Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте,

Търся спешно психотерапевт в София с когото да мога да започна терапия. Диагностицирана съм с Панически атаки, Депресия и Фобий преди 7г., бях на антидепресант за 6 месеца, спрях го Декември 2009, и от тогава не съм използвала. С помоща на терапия, успях да намаля паниките до една годишно и до напълно увладяване. За съжеление фобийте и депресията са на макс в момента. В момента се намирам в много лоша ситуация и ми трябва спешно помощ. Опитвам се сама да се контролирам, но положението излиза извън контрол и се налага да се обърна към някого за помощ. Това вреди на здравето ми, семейството ми и работата ми. Моля някой който има добри впечетления и резултати от определен психотерапевт да пише. Благодаря предварително.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Кермит

Здравей,

прочитайки споделеното, оставам с впечатление, че терапията, за която споменаваш е останала някак незавършена.

Защо не се обърнеш отново към терапевта си, с когото си работила успешно преди? - най-малкото, за да си припомниш, че състоянието, което описваше не е възможно да се "диагностицира".

Поздрави!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Да, терапията остана незавършена. Терапевта който посещавах, не се намира в България. Положението ми е тежко. В момента не ме интересува, дали състоянието ми може да се "диагностицира" или не! Аз търся помощ, и явно няма да я намеря в този форум. Една от многото ми фобии е приемането на всякакъв вид лекарства, а трябва да приема антибиотик за 14 дена. За съжаление аз отказвам да го приема и нещата не отиват на добре. Според всички в този форум, аз щом не страдам от панически атаки значи съм добре. Диагностицирана съм с: Medication phobia, Claustrophobia, Achuophobia, Agateophobia, Bacteriophobia, Agoraphobia, Anxiety, Depression and this is just a small part of what I am battling with each day. So, I don't need anyone to tell me what I have or don't have; I need someone to stand beside me and help me continuing fighting all these things.

Редактирано от cherrytree

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

В този форум няма как  да ти се окаже помощ. Важно е бързо да подновиш или да започнеш наново терапия. 

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Кермит
В 29.05.2016 г. at 16:05, cherrytree каза:

Диагностицирана съм с: Medication phobia, Claustrophobia, Achuophobia, Agateophobia, Bacteriophobia, Agoraphobia, Anxiety

Привет,

разбираема е бързата смяна на настроението към пишещите във форума, но това е положението. Никой от нас тук, ако можеше да ти помогне, не би си спестил усилията да го стори.

А във връзка с цитата по-горе - по нашенски диагнозата се нарича страх. Просто и ясно, точно толкова колкото е и терапевтичния процес, при добра мотивация. Така както си ги изредила, излиза, че си фатално болна, но това съвсем не е така - здрава си и преглеждащият те е записал в графата с диагноза точно това, което му е хрумнало, докато му обясняваш какво ти е. Ако трябваше аз да те диагностицирам, със сигурност на втория час от разговора щях да ти открия и Анатидаефобия (това е панически страх, че някак, някъде, някога има някаква патица, която те наблюдава). Но зад последното, както и зад всички останали фобии седи просто страха, което впрочем е и превода на думата  (гр. phobos - „страх“).

За да не останеш хептен без съвет ще кажа този, който сме повтаряли многократно - лекът срещу страха се нарича смелост. СМЕЛОСТ! Бъди смела, изпий си антибиотика и се излекувай от инфекцията, за която ти е предписан. От страх не се умира, но виж ако си пропуснеш приема на антибиотиците, може сериозно да закъсаш (от което естествено също те е страх, но вместо да умножаваш страха си, просто прояви смелост и ги елиминирай с един размах).

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Тук не е мястото за поставянето на твоя въпрос.Във форума влизат хора,  които поставят въпроси  и след като психотерапевти им отговорят, рядко влизат отново-няма какво да правят повече във форума.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Явно всички пропускате моя въпрос, който ясно съм задала в началото на темата:


"Здравейте,

Търся спешно психотерапевт в София с когото да мога да започна терапия." и " Моля някой който има добри впечатления и резултати от определен психотерапевт да пише. Благодаря предварително."

 

Не търся помощ а препоръка за добър психотерапевт с когото да започна да работя тук в София!!

Страховете са ми много, не го отричам. Не съм искала доктори да ме коментират или да диагностицират състоянието ми, ами препоръка от хора доволни от добър лекар който могат да ми препоръчат. Ясно е зададен въпроса, но никой не отговаря на него. Все пак благодаря на всеки който се включи с коментар.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×