Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте,  

Не за първи път пиша,  но напоследък нещата при мен доста се влошиха и не виждам изход. 

Дори не знам откъде да започна. Може би от появата на физическите симптоми.  

Преди около 9 години, в следствие на много силен стрес и вина, разочарование,а също така, може би и заради употреба на марихуана, (казвам "може би",  защото и преди съм пушила, но никога не е имало подобен драматичен ефект) започнах да изпитвам постоянна дереализация. Ходих няколко месеца на терапия и тя донякъде ми помогна,  но усещанията за нереалност,  отделеност от заобикалящия ме свят и мъгла на съзнанието си остана.  

Така живях няколко години, допреди 4 месеца. От тогава нещата започнаха драстично да се влошават. Ще опиша физическите симптоми:

- Много силно усещане за дисоциация от околния свят. 

- Безсъние- спя по 4 часа и се будя,  ако успея да заспя. Така от 2 месеца насам. 

-Когато легна,  получавам кратки спазми на мускулите,  подобни на тикове в различни области. Но не е както когато подскача човек понякога,  преди да заспи.  Доста по -често е и е на различни части от тялото. 

-сякаш мравки ме лазят по врата и отзад на главата.  

- Сякаш нещо ме е хванало за врата( не през цялото време),  сякаш мускулите там са опънати. 

- Вече не ме болят гърдите преди цикъл. И изобщо нямам симптоми,  че ще ми дойде. 

- Потта ми мирише много по - силно и ми излизат пъпки - нещо,  което рядко се случваше преди. Предполагам,  че тялото му произвежда токсини в следствие на емоциите. 

- Нямам концентрация. Нито мотивация за нищо. 

Ще споделя и нещата,  които най - много ме плашат -

-Вътрешният ми диалог понякога ми се струва много отявлен. Трудно ми е да опиша. Сякаш е някак по - интензивен. 

-Понякога,  за една- две секунди ми се люлее земята под краката. 

-Получавам  схващания или усещане за схващане на някои мускули. На лявата ръка, горе,  най - често. 

- Понякога ме е страх да гледам филми или да слушам музика. Този страх също ми е трудно да опиша, сякаш носят някаква негативна енергия, от която ме е страх да не прихвана. Не през цялото време е така  ,  но ми се случва. С музиката, също. Например,  ако е нещо по- твърдо, не мога да се абстрахирам, сякаш има специална сила.  В други случаи просто се асоциирам с най - смотаните герои във филмите и все си казвам,  че и аз съм такава. Разбирам,  че всичко това звучи откачено и ме е страх от това,  какво бихте казали,  но все пак... Искам да намеря някакъв изход. От месец не съм спряла да чета за психиката и за различните видове заболявания- неврози и психози,  и се опасявам, че нещата при мен може да преминат към психозите. Много ме е страх, защото имам промени във възприятията си. 

-Постоянно си повтарям в ума мелодии,  които чуя или ми хрумнат, например дори ако скайпът ми звънне, после си тананикам нсум мелодията.  

- Понякога ме мога да се фокусирам върху предаване по телевизията и си повтарям наум репликите, за да схвана за какво става дума.  Това не винаги е така.  Но когато не съм емоционално ангажирана ми е адски трудно да се фокусирам върху темата.  Дали ще е в разговор или ще гледам телевизия, няма значение.  

Горното имам усещането,  че или е от безсънието,  или е от нуждата на мозъка ми да се отърве от ужасните мисли,  които го спохпждат постоянно. А именно - вина, най - вече. И, според мен,  в много случаи,  основателна, защото нищо не промених за толкова време. И сега си плащам за това. 

Хората около мен също забелязват разлика в мен,  и то не близките ми, а такива,  които не ме познават добре. Казват,  че съм станала мълчалива и отдръпната. А преди бях жизнена. На мен не ми се говори с тях понякога,  защото не се чувствам интересна. Та нали само моята болест ми е в главата... За какво друго да говоря?!  А и ме е страх,  че ще ме разобличат, че съм луда.  

Напоследък се старая повече да съм с хора,защото ме  "връщат на земята" , когато говоря с тях.(  В противен случай блуждая в мисли.)  Но имах период,  в който ме беше срам да се покажа навън.  Защото хората ще видят,  че не съм добре и ще ме гледат със съжаление   или сочейки с пръст. 

Наистина срам ме е и от приятелите ми,  да призная всичко това.  Не бих искала да ги загубя. 

 

- Изпитвам огромна празнина и самота, когато остана сама. Непрекъснато имен желание да ангажирам някого със себе си, за да се "заземя", защото сама с мислите ми е страшно.. И тогава откачам най - много.  Когато съм сама. 

Мисля,че част от мислите ми да натрапливости,  но част от тях са основателни. Колкото до другите,  страх ме е да не се превърнат в реалност. Това,  че ги мисля,  сякаш им дава сила.  Сякаш оживяват. Дали от безсънието,  но сякаш границата в съзнанието ми за реално и нереалност  е станала много тясна.

Страх ме е! 

 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...