Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Лесно ли е да си жена


gladiola_11

Recommended Posts

Лесно ли е да си жена и хубав ли е женският живот, сравнен с мъжкия?

Наскоро се замислих, като гледах едно предаване, че жените в по-голямата си част от живота имат чисто женски проблеми.Има теми,които жените ги е срам, дори да захванат, като например какво се случва отдолу при едно естествено раждане и дали наистина може да се нарече "естествено".И всъщност другият ни избор е секциото, което също не е много приятна процедура.Понякога като гледам мъжете как си живеят,без тези проблеми и как могат да станат татковци,без да се налага да преживяват всичко, леко ме хваща яд. Да не говорим за промените в менопаузата, тъкмо ни свърши и почват другите проблеми-недостатъчно овлажняване, болезненост при полов акт и т.н. Вие какво мислите, не се ли дразните понякога, не можеше ли да бъде малко по-лесно да се жена, а не животът ти да е изпълнен с толкова премеждия.

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 31
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ако мислиш, че животът на една жена, родена в развито общество "е изпълнен с толкова премеждия", прочети книгата на Халед Хосейни "Хиляда сияйни слънца" и ще изпиташ облекчение.

Линк към коментар
Share on other sites

А мъжете трябва ли да се оплакват от проблемите с простата в напреднала възраст?:)

Жените и мъжете просто са различни в техните физически и психически особености. Забелязала ли си например, че негроидната раса е много добра в атлетичните спортове, поради физиологичните си дадености, но пък монголоидната е допринесла изключително много в сферата интелектуалното развитие, а европеидната е оставила такива изключителни шедьоври в музикалната история и т.н.

Аз мисля, че някои жени страдат по-скоро не от факта, че са жена, а че мислят, че са попаднали в отбора на губещите. А такова нещо няма - има разнообразие в природата. И всеки е изключителен по своята същност.

П.п. Нека ти разкажа за моя и на мъжа ми опит с раждането на дъщеря ни. По взаимно съгласие решихме той да не присъства в родилна зала, но пък стоеше точно пред вратата на стаята. Сега осъзнавам - голяма грешка! Имах щастието, слава Богу, да мина през леко и краткотрайно раждане, поне на мен такива са ми спомените, но не и на мъжа ми. Аз на втория ден вече бях забравила, че съм раждала. И досега, няколко години по-късно, аз мога да разказвам и да се шегувам с онзи паметен ден, а мъжът ми още е травмиран. Жените и психически и физически са подготвени за този наистина естествен (и прекрасен) процес, а това не те ли кара да се чувстваш щастлива и специална, отколкото ощетена?

 

Линк към коментар
Share on other sites

Ние живеем в дуалност.Каква точно е ролята на мъжката или на женската енергии?

Kогато се отработва женската енергия това означава,че се очаква от жената да бъде най-вече партньор,майка и човек,който се грижи за дома и семейството.Е,тя може да се изявява и социално,но в никакъв случай да иззема мъжката функция-а тя е:грижа за семейството откъм изхранване,кариера,работа,борба навън,в условията на груба конкуренция,грижа за жената и децата и материалното им осигуряване.Жената отработва женска енергия(тази на съпруга и майка),а мъжът-мъжката-работа,кариера,борба за защита на семейството от външни да го наречем условия.И понеже не се спазва закона за отработването на тези енергии има толкова много болести-на гърдите,матката,яйчниците-те всички са болести на женските органи и показват дисбаланс в отработването на тази същата женска енергия.А пък мъжът да си седи у дома-пак същото-грешно отработване на мъжката енергия и...болести.
Ако разгледаме и чакрите-по 2-ра мъжът е отдаващ,а жената-приемаща т.е. енергиите текат в таз посока-мъжът да дава(материално,духовно,сексуално),а жената-да приема.
Ако жената не приема чрез втора чакра(няма партньор) то тя трябва да издигне тази енергия до 3-та-това означава,че тя или трябва да се отдаде в служба на обществото или пък да развива активно своята духовност.В противен случай ще се получи застой в енергиите.

Или най-общо казано колкото тежко е на жената,толкова е и на мъжът.Всеки си има свои уроци и свои отговорности.Раждането е естествен процес,ноо по-важното е отглеждането на детето,в което трябва да участват активно и двамата родители.

Поздрави!

Линк към коментар
Share on other sites

Това за което говорите е много философско и прекрасно, но всъщност аз визирам чисто физиологичните неудобства.Определено си мисля,че жените са ощетени в много отношения и най-вече за това, че физиологията им създава проблеми.Не може женските неприятности да се сравняват с простатата при мъжа, тъй като не всички мъже имат такива проблеми, а и да имат, те се появяват ча след 50 , а и има толкова много лекарства за това.По телевизията постоянно има реклами за този мъжки проблем, което пък говори, че определено мъжете се оплакват.Но въпроса е, че при тях има решение и че до 50 нямат чисто мъжки полови проблеми или поне повечето, докато ние жените искаме или не всеки месец търпим цикъла си, ходим на гинеколог, раждането при нас е болезнено и цялата отговорност за него пада върху нас-износване, раждане.Много често след раждането жените имат освен физически и психически травми- не изпитват същото удоволствие по време на секс, имат смъкване на матката и всичко това от т.н. "естествено" раждане.Не мисля, че природата се е отнесла благосклонно към нас, давайки ни цикъл, раждане и т.н. Докато мъжете също имат деца и са щастливи родители, но не плащат тази висока цена, която плащаме ние.

Линк към коментар
Share on other sites

Не мисля,че жените са по-ощетени в здравословен план.Всичко зависи от това как човек се грижи за себе си.

Не мисля,че и месечния цикъл е проблем.Също и износването и раждането на дете.Жените вече раждаме най-много до 2 деца.Това са 18 месеца от живота ни.Имаше една поговорка:"Най-лесно е да родиш едно дете,най-трудно- да го отгледаш".

Ако жената отработва правилно женската енергия надали ще има кой знае какви проблеми.Лошото е,че се опитваме да изземваме и мъжките функции напоследък.Тогава какво остава на мъжете?;)

Линк към коментар
Share on other sites

Не всички жени имат физически или психически проблеми по време и след раждане. Но пък знам, че много от тях са изживели най-прекрасните си интимни моменти и оргазми именно по време на бременността си. 

Аз, като раждала жена, мисля че да имаш възможност да износиш и дадеш живот, е преимущество и благословия, за която ние, жените не трябва да се оплакваме, а напротив, мъжете трябва да ни завиждат.

Като цяло статистиката показва, че средната продължителност на живот на жените е по-дълга от тази на мъжете. Което пък от своя страна си е доказателство, че не сме чак толкова физически ощетени.

Въпрос на избор е в какво и с кого се сравняваш. 

Линк към коментар
Share on other sites

Не съм чула досега мъж да завижда на жена-не само за бременността, а за каквото и да било, просто защото много добре знаят, че те са късметлиите в живота.А за продължителността на живота- не е важно само количеството, а качеството, така че не си заслужава цената, която ние плащаме.Колкото майката е родител, толкова и бащата, само че жените изживяват всичките негативи.Тоест и за двата пола позитивите и резултатите са едни и същи, но при нас има и безброй негативи.Като цяла изобщо не харесвам максимата, че във всяко хубаво нещо, трябва да има и лошо-не е така.

Линк към коментар
Share on other sites

Разбирам, че се чувстваш ощетена от това, че си жена.

Също така виждам че си натрупала гняв, който ще се превърне в злоба към теб самата, ако не намериш решение на проблема. За да се отървеш от гнева трябва да се срещнеш със страховете, който са го причинили.

В ‎29‎.‎3‎.‎2016‎ г. at 17:17, gladiola_11 каза:

Това за което говорите е много философско и прекрасно, но всъщност аз визирам чисто физиологичните неудобства.

Мисля, че не е добре да се разглеждат болежките само на физическо ниво, това би довело до временно и повърхностно решение. За пълно справяне с неудобствата, който имаш е най-добре да се потърси причината на духовно, емоционално и физическо ниво във същата последователност(отвътре - навън).

 

Пожелавам ти отново да се почувстваш щастлива жена !

Успех !

Линк към коментар
Share on other sites

Мъжете също имат болежки и физически проблеми, за които ние жените или не се досещаме, или не ги наричаме с думата "проблем". Благодарна ще съм на някого от мъжкото присъствие тук, ако ни издаде някоя от тези "тайни". Аз съм чувала от мъж, например, че ерекция, която се случва спонтанно на обществено място може да бъде изключително сериозен физически проблем. 

