Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Ннберчев

Българският народ показа своята духовна зрялост

Recommended Posts

Българският народ показа своята духовна зрялост

С поставянето на Учителя Петър Дънов в първата десятка на класацията "Великите българи" нашият народ доказа, че, наред с патриотизма и саможертвата в името на държавата, не малко хора смятат издигането на духовността за първостепенен фактор, осигуряващ величието, благоденствието и пребъдването на българската народност. Но за разлика от неколцината манипулативно и конюнктюрно попаднали в категорията "велики" публични личности, чиято известност било в страната, било зад границата, не носи съществена полза за масата българи и е временна, делото на народните просветители от порядъка на Учителя Петър Дънов носи неизтощим заряд на духовност, от който се възползват и ще се възползват, за да достигнат до своето спасение, милиони жители на Планетата. За съжаление все още има хора, особено в по-млада възраст, които бъркат "известност" с "величие", като по този начин се стига до парадоксалното положение медийни звезди и политически еднодневки да делят мегдан с действително отдалите труда и живота си за благото на цялото човечество Велики духовни дейци.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

делото на ... Учителя Петър Дънов носи неизтощим заряд на духовност, от който се възползват и ще се възползват, за да достигнат до своето спасение, милиони жители на Планетата.
:feel happy::feel happy:

icon12.gificon12.gif

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:) семенцето = духовната зрялост само "проби"/се роди навръх Рождество Христово.

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

семенцето = духовната зрялост само "проби"/се роди навръх Рождество Христово.
:thumbsup2::yinyang::angel:

В последно време забелязвам, че Учението на Учителя сякаш си намира път сред жадния ни и изстрадал народ. Дори и в медийното пространство. Може би не е съвсем ясно и осъзнато, но се случва. Тихичко, спокойничко, ненатрапчиво. Това е чудесно, приятели!

:sorcerer::yinyang:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Никак не одобрявам тази кампания, но се радвам, че Учителят намери място сред първите десет - значи много хора ценят и обичат Делото му. Посятото ще даде плод. А между номинираните почти няма духовни водачи...

Светли Рождественски Празници на всички ви :feel happy:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

За съжаление все още има хора, особено в по-млада възраст, които бъркат "известност" с "величие", като по този начин се стига до парадоксалното положение медийни звезди и политически еднодневки да делят мегдан с действително отдалите труда и живота си за благото на цялото човечество Велики духовни дейци.
:thumbsup:

Явно обаче те са "ценностите" на сегашното общество.И доколко въобще Дънов го възприемат като "пример за поведение",а не като "медийна звезда".

Дотук води пасивността.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:) дааа, замислих се бързо...за ПАСИВНОСТТА + ролята и в/за узряването на Духовността :1eye: много много ми е нужна била...понякога Пасивността / въздържането от спонтанна активност / подкрепянето - неподкрепянето на човек / идея ...+ иначе връх в мен взема Припряността :1eye: и се сещате какво става след товааа :D

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Нека не умуваме много ,а да гласуваме.Защото попадането на Учителя сред първите десет го дължим на всички духовни хора на България/а може би и на някои от чужбина/.

Когато се качим в планината ,сме доста ,а когато трябва да се свърши някаква работа ,там ,''долу'',сред ''другите'',сме малко.Царе сме на извиненията/карма,проблеми.../.А сега всички се радваме ,че ще има филм по телевизията.Радваме се не само заради нас, но и заради близките ни ,които ще научат част от ИСТИНАТА.

Такъв шанс за представяне на Учението чрез медиите рядко има.Затова го използвайте.Не само вие , но и близките ви.

Въпреки че доста хора казват , че филмът е достатъчен ,за мен не е.Аз няма да бъда доволен ,ако Учителят е десети.Това ще бъде повод част от нашите ''доброжелатели'' да си помислят ,че е попаднал случайно в десятката.

А вие как ще се чувствате?

Няма нищо лошо в писането и говоренето за цветенца , пчелички ,за хубавото слънце...Но...уловията само след около 15 дни няма да ги има .И ...пак ще се оплакваме ,че околните не ни разбират.Но как да ни разберат ,като не им помагаме?

Ние си оставаме затворени в книжното.Не искаме да проумеем ,че се започва от най-малкото.След кампанията на БНТ и доброто ни представяне в нея , ще имаме много повече основание да показваме идеите си сред обикновените хора и то по обикновен начин.За да сме полезни.Така,както изисква от нас Учителят.

Не забравяйте ,че той ни завеща да разпространим учението в България и по света.

Но как ще стане това?Чрез сбирки по десетима ли?Или са достатъчни само съборите и паневритмията?

Според мен Учението е много по-дълбоко.А дали сме на нужното духовно ниво в нашите действия?

Редактирано от vehadi

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:) дааа, умуването си е пълзене към мъдруването..., а виж за Пасуването схванал си момента...Пасувам - Гласувам :lol: значи не пасувам а съзнателно отивам да гласувам :1eye::lol:

:smarty: Казал ни е съвършено ясно мъдрецът и философът Учителя Петър Дънов, че :

Всеки е дошъл на земята да изпълни Волята Божия в кръга на своите възможности и знание !

ВСЕКИ Е ДОШЪЛ НА ЗЕМЯТА ДА ИЗПЪЛНИ ВОЛЯТА БОЖИЯ В КРЪГА НА СВОИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ И ЗНАНИЯ

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Редактирано от Благост

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×