Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте, от 6 месеца живея в страх и на моменти ужас, от който не мога да се отърва. Декември месец, след напускане на работа, заради проблеми в нея и страх за здравословното състояние (който се указа силно преувеличен), получих поредица от ежедневни паник атаки. Овладях ги след две седмици с помощта на хомеопатията. Януари месец обаче получих спадзми в корема. Превърнаха се в ежедневни болки, които често ме будеха и през нощта. От тогава насам обиколих един куп лекари и диагнози - колит, синдром на раздразненото черво и т.н. Пих лекарства, нищо не помогна. Отслабнах 6 килограма за няма и два месеца. Постоянно чета в интернет. Сама си слагам диагнози и изпадам в страх и ужас, че ще умра, че ще полудея и никой не може да ми помогне. Вече ме е срам да отида при личната лекарка, защото тя ме гледа като луда. Често плача и се моля това да свърши. Нямам доверие на тялото си за нормални функции. Стегната съм нон стоп. В момента единственото време, в което си почивам е вечер, като заспя. Някак съумях да не пренасям проблема в съня на този етап. Но събудя ли се сутрин, се започва една тревога, болките се връщат и през целия ден треперя и се притеснявам. Съобразявам се какво ям, но няма ефект. Спазмолитици не помагат. Жената, която ме лекуваше с хомеопатия се разболя тежко. Ходя на йога, на иглотерапия. Няма ефект. Спрях да излизам, да слушам музика, да се чувам с приятели. Омъжена съм от две години, нямам деца, страхувам се, че няма и да имам, защото или ще умра или ще се побъркам. Реших да се обърна към психиятър, понеже на психолог бях и не ми помогна, а ходих 6 месеца. Сега обаче не мога да си простя, че съм стигнала до тук и вероятно ще ме карат да пия анти депресанти. Не знам проблемът с корема ми реален ли е и дало от АД няма да задълбоча всичко. Болките понякога са в гърба, кръста, дясното подребрие и червата.   

П.С. Много ви моля за помощ, не мога да се откъсна от това и да успокоя душата си. Получавам нови и нови болежки, търся нови и нови доктори ... Помогнете ми, моля! Бъдете здрави!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте отново! Наистина ли няма никжй, който да може да ми отговори? Моля ви, побърквам се. Бях при психиатър - изписа ми АД, след три седмици ще имам и терапия. Не съм започнала да ги пия още. Не мога да възприема, че проблемът може да не е в органите, а психически. Та болката е съвсем реална! Даже сега яйчници, бъбреци ...

Линк към коментар
Share on other sites

В темите за психотерапия има за панически атаки .Виж за преодоляване на стрес . Намери и ги огледай . Мисля там трябва да пишеш .

Цитат

страх за здравословното състояние (който се указа силно преувеличен)

Значи е почнало преди напускане на работа ?

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...