Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Как се задейства процесът на самоуспокоение при силен стрес?


Sagitt111

Recommended Posts

Здравейте искам да споделя и да получа съвет за проблема който имам. Така всичко започна преди 4год с ПА станаха много чести и психолог ме диагностицира д ПР. Тези паник атаки се появиха поради начина по-който преживявам нещата а той е че всеки проблем го изживявах сама затворена в себе си , случваше се да употребявам и стимуланти които са допринесли за интензивността и силата на паник атаките. Както и да е от тогава до сега криво ляво се справях с тях и не ми пречиха особено на живота и ежедневието ,проблема обаче е и стреса който не спира от месеци наред и който преживявам . По принцип никога не съм взимала често наркотици и никога не съм била зависима. Другия проблем е че заради стреса почнах да имам нужда по често да се "повдигам" . Знаех че не е за мен и че не ми действа добре тъкмо се изчиствах от химията и пак се прецаквах да взема. И така три или четири месеца до миналата седмица когато почти умрях от падане на кръвното изведнъж ,щеше да ми спре сърцето но се съвзех не припаднах само колабирах. И от тази случка преди седмица дойде един епизод който съм имала и преди нещо като хипохондричен силно тревожен придружен със заплаха от ПА които овладявам но силната постоянна тревожност и страх са налице. Същността на страха ми не е толкова от смъртта или че ще полудея с това че виждам всичко от горе все едно хората самия мозък и функционирането му всичко ми се вижда толкова странно и чