Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Донка

Рекламите в Портала

Recommended Posts

Приятели, от името на екипа моля да ни простите за появяването на рекламните банери в сайта. Тази страница е посветена на Учителя и Учението, разбирани като съзнателен живот в света, но не подчинен на неговите ценности. Тя се самоиздържа - т.е. разходите за хостинга (не са малки) досега се плащаха от администраторите, на които всички сме изключително благодарни за професионализма и любовта, с които поддържат нашето любимо кътче. Допринасят и част от модераторите с доброволни дарения. Засега не можем да намерим формула, по която сайтът да може да получава дарения от всеки потребител, желаещ да дари средства. Ще ви бъдем благодарни за предложения и съдействие. 

Докато решим проблема с даренията, ще опитаме какъв ефект (финансов) ще има пускането на рекламните банери. 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Не може ли да се направи така, че който иска да дари - да го направи чрез СМС или чрез Пейпъл?

П.п.: Не намирам за лошо да има рекламки за неща, смързани с темите в сайта.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Кермит

Здравейте,

Бих искал да споделя, че с появата на рекламите в Портала, съществува вероятност - за хората, които не са редовни потребители, да бъдат подведени от рекламното съдържание. От Гугъл рекламите се появяват на 2 принципа - първият е спрямо съдържанието на страницата, на която се излъчва рекламата и вторият е базиран на данни за търсенията на конкретния потребител въобще в интернет.

Ето защо, ако даден потребител разглежда форум за здравословно хранене, е възможно да се появи реклама, в която се обещават неща за здравето, които нямат нищо общо с идеите за храненето на Учителя. Втори пример - потребител чете, публикува или коментира в подфорум "Психотерапия онлайн", а там се появява реклама на психотерапевт Х, който обещава бързо "лечение" на натрапливости - нещо, което няма нищо общо с написаното от специалистите в темата.

Трябва да отбележа, че рискът от подвеждане на потребителя съществува поради много хубавото вписване на рекламите в дизайна на Портала, на практика правейки ги неразличими от основното съдържание. Само опитен интернет потребител би различил рекламното съдържание и би мислил в насока разграничаване от идеите на пишещите във форумите и появилите се реклами.

В тази връзка, предлагам следните варианти за решение:

1. Рекламите от Гугъл отпадат и така както сега бяха събрани парите за хостинга, правим организация и за следващата година.

2. Отново падат рекламите, а се поставя бутонче за набор на дарения, така както предлага Сингам. Хубавото е, че e-pay също предлагат тази услуга безплатно - https://www.epay.bg/v3main/front?p=ep_button

3. Рекламите от Гугъл остават, но обособени в специална и различима част от Портала, което вероятно ще е свързано с някаква работа по кодовете, която не разбирам;

4. Рекламите остават в сегашният вариант и се прави равносметка - дали приходите са удовлетворителни и може да бъде направен компромис с рекламното съдържание;

5. За този вариант се изисква специалист по реклама: изработва се една презентация с данни от активността в сайта - брой посещения, брой уникални посещения, пол, възраст, интереси, регион на посещение от страна на потребителите и прочее. С тази информация се търси целенасочено рекламодател по рекламна тарифа, определена от администраторите. Така съдържанието може да бъде контролирано, рекламата ефективна, а и като приход е вероятно да е по-сполучлив вариант.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Слава Богу, или по-скоро слава на Adblock програмката, не виждам рекламите. Ако вляза в някой сайт и така ми се натресат реклами, автоматично го поставям в категория джанк... Просто не обичам някой да ми крещи насилствено в окципиталния лоб за натрапвания си продукт... Ако можеше рекламите да се определят, хубаво, но не може и излизат всякакви гадости, което е мама мия... Ако 10 човека активни участници събираме пари, ще си върви сайтът и без къмършълс!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Донка обича да помага - когато наближи годишното време за плащане, Донче, просто прати л.с. на по-активно пишещите, както направи тази година. Всеки праща колкото има, иска и може - по 50, 100, 200 лв. И готово... 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте, приятели, но се налага отново да събудя тази тема. Проблемите с издръжката на сайта, макар и с възможно най-ниските разходи, застрашават сериозно съществуването на форума. Искрена дълбока благодарност изразявам към всички дарители - активни участници във форума! За съжаление събраните суми няма как да покрият годишната издръжка, а живеем в трудни времена, и не е разумно да разчитаме само на личните си средства. Рекламите от Гугъл все пак спасяват сайта и форума за половината от нужната сума.... 

В същото време, форумът, който се затруднява с издръжката си заради големият брой посещения, би могъл да предостави в контролирана разумна форма специално пространство за специалисти и организации, в което те свободно да предоставят информация за свои продукти или събития, хармониращи с идейната платформа на сайта. Далеч съм от мисълта това да става по търговски начин, но по-скоро с доброволни дарения без предварително определена сума и без договорни отношения. Представям си го като другарска взаимопомощ. 

Какво мислите? 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Аз лично нямам проблем с рекламите! 

Все пак човек, ако търси нещо, е целенасочен, а некви банерчета, в които някой се опитва да си изкарва "парите за хляба", няма как да ме разсеят, стига да не се застъпват и да превземат страниците. Тогаз е леко дразнещо, ама не вярвам да нарушите естетиката!

Само не се отдалечавайте от мисълта да е "по търговски начин", щото един одитор от ДФинКонтрол да дойде и сте изгоряли без да удостоверите договорите за реклама и осчетоводяването на приходите от тях...

Редактирано от kipenzov

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Работата си е работа :) . Значи , рекламите са естествената ни среда .
Имам два подхода за влизане  в портала и на всякъде . Единия е с реклами а другия почти не ги виждам . Въпрос на програмна настройка . Само че някъде не ме приемат с изрязани реклами . За това потдържам двата варианта .

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×