Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Донка

Рекламите в Портала

Recommended Posts

Приятели, от името на екипа моля да ни простите за появяването на рекламните банери в сайта. Тази страница е посветена на Учителя и Учението, разбирани като съзнателен живот в света, но не подчинен на неговите ценности. Тя се самоиздържа - т.е. разходите за хостинга (не са малки) досега се плащаха от администраторите, на които всички сме изключително благодарни за професионализма и любовта, с които поддържат нашето любимо кътче. Допринасят и част от модераторите с доброволни дарения. Засега не можем да намерим формула, по която сайтът да може да получава дарения от всеки потребител, желаещ да дари средства. Ще ви бъдем благодарни за предложения и съдействие. 

Докато решим проблема с даренията, ще опитаме какъв ефект (финансов) ще има пускането на рекламните банери. 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Колко  струва, годишната издръжка на сайта

Редактирано от д-р Тодор Първанов

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Не може ли да се направи така, че който иска да дари - да го направи чрез СМС или чрез Пейпъл?

П.п.: Не намирам за лошо да има рекламки за неща, смързани с темите в сайта.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте,

Бих искал да споделя, че с появата на рекламите в Портала, съществува вероятност - за хората, които не са редовни потребители, да бъдат подведени от рекламното съдържание. От Гугъл рекламите се появяват на 2 принципа - първият е спрямо съдържанието на страницата, на която се излъчва рекламата и вторият е базиран на данни за търсенията на конкретния потребител въобще в интернет.

Ето защо, ако даден потребител разглежда форум за здравословно хранене, е възможно да се появи реклама, в която се обещават неща за здравето, които нямат нищо общо с идеите за храненето на Учителя. Втори пример - потребител чете, публикува или коментира в подфорум "Психотерапия онлайн", а там се появява реклама на психотерапевт Х, който обещава бързо "лечение" на натрапливости - нещо, което няма нищо общо с написаното от специалистите в темата.

Трябва да отбележа, че рискът от подвеждане на потребителя съществува поради много хубавото вписване на рекламите в дизайна на Портала, на практика правейки ги неразличими от основното съдържание. Само опитен интернет потребител би различил рекламното съдържание и би мислил в насока разграничаване от идеите на пишещите във форумите и появилите се реклами.

В тази връзка, предлагам следните варианти за решение:

1. Рекламите от Гугъл отпадат и така както сега бяха събрани парите за хостинга, правим организация и за следващата година.

2. Отново падат рекламите, а се поставя бутонче за набор на дарения, така както предлага Сингам. Хубавото е, че e-pay също предлагат тази услуга безплатно - https://www.epay.bg/v3main/front?p=ep_button

3. Рекламите от Гугъл остават, но обособени в специална и различима част от Портала, което вероятно ще е свързано с някаква работа по кодовете, която не разбирам;

4. Рекламите остават в сегашният вариант и се прави равносметка - дали приходите са удовлетворителни и може да бъде направен компромис с рекламното съдържание;

5. За този вариант се изисква специалист по реклама: изработва се една презентация с данни от активността в сайта - брой посещения, брой уникални посещения, пол, възраст, интереси, регион на посещение от страна на потребителите и прочее. С тази информация се търси целенасочено рекламодател по рекламна тарифа, определена от администраторите. Така съдържанието може да бъде контролирано, рекламата ефективна, а и като приход е вероятно да е по-сполучлив вариант.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Слава Богу, или по-скоро слава на Adblock програмката, не виждам рекламите. Ако вляза в някой сайт и така ми се натресат реклами, автоматично го поставям в категория джанк... Просто не обичам някой да ми крещи насилствено в окципиталния лоб за натрапвания си продукт... Ако можеше рекламите да се определят, хубаво, но не може и излизат всякакви гадости, което е мама мия... Ако 10 човека активни участници събираме пари, ще си върви сайтът и без къмършълс!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Донка обича да помага - когато наближи годишното време за плащане, Донче, просто прати л.с. на по-активно пишещите, както направи тази година. Всеки праща колкото има, иска и може - по 50, 100, 200 лв. И готово... 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×