешка се е родило в човешко тяло. 

Интересно ми е, как психолозите/психиатрите биха обяснили такова мислене и поведение от гледна точка на психологията/психиатрията, особено когато става дума за човек, който от дете се чувства куче и е обичал да спи в кучешка колиба.

Но нека намеся и езотериката. Ако на някой му хрумва езотерично обяснение за съществуването на такива случаи - бих се радвал да го сподели. Може ли душа, достойна за тяло на куче или котка да се роди в човешко тяло...и то по погрешка?

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...