Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Рассвет

"Мысли на каждый день" (09.05.16 - 15.05.16)

Recommended Posts

09.05.16

Отныне мы должны быть всегда связаны умственно и сердечно со всеми людьми на Земле, потому что спасение ‒ в наших общих молитвах: «Соединение даёт силу». А когда умы и сердца людей соединятся, тогда наступит Царство Божие на Земле.

Се, Человек

Се человек

 

Отсега нататък трябва всякога да сме свързани умствено и сърдечно с всички хора по Земята, защото спасението е в нашите общи молитви – „съединението прави силата“. А когато умовете и сърцата на хората се съединят, тогава ще настъпи Царството Божие на Земята.

Ето човека

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

10.05.16

Не нужно искать недостатки у друга, которого мы действительно любим. У него, как и у нас, они могут быть. Недостатки ‒ это внешняя одежда, в которую облачён человек. Но душа человека чиста, она не может испортиться, не может разрушиться. Вашу Божественную душу никто не в состоянии развратить; она может испачкаться снаружи, но не изнутри, потому что в ней обитает Бог.

Се, Человек

Се человек

 

У приятел, когото действително обичаме, не бива да търсим недостатъците му – и той като нас може да ги има; недостатъците са външната дреха, с която е облечен човек. Но човешката душа е чиста, тя не може да се развали, не може да се разруши. Вашата Божествена душа никой не е в състояние да поквари; може да се нацапа отвън, но вътрешно не може, понеже Бог обитава в нея.

Ето човека

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

11.05.16

Вы спрашиваете: «Что нам делать?» Нужно молиться друг за друга, посылать хорошие мысли своим друзьям, молиться за них, просить для них благословения. И Господь, благословив их, благословит и вас. ...Молитва обладает великой силой и современные люди должны быть людьми молитвы – молитвой подготовим свой ум и своё сердце.

Се, Человек

Се человек

 

Питате: „Какво да правим?“ Трябва да се молите един за други, да пращате добри мисли на своите приятели, да се молите за тях, да искате да бъдат благословени и Господ, като благослови тях, ще благослови и вас. ...Молитвата има велика сила и съвременните хора трябва да бъдат хора на молитвата – с молитвата ще подготвим своя ум и своето сърце.

Ето човека

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

12.05.16

Все страдания в мире происходят из-за того, что люди хотят жить только для себя. Зло всегда рождается от этого желания быть единственными, стать центром мира. А по Божественным законам это нечто немыслимое. Наши мысли и желания терпят крах, потому что мы строим на песке. Мы можем быть счастливыми в мире только тогда, когда живем для Господа. И нам нужно жить для Него.

Пшеничное зерно

Пшеничное зерно

 

Всички страдания в света произлизат от това, че хората искат да живеят сами за себе си. Всякога злото се ражда от това желание да бъдем сами и да станем център на света. А в Божествените закони това нещо е немислимо. Нашите мисли и желания претърпяват крах, защото ние ги градим на пясък. В света можем да бъдем щастливи тъкмо когато живеем за Господа. И трябва да живеем за Него.

Житното зърно

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

13.05.16

Чтобы сказать: «Мы созданы по образу и подобию Божию», нужно иметь черты Бога. А каковы Его черты? Это Добродетель, Любовь, Мудрость и Истина. Добродетель исключает зло, Любовь исключает ненависть, Мудрость ‒ безумие, Истина ‒ ложь. Если мы избавились от зла, ненависти, безумия и лжи ‒ мы обрели подобие Божие...

Пшеничное зерно

Пшеничное зерно

 

За да кажем: „Ние сме направени по образ и подобие Божие“, трябва да имаме чертите на Бога. А какви са Неговите черти? Те са Добродетел, Любов, Мъдрост и Истина. Добродетелта изключва злото, Любовта – омразата, Мъдростта – безумието, Истината – лъжата. Изключени ли са тия неща у нас, ние имаме подобие Божие...

Житното зърно

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

14.05.16

Мы забыли о развитии своего сердца и, следовательно, должны вернуться к этому основному принципу ‒ развить и облагородить своё сердце. Зло гнездится не в уме, а в сердце. ...Господь говорит в Писании: «Сын Мой! Отдай сердце твоё мне»; Он знает и видит ошибки людей и не хочет от нас ничего иного, кроме того, чтобы мы открыли Ему своё сердце и Он мог войти в него.

Пшеничное зерно

Пшеничное зерно

 

Ние сме изоставили развитието на своето сърце и следователно трябва да се върнем към този основен принцип – да развием и облагородим сърцето си. Злото не се гнезди в ума, а в сърцето. …Господ казва в Писанието: „Сине мой, дай си сърцето“; Той познава и вижда грешките на хората и иска от нас не друго, а да му отворим сърцето си, да влезе Той в него.

Житното зърно

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

15.05.16

Не нужно думать о будущем, а [надо] использовать для добра те блага, которые нам даёт нынешний день. Он несёт все будущие блага. Закон таков, что Бог, давший необходимое на этот день, обеспечит и другие дни: не нужно думать о том, что будет с нами в будущем. Будьте спокойны: есть законы, которые регулируют отношения людей. Даже то, что кто-то творит зло, происходит не случайно, это происходит в соответствии с самим законом. Всякое несчастье, однако, принесёт вам благословение, каждая трудность откроет для вас новый горизонт.

Пшеничное зерно

Пшеничное зерно

 

Не трябва да мислим за бъдещето, а да използваме всички блага, които ни дава днешният ден, за добро; той ни носи всички бъдещи блага. Законът е такъв, че Бог, който е дал условия за този ден, ще ги даде и за другите: няма защо да мислим какво ще стане с нас в бъдеще, а трябва да бъдем спокойни: има известни закони, които регулират отношенията на хората. Че може някой да направи пакост, това не е никак произволно; то ще стане по самия закон. Всяко нещастие, обаче, ще ви донесе благословение; всяка мъчнотия ще разкрие за вас нов хоризонт.

Житното зърно

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×