Jump to content
Порталът към съзнателен живот
PSI

Объркващи карти

Recommended Posts

Здравейте!

Извинявам се ако това не е правилното място за публикуване на такъв тип въпрос.

От известно време се занимавам с Таро,но може да се каже,че съм все още от начинаещите и не съм напълно наясно с някои неща. През последните няколко месеца се опитвам да си помагам , търсейки насоки и отговор на въпроси от картите, касаещи сложните взаимоотношения между мен и обект на желанията ми. Обичайно си правя подредбата със седем карти за отношения, като 1 и 2 - сегашна ситуация, 3 и 4 - близко бъдеще (до месец), 5 и 6 - далечно бъдеще (от 6 месеца до година) и  7 - съвет към питащия. Последният път, в който я правих, беше преди 2 месеца и тогава картите ми бяха пределно ясни и успешно ги изтъклувах поред ситуацията и резултатът беше на лице след известно време.

 Днес реших да се обърна към картите с подобен въпрос, свързан с друг човек, който познавам от съвсем скоро (няколко седмици) и към когото изпитвам силни симпатии, появили се напълно внезапно, но ситуацията както по принцип се случва при мен, е или сложна, или невъзможна или мистериозна.Обичайно въпросът който задавам е ''Ще имам ли романтични и/или интимни взаимоотношения с дадения човек''. Картите, които се паднаха ме объркаха напълно. 

 

1 и 2 - сегашна ситуация - рицар чаши и тройка чаши

3 и 4 - близко бъдеще - Паж на жезлите и Умереност

5 и 6 - далечно бъдеще - седмица мечове и Отшелникът

7 - съвет към питащия - рицар на жезлите.

 

Мога да си интерпретирам сегашната сиутация напълно, но другите карти ме объркват и не знам дали значението на седмица мечове е добро или лошо. Надявам се, че ще споделите вашите интерпретации и нещата ще ми станат по-ясни. Също искам да добавя,че с дадения човек работим на едно и също място, ако това има значение.

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей!

Не съм специалист по Таро, едва от някоя и друга година разглеждам и се опитвам да разбера повече.

Стана ми интересна подредбата, за която разказваш, и ми се иска да предложа моето тълкуване.

Подредбата не е такава, която използвам, а и по принцип за мен има значение дали картите са в правилно или обърнато положение. Таро винаги дава една от нишките на възможните вероятности, а така както са описани твоите карти, става с повече от един смисъл.

По правило жезлите преобладават, когато картите описват професионална ситуация. И ако пренебрегнем чашите от настоящата, за мен е вероятно отношенията ви с този човек да останат на професионална основа. Да е изключително добронамерен и подкрепящ те, да ти помогне в израстването в кариерата на даденото работно място или да те насочи другаде. При всички случаи според тези карти би трябвало да изиграе позитивна роля в живота ти.

Само че аз виждам, че цената на тази позитивна роля е да проявиш търпение. Да не действаш преглава, а по-скоро да осмислиш добре ситуацията, включително хората около вас, как ще се отрази на него самия. А най-вече на теб, защото вашите отношения ще водят до твоето личностно израстване. Ала това ще е възможно, ако съумееш да погледнеш дълбоко в себе си, да разбереш коя си. Липсата на достатъчно умереност в действията вероятно ще доведе дотам, че да се наложи принудително да изчакваш. 

И тъй като картите могат да са с двояко значение (а и ти най-добре знаеш каквае реалната обстановка) - пажът би могъл да покаже, че или симпатиите ти са към ярка личност, или че за неговото внимание има и нечий друг интерес. А кой знае, може би и двете...

Седмицата мечове за мен е позитивна карта, доколкото нещо може да е изцяло позитивно в Таро. Тя говори за надежда, която ще дойде отвън и постепенно (стига да я забележиш и да й позволиш), да стане част от теб. Тя би могла да ти даде сили в процеса на себепознание. Също така "негативната" й страна е свързана с нечии злословия и съперничество. Ала нали като ги преодолееш, ще спечелиш, та няма да е с така отрицателно значение.

В заключение - отношенията ти с този човек ще ти помогнат да откриеш коя си, да се развиваш в професионално отношение. Не виждам сто процента потвърждение за романтични отношения, но дори и да ги има, те пак ще са в подкрепа на горното. 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×