Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Как да се справя със съседка, която прави напук..


Recommended Posts

Здравейте:)..нуждая се от помощта ви, Приятели...оформи се сериозен проблем между мен и съседката под нас...тя ми прави напук, познавайки слабостите ми...Познаваме се от над 15г..събирали сме се семейно много пъти и когато се разделихме с мъжа ми, тя се обърна рязко срещу мен..знаейки, че обичам чистия въздух и  държа на спокойния сън, тя ми омирисва дома с цигарен дим и чука с нещо през нощта, което ме стряска и напоследък не мога да заспя повече/ и това по 2-3пъти всяка вечер:(( /...и няколко пъти й казвах, че ми пречи това, а тя ми казва " Лекувай си нервите"...никакво желание за разбиране :)..безсилна съм и върша глупости и това много ме притеснява- Една сутрин/ в 2.30 сутринта след като отново бях събудена от нея и не можах да заспя , в яда си сипах чаша кисело мляко върху климатика й..и за мой кофти късмет тя е била на терасата и е пушила цигара...и пощръкляла ,дойде в къщи да ме заплаши...и подаде Жалба срещу мен в Полицията и продължи да ми чука:)..изнесох се у майкини ми, за да не се ядосвам...и днес сутринта отново целия ми апартамент миришеше на цигари, въпреки отворените прозорци...и сигурно е и чукала през нощта, но това Слава Богу не съм чула....Жени по на 45 и 55г сме/ тя е по- голяма от мен/...страхувам се сякаш, защото тя е склонна и към физическа разправа...Моя апартамент е над техния и както казва сина ми, съм в по- изгодна позиция , да й създавам проблеми, но не съм такава..вървя тихо и по навик се съобразявам да не шумя..създавах й проблеми само в началото на живеенето ни в този блок, като тупах неща през терасата, но много сщоро след забележката й намерих друг начин за тупане.....за друго не се сещам..а и обичам да разрешавам такива ситуации с разговори:)

Замислям се да подам Жабла за постоянен психотормоз, но за мен не е това Правилния начин.

.и търся друг..Духовен../ дано ме разбрахте/

Много моля за мнения по проблема ми...знам, че е супертъпо всичко това, но за мен е проблем...обливам я с любов, моля се и на моите и нейните ангелчета..

Според мен проблемът е в това, че сме мед сестри и двете, но тя е по- ниско поставена в нашата структура и  взима парички от съседите като ги обслужва, и те търсят повече мен...и все си мисля, че тя не харесва никак идеята , че моя син се реализира успешно  с хубаво образование и уважавана професия, а при тях не..А полицая пък реши, че щото съм по-млада/ което за мен не е../...знам ли какво е в главата й..

 

Номерологично тя е раждана на 17.06.1960г а аз на 6.04.70.....това пиша за уточняване и плецизиране на жизн енергия/ за някои:) /.  Датата на раждане също говори много...понякога обяснява всичко....

Извинявам се, ако съм отегчила някой с всичките тези разяснения, но бях многословна за да е по- точно пресъздаден проблема ми...Надявам се , че вашите отговори ще са много поучителни и практични за мен

Пожелавам спокоен и хармоничен ден на всички :)

Линк към коментар
Share on other sites

и аз имам някакъв опит с неразумни съседи  :)  .Няма да се оплаквам . Предполагам мнозина са така . За това направо :)

1-Добре си се сетила за раговорите . Ако може да решите проблема по удобен за двете начин . За двете .

2-Да включиш за помощ и други , съседи на пример .За уговаряне и някакво разбирателство .

3- При социализма и кварталния се включваше при такива проблеми . Сега може би има някой в кметството (съвета)

4-Хубаво си се сетила за молитви . Не забравяй , да се молиш и за твоята обич . Защото и съседката е душа :)  . Практически трябва да ти стане симпатична . Може би дистанцирано симпатична ....В резултат на молитвите ми към душата на съседката , тя дойде на крака  . Да и огледам банята и оправя теча .Това се случи за пръв и последен път , защото трудно издържах присъствието и , И отказах .Значи беше ми дадена възможност за която не бях готов . Сега трудно комуникираме .Въпреки , че съм готов да и направя банята . И чакам втора възможност :) . При всяко пръскане с антимухъл , си спомням че има много да уча .