Линк към коментар
Share on other sites

gladiola_1

Всички те взимат на сериозно .Само че , не виждам смисъл във въпросите ти , освен че положението никак не ти харесва . Е , и на мене не ми харесва все жени да определят живота на мъжа , но нищо не може да се направи . Всяка жена , изградила някакво самочувствие може да  налага своите желания .Няма да спорим , доколко вярно е това .Но и ние мъжете се стремим към духовно усъвършенстване и от тази позиция . да добием свобода . А че мъжете дават мило и драго за малко добри обноски е доказано със съществуването на  най древната професия .Също трябва да си чула приказката  че ,,зад всеки велик мъж , стои гениална жена ". Направо , сам мъж и крушка в банята трудно сменя .Най малкото няма кой да го сгълчи колко е муден . А съвсем сериозно съм съгласен с твърдението , че жените са двигателя в обществото .

--отиваш в аптеката и си взимаш индивидуални предпазни средства ,( квадратни станйолени) . И забравяш за последния проблем .Но тъй като и това не е твой проблем , а просто си се оплакваш .Добре е да се консултираш с психотерапевт .

Философстване е всеки опит да обясниш нещо на някой .Май няма как да минеш без това .Например не е добре да да бъдем дълго време недоволни , то е болезнено състояние .Добре е бързо да разберем защо става така и се оправим . 

пп.... светът не от вчера  :) Имах колежка на възраста на майка ти .Та , тя ми е споделяла , че ходи  на йога специално за безболезнено раждане . Казваше че се е получило .

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Александър, на мен ми е интересно Вие дали смятате жените за прецакани, съжалявате ли ги и радвате ли се, че сте мъж. И как ви се виждат чисто физиологичните особености на жената?

Линк към коментар
Share on other sites

преди 2 часа, gladiola_11 каза:

Александър, на мен ми е интересно Вие дали смятате жените за прецакани, съжалявате ли ги и радвате ли се, че сте мъж. И как ви се виждат чисто физиологичните особености на жената?

Жените ? Много привлекателни са ! :)

Харесвам се , защото това познавам като ,,аз" .Друго няма.Цял живот това съм опознавал .Гледайки другите , своето отражение съм виждал .

Аз се мисля за човек . И жените са част от това . Както въздуха , са важни .И за това ,,дали смятате жените за прецакани" , ми изглежда така абсурдно , така невероятно . Не че го срещам за първи път . Но хората сме свободни да вярваме в каквото пожелаем . Виж това    За терианците  

Поогледай темите ,,лични истории ; психотерапия ; общуването ; мъжът и жената ".Виж колко покъртителни истории има .Изплаче някой,,моля за съвет" . Веднага няколко човека си казват мнението , а той влезе един два пъти и край, Никакъв го няма .ПОвечето и не разбират , че психичното здраве е основа и на физическото такова . Гледаш младеж красив или жена при вида на която коленете ти потреперят .А като се поразговорите той(тя) има вярвания някакви за живота , непрактични .И от там в главата някакви мисловни модели , водещи до гастрити , язви . И да куца даже се е докарал .

Кажи , по точно помисли ,До колко вярно е следното твърдение ,,Жената и мъжът са двете лица на човека .Както ези и тура са двете лица на монетата .Няма ли я жената /мъжът , няма ли я едната страна няма човек , няма монета " Монетата ще бъде заместена с жетон а човекът с нещо непознато ,сега не съществуващо .

 

 

 

 

 

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Ние живеем в дуалност.Каква точно е ролята на мъжката или на женската енергии?
Kогато се отработва женската енергия това означава,че се очаква от жената да бъде най-вече партньор,майка и човек,който се грижи за дома и семейството.Е,тя може да се изявява и социално,но в никакъв случай да иззема мъжката функция-а тя е:грижа за семейството откъм изхранване,кариера,работа,борба навън,в условията на груба конкуренция,грижа за жената и децата и материалното им осигуряване.И понеже срещу мен ще скочат сега феминистките ще кажа-жената отработва женска енергия(тази на съпруга и майка),а мъжът-мъжката-работа,кариера,борба за защита на семейството от външни да го наречем условия.И понеже не се спазва закона за отработването на тези енергии има толкова много болести-на гърдите,матката,яйчниците-те всички са болести на женските органи и показват дисбаланс в отработването на тази същата женска енергия.А пък мъжът да си седи у дома-пак същото-грешно отработване на мъжката енергия и...болести.
Ако разгледаме и чакрите-по 2-ра мъжът е отдаващ,а жената-приемаща т.е. енергиите текат в таз посока-мъжът да дава(материално,духовно,сексуално),а жената-да приема.
Ако жената не приема чрез втора чакра(няма партньор) то тя трябва да издигне тази енергия до 3-та-това означава,че тя или трябва да се отдаде в служба на обществото или пък да развива активно своята духовност.В противен случай ще се получи застой в енергиите.

