Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Объркващи карти


PSI

Recommended Posts

Здравейте!

Извинявам се ако това не е правилното място за публикуване на такъв тип въпрос.

От известно време се занимавам с Таро,но може да се каже,че съм все още от начинаещите и не съм напълно наясно с някои неща. През последните няколко месеца се опитвам да си помагам , търсейки насоки и отговор на въпроси от картите, касаещи сложните взаимоотношения между мен и обект на желанията ми. Обичайно си правя подредбата със седем карти за отношения, като 1 и 2 - сегашна ситуация, 3 и 4 - близко бъдеще (до месец), 5 и 6 - далечно бъдеще (от 6 месеца до година) и  7 - съвет към питащия. Последният път, в който я правих, беше преди 2 месеца и тогава картите ми бяха пределно ясни и успешно ги изтъклувах поред ситуацията и резултатът беше на лице след известно време.

 Днес реших да се обърна към картите с подобен въпрос, свързан с друг човек, който познавам от съвсем скоро (няколко седмици) и към когото изпитвам силни симпатии, появили се напълно внезапно, но ситуацията както по принцип се случва при мен, е или сложна, или невъзможна или мистериозна.Обичайно въпросът който задавам е ''Ще имам ли романтични и/или интимни взаимоотношения с дадения човек''. Картите, които се паднаха ме объркаха напълно. 

 

1 и 2 - сегашна ситуация - рицар чаши и тройка чаши

3 и 4 - близко бъдеще - Паж на жезлите и Умереност

5 и 6 - далечно бъдеще - седмица мечове и Отшелникът

7 - съвет към питащия - рицар на жезлите.

 

Мога да си интерпретирам сегашната сиутация напълно, но другите карти ме объркват и не знам дали значението на седмица мечове е добро или лошо. Надявам се, че ще споделите вашите интерпретации и нещата ще ми станат по-ясни. Също искам да добавя,че с дадения човек работим на едно и също място, ако това има значение.

 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Здравей!

Не съм специалист по Таро, едва от някоя и друга година разглеждам и се опитвам да разбера повече.

Стана ми интересна подредбата, за която разказваш, и ми се иска да предложа моето тълкуване.

Подредбата не е такава, която използвам, а и по принцип за мен има значение дали картите са в правилно или обърнато положение. Таро винаги дава една от нишките на възможните вероятности, а така както са описани твоите карти, става с повече от един смисъл.

По правило жезлите преобладават, когато картите описват професионална ситуация. И ако пренебрегнем чашите от настоящата, за мен е вероятно отношенията ви с този човек да останат на професионална основа. Да е изключително добронамерен и подкрепящ те, да ти помогне в израстването в кариерата на даденото работно място или да те насочи другаде. При всички случаи според тези карти би трябвало да изиграе позитивна роля в живота ти.

Само че аз виждам, че цената на тази позитивна роля е да проявиш търпение. Да не действаш преглава, а по-скоро да осмислиш добре ситуацията, включително хората около вас, как ще се отрази на него самия. А най-вече на теб, защото вашите отношения ще водят до твоето личностно израстване. Ала това ще е възможно, ако съумееш да погледнеш дълбоко в себе си, да разбереш коя си. Липсата на достатъчно умереност в действията вероятно ще доведе дотам, че да се наложи принудително да изчакваш. 

И тъй като картите могат да са с двояко значение (а и ти най-добре знаеш каквае реалната обстановка) - пажът би могъл да покаже, че или симпатиите ти са към ярка личност, или че за неговото внимание има и нечий друг интерес. А кой знае, може би и двете...

Седмицата мечове за мен е позитивна карта, доколкото нещо може да е изцяло позитивно в Таро. Тя говори за надежда, която ще дойде отвън и постепенно (стига да я забележиш и да й позволиш), да стане част от теб. Тя би могла да ти даде сили в процеса на себепознание. Също така "негативната" й страна е свързана с нечии злословия и съперничество. Ала нали като ги преодолееш, ще спечелиш, та няма да е с така отрицателно значение.

В заключение - отношенията ти с този човек ще ти помогнат да откриеш коя си, да се развиваш в професионално отношение. Не виждам сто процента потвърждение за романтични отношения, но дори и да ги има, те пак ще са в подкрепа на горното. 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...