пп . Понеже пишеш    (.и търся друг..Духовен../ дано ме разбрахте/ ) 

Душите ни имат някаква нужда , да преживеят и неприятни за личността ни неща .Чрез което , натрупвайки опит да организираме и одухотворим по грубите си тела .За мене бе ясен знак , че изоставам с практиката .И че трябва да си спомня как , като дете поздравявах всеки срещнат по няколко пъти , нищо че ми се чудеха . Бе ми приятно да покажа уважение и радост от срещата .....Та , тогава навлизах в живота и се доказвах . Сега имам изисквания и мнение , които явно , и пречат

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря, Александър..:)

Обливам я със Светлина и обяснявам на ангелчетата й, че ми причинява болка...изпращам й много Светлина...когато се срещнем случайно тя свива устните и демонстративно си обръща главата в страни...аз я приемам, но ми  е силно неприятна злобата й към мен...как да я неутрализирам...

Отн нуждите на душите- от 6 г в живота ми присъстват основно такива не- осветлени хора и знам, че не е случайно..но пък точно това ме стимулира в практиките ми...:)

Линк към коментар
Share on other sites

Извинявай за начина ми , на писане ....  (   .силно неприятна злобата й към мен...как да я неутрализирам..)    не , харесай я . Обмислял съм до къде мога да стигна , при употребата на сила . Но при такъв случай изхода е неконтролируем , направо случаен .А в дългосрочен план , негативен .

Като минаваш покрай вързано , лаещо и агресивно куче . Какви чувства изпитваш , Как възстановяваш емоционалния си баланс  . Аз си казвам --миличко ти си добричко 30 кг. куче .И ако ми размахаш опашка , може  да те почерпя . И отминавам с достойнство .

Не знам да има в природата случай , Някой да бъде нападнат до като гледа нападащия в очите , спокойно с любов .Малки опити съм правил Със стремеж да заобичам някой неприятен за мен . Тъкмо когато почти се получава , той ми става безразличен . И ми е все едно какво прави и какви ги върши . Дори автоматично си виждам грешката , когато той ми прави ,, кал".

А относно нарушения домашен уют , За себе си винаги имам пример , че един напреднал адепт може да медитира и на най оживеното кръстовище . В края на краищата , ако желая да живея , ще е добре да се приспособя .Нали такъв е съвета , да приемаме с радост мъчнотийте . Да не ги виждаме като неприятности , а задачи за разрешаване .

пп  :)   трябва ни търпение , поне за мене де . За да не заприличам на фарисея ---http://www.beinsadouno.com/wiki/index.php/Фарисей_и_Митар

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Марсин.

Имам няколко предложения  по въпроса,който поставяш и който си е сериозен,защото живеейки в блокове(това чудо на 20 век) си имаме съседи и те са ни част от предметното учение,за което говори в беседи Учителя.:

1.Помисли,какво най-много те дразни у твоята съседка,като качества  и после го потърси в себе си.Ако намериш съответствие вземи курс за справяне с това в тебе ,за да изчезне и отвън.

2.За да не се натоварваш с негативни емоции,всеки път,когато тя направи нещо предизвикателно ,спомни си толтекската мъдрост (Дон Мигел Руис ," Четирите споразумения "),че когато някой прави нещо само изглежда насочено към нас .Всъщност този човек с нещо в себе си не се справя.

3.Понеже ти търсиш изход ,ти си събудена за случващото се ,опитай с трансформиране на състоянието си ,в момент на предизвикателство>Не е лесно ,но е възможно да намираме доброто в абсолютно всяка една ситуация.

4.Поговори си ,но мислено с тази душа и я помоли да престане с военните действия ,от които никой няма полза.

5.Приложи Любовта ,на която ни учи Учителя.Днес в УС на Портала ме впечатли една мисъл по този въпрос за Любовта .Аз съм я повдигнала в цитата ,който публикувах .

Едно е сигурно.Ти си в ситуацията ,докато я мислиш и обсъждаш.Излез от ситуацията.Обърни и гръб и спри да се интересуваш.НЕ е лесно да отвържем мисълта си ,особено,когато ни предизвикват периодично.Но това е твоя задача марсин.Нейните задачи,тя да си решава.

Успех в справянето.

П.С. Рождените дати,които си посочила са предпоставка за добро съседство.В тях няма показание за  драматизъм в отношенията.Едно се вижда ,че с говорене няма да се  получи разбирателството.Но, все пак ,това са начални карти .Да не забравяме ,че всичко тече и всичко се променя .Ти си в лична година,в която ще ти се налага да решаваш разни казуси свързани с ред и законност ,година на социална активност в обществен  и  личен план.Година на семейни дела .Тя е в 1 година от нов 9 годишен жизнен цикъл и каквото си посее през годината,това ще жъне в следващите .През 2016 година ,най-добрата стратегия е дистанцията .

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Здравейте отново...преди малко видях под вратата си едни вълнени кончЕта  бледо сивичко и тъмно кафяво,завити на клъбце и автоматично се сетих за тази жена /впрочем- там нещата продължават все така , тя продължава да  чука в интервала 23 ч до  5-6 ч сутринта , въпреки ежесутрешните ми молитви ,хоопонопоно и обливанията с Божествена Светлина от мен..не живея тук  сега../..наръсих с морска сол пред вратата..друго какво мога да направя..тези конци дали са ..или не са това,за което мисля,че са /дано да греша/...

..не случайно я видях да мие коридора,вкл и пред нас веднъж и доста се озадачих ..защо тя мие /като предположих,че е ,за да ми се извини..а то какво било...а дали всъщност е такова?? /

..шашкам се и не знам какво да правя...

Линк към коментар
Share on other sites

В 11.06.2016 г. at 17:26, Розалина каза:

Здравей Марсин.

Имам няколко предложения  по въпроса,който поставяш и който си е сериозен,защото живеейки в блокове(това чудо на 20 век) си имаме съседи и те са ни част от предметното учение,за което говори в беседи Учителя.:

1.Помисли,какво най-много те дразни у твоята съседка,като качества  и после го потърси в себе си.Ако намериш съответствие вземи курс за справяне с това в тебе ,за да изчезне и отвън.

2.За да не се натоварваш с негативни емоции,всеки път,когато тя направи нещо предизвикателно ,спомни си толтекската мъдрост (Дон Мигел Руис ," Четирите споразумения "),че когато някой прави нещо само изглежда насочено към нас .Всъщност този човек с нещо в себе си не се справя.

3.Понеже ти търсиш изход ,ти си събудена за случващото се ,опитай с трансформиране на състоянието си ,в момент на предизвикателство>Не е лесно ,но е възможно да намираме доброто в абсолютно всяка една ситуация.

4.Поговори си ,но мислено с тази душа и я помоли да престане с военните действия ,от които никой няма полза.

5.Приложи Любовта ,на която ни учи Учителя.Днес в УС на Портала ме впечатли една мисъл по този въпрос за Любовта .Аз съм я повдигнала в цитата ,който публикувах .

Едно е сигурно.Ти си в ситуацията ,докато я мислиш и обсъждаш.Излез от ситуацията.Обърни и гръб и спри да се интересуваш.НЕ е лесно да отвържем мисълта си ,особено,когато ни предизвикват периодично.Но това е твоя задача марсин.Нейните задачи,тя да си решава.

Успех в справянето.

 

Привет , Розалинче  :) /още се шашкам пък аз../....благодаря със закъснение .....да , свързвам се  с ангелчетата й , говоря й чрез тях как нищо добро няма да направи с тази вражда и как ще й се върне всичко...да , тя има проблеми със себе си /кривичка и злобничка си е,съска като е ядосана и говори цинично..има и други кусури,но не е там проблема ми / ,но това не ме топли-пречи ми да спя  у м и ш л е н о и напук- ей това не мога да приема....изобщо как да реагирам духовно,когато някой ми прави напук..А и сега ,като видях тези кончЕта под вратата си ..тотално се обърках

..и на всичко отгоре скоро си смених работата  и се наврях буквално в обятията на тази моя съседка...като е решила Съдбата да ми дава предизвикателства ,за да вървя напред  , нищо и никой не може да я спре:) ..писано ли ми е нещо,не мота да  избягам  и си го изживявам като 1+1 =2 :))

Линк към коментар
Share on other sites

Жено, докато не спреш да го храниш този упир с енергия, шансът да спре да те тормози е много малък. Може да продължи да го прави, докато и е кеф, колкото и позитивизъм да излъчваш. При положение, че вече толкова месеци те тормози, а прилаганите от теб методи не помагат, може би е време да се замислиш за промяна в подхода. Разумно е онова, което е подходящо. Ако нещо не дава резултат толкова дълго време, може би не е подходящо и може би трябва да се смени с друго? Мисля, че е време да подадеш жалба в полицията или да отидеш и да и кажеш, че ако не престане ще подадаше жалба, но предпочиташ да не се стига дотам. Както и че желаеш добри отношения с нея, но това дали ще са добри, не зависи само от теб, а и от нейното поведение. Ако след добронамерения разговор не престане - пусни жалба.

П.П.: Би могла да се замислих и върху това как да станеш по - неуязвима за нейните "стрели". Тоест, как да станеш максимално безчувствена към агресията и, вместо щедро да я заливаш с енергия. Нали Петър Дънов е казал, че някъде не трябва да се дава нищо, а другаде - всичко. Ти от доста време и даваш много, без тя да го заслужава.

"Бог помага, но в кошара не вкарва", "помогни си сам, за да ти помогне и Господ", "моли се така сякаш всичко зависи от Бог, работи така сякаш всичко завиди от теб".

Редактирано от Сингам Великолепния
Линк към коментар
Share on other sites

преди 1 час, Сингам Великолепния каза:

 ..Разумно е онова, което е подходящо.... Ако нещо не дава резултат толкова дълго време, може би не е подходящо и може би трябва да се смени с друго? Мисля, че е време да подадеш жалба в полицията или да отидеш и да и кажеш, че ако не престане ще подадаше жалба, но предпочиташ да не се стига дотам.

П.П.: Би могла да се замислиш и върху това как да станеш по - неуязвима за нейните "стрели". Тоест, как да станеш максимално безчувствена към агресията и, вместо щедро да я заливаш с енергия. Нали Петър Дънов е казал, че някъде не трябва да се дава нищо, а другаде - всичко. Ти от доста време и даваш много, без тя да го заслужава.

"Бог помага, но в кошара не вкарва", "помогни си сам, за да ти помогне и Господ", "моли се така сякаш всичко зависи от Бог, работи така сякаш всичко завиди от теб".

благодаря за включването...наистина  тук трябва да са по-харт нещата/ тя  задава тази необходимост/ , но ако тя е по-груба от мен..и ако аз подам Жалба в полицията , тя ще заведе дело/ в състояние е ..преди време искаше ,за едно петно на стената й да ме съди /.. а и сина ми работи там и не искам да му се разнесе такава "слава"..но това ми е по-малкото зло / :)

..отн неуязвимостта - може би да- там трябва да работя,защото се страхувам от нея/ и нищо чудно и това да ми е "урока " с тази жена../...

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 years later...

Би могла да си изтупаш килима през балкона, докато тя пуши отдолу. Или да я залееш с нещо мазно.  Най-малкото - да я пръскаш с воден пистолет.

Не си длъжна да й дишаш цигарения дим.

Колкото до тропането и до нощния шум, и ти би могла да й тропаш на главата. Примерно - да удряш пържоли с чук, да заковеш нещо... Можеш да плюеш тиквени и слънчогледови семки през терасата... 

На зла круша - зъл прът. Каквото повикало...

 

Редактирано от ISTORIK
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...