Линк към коментар
Share on other sites

Преди години, братя Уашовски (създателите на филма "Матрицата") са станали брат и сестра Уашовски..., а наскоро...- сестри Уашовски: http://www.vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/i-dvamata-bratia-uashovski-sa-sys-smenen-pol-snimki-6051077

Линк към коментар
Share on other sites

Александър, аз те питах по-скоро дали физиологично са ти неприятни жените, тоест нещата, които им се случват и съответно дали се радваш,че на теб не ти се случват?Но не от гледна точка на сексуален обект, а по-скоро от човешка гледна точка, ако можеш да се поставиш на тяхно място.

Линк към коментар
Share on other sites

И ако ти отговори с "да", как ще се почувстваш? Ако ти кажат това, което ти се иска да ти кажат, какво? От години (сигурно не само в този сайт) търсиш потвърждение на виждането ти. Ако някои жени не са вярвали в твоята теза, но вземат да повярват, само ще помогнеш за това да има повече нещастност по света. Това ли искаш? Дори някои хора да се съгласят с твоето мнение, дори да убедиш дадени хора да мислят като теб, какво? Ще станеш по - щастлива ли? И да станеш, ще е за малко. Няма да има радикална промяна в психиката ти. В крайна сметка, ще продължиш да се чувстваш зле заради определен начин на мислене.

И двата пола си имат предимства и недостатъци, условно казано (условно, защото зависи от гледната точка кое е предимство или недостатък). Някои хора завиждат на мъжете, други на жените. Някои хора стават от жени - мъже, а други: от мъже се превръщат в жени. Ако толкова завиждаш на мъжете, вземи стани мъж. Мрънкането и търсенето на потвърждение на виждането ти, в най - добрия случай ще ти донесе краткотрайно облекчение за страданието.

Редактирано от Агент Сингам
Линк към коментар
Share on other sites

В 4/4/2016 at 1:14, gladiola_11 каза:

Александър, аз те питах по-скоро дали физиологично са ти неприятни жените, тоест нещата, които им се случват и съответно дали се радваш,че на теб не ти се случват?Но не от гледна точка на сексуален обект, а по-скоро от човешка гледна точка, ако можеш да се поставиш на тяхно място.

Добро утро .Станах и преди кафето ми се прииска да ти кажа ,че навън е хубаво .Слънцето засмяно  от рано пече .Нагряло и изсушило е пътя ,като с това е позволило на постоянния поток от коли да задържа и постоянен облак прах .Слънцето си играе и прави различни цветни отблясъци в прахоляка над колите .Откъсвам се от гледката за да усиля радиото .Почват новините , а отделни форсирания и клаксони накъсват звука и ми пречат .На кратко , началото на един прекрасен ден .Да прекрасен .Чувството на задоволство извира от спотаените и готови за реализиране желания .Те напират и ме правят нетърпелив да започна .

Единственото напълно сигурно , което мога да кажа е че .След като тялото ти е избрало да бъде жена ,ти можеш да го приемеш и да живееш добре .Или да се бориш правейки каквото решиш , като не се знае какъв ще е края .Помисли ,защо при смяна на пола .Кандидатите минават задължителна психологична подготовка . Защото живота е такъв , какъвто мислим че е....

Не ти отговарям директно ,защото не съм сигурен до колко ще се разберем .Напр. какво значи да са ми неприятни жените ? Или поставяйки се на тяхно място , да ми е неприятно нещо независещо от мен ?Щом е независимо от мен , го приемам и толкоз . Ако нещо ми е неприятно , просто съм далеч от него . Само силен интерес може да задържи някой до нещо неприятно .Интерес или глупост .

Обикновенно мисли на себеотхвърляне са привнесени .Те са натрапени нарочно или по невнимание .Това си е работа за терапевтите .Е , може и да не е така , но винаги нещо може да се направи

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Ами да-правилно си го казал- когато нещо ти е неприятно, стоиш далеч от него, но например как седя далеч от цикъла си, който определено смятам за най-малкото неприятен и не само това , ами не искам да се затормозявам всекеи месец мозъка с глупости-как да се радвам на живота, като съм орисана да се занимавам с глупости.Неприятно ми е ,че точно жените са тези,които раждат. За процеса раждането изобщо няма да пиша-всеки знае "колко е приятно"

Линк към коментар
Share on other sites

Много е повърхностно да се разглежда живота само през удоволствието и неудоволствието на физическите усещания. Човекът е нещо повече от полови органи, цикъл и простата. Да приравня усещането си за жена до цикъла и менопаузата е сериозна форма на себеотхвърляне и себеунижение водещо до много неприятното и силно влияещо на организма чувство на себеомраза. Доста има изписано в психологията по този въпрос.

Човешкият организъм е уникален независимо в кой пол. Все повече ни се показва, колко устойчиво и податливо на промени е човешкото тяло, ние можем да правим с него всичко, стига да сме достатъчно мотивирани и постоянни. Човешката мисъл е единствената, която може да променя материята, както своята, така и чуждата. Умението ни да говорим е най - голямата магия, с думи можем да разболеем и да излекуваме. Няма друг такъв уникален организъм. 

Как мога да омаловажа всичко това, да не го ползвам по предназначение и да не използвам всички функции, които са ми дадени, да не им се радвам и да не се наслаждавам на формата, защото имам репродуктивна функция - цикъл? Това би било престъпление спрямо собствената ми същност.

Но, има хора, които са научени да се мразят достатъчно много за това което са и са обречени да страдат, въпреки че притежават най - уникалното тяло от живата материя. 

 

Редактирано от Диляна Колева
Линк към коментар
Share on other sites

gladiola_11, искаш ли леко да перифразираме въпроса, който те вълнува? Например: Лесно ли е да си таралеж и хубав ли е таралежият живот, сравнен с този на катерицата? Гадните бодли така пречат да се гушка. А да не говорим за невъзможността да се почеше по гръбчето. Докато катерицата живот си живее в гушкане и чесане по цял ден..

Разбираш ли ме, отстрани погледнато темата звучи точно така. Таралежът, който така се е вторачил в бодлите, гушкането и чесането, че не може да види, колко полезни всъщност са бодлите му и колко малка част от битието му са гушкането и чесането, колкото и да са приятни…

Линк към коментар
Share on other sites

Диляна Колева- значи все пак и Вие мислите, че въпреки всичко ако сведем живота на жената до цикъла и менопаузата това е самоунижение.Значи всъщност самият цикъл е унижение, а и как може да го игнорираме, когато това се случва всеки месец?Какво значи да се правем, че го няма или че не го виждаме, да не говорим,че е няколко дни, а и доста досаден по ред причини.Не става въпрос да не виждаш другите неща, но цикълът искаме или не е част от нас.Коя жена се радва, когато е в цикъл-ами никоя.Ами да, смятам,че не е нормално всеки месец по няколко дни да се чувстваш некомфортно.Не виждам изобщо нищо хубаво в цикъла и след като никоя жена не може да каже нищо хубаво за този период, как да се радвам, че е част от мен и че определено ме води до по-унизително положение, в сравнение с мъжете, които нямат тази "екстра" Не ми харесва да се чувствам слаба.

Линк към коментар
Share on other sites

Ако gladiola_11, иска да бъде щастлива и същевременно да си остане жена, то тя трябва да си промени гледната точка.

А ако иска да бъде щастлива, но да не бъде жена, то тя трябва да си смени пола, след което...евентуално ще бъде щастлива (но ако има в психиката и нещо по - дълбоко, което не е наред и което предизвиква недоволството и от факта, че е жена, то би могло да и трови живота и след като стане мъж).

Ако не иска да е щастлива и ако иска и след още 5 години да се терзае заради същите неща: то тогава, може да продължи да си държи на своето, бунтувайки се срещу факта, че е от женски пол, но неправейки нищо да промени този нехаресващ и факт.

В друг сайт, gladiola_11 (emilia_07) е публикувала тема с подобно заглавие. Изписани са...54 страници по темата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=912068;topicrefid=20

 

Редактирано от Агент Сингам
Линк към коментар
Share on other sites

Току-що, gladiola_11 каза:

Диляна Колева- значи все пак и Вие мислите, че въпреки всичко ако сведем живота на жената до цикъла и менопаузата това е самоунижение.Значи всъщност самият цикъл е унижение, а и как може да го игнорираме, когато това се случва всеки месец?....

А вие как успяхте да сведете живота си само до цикъла? Само това това ли правите като жена?

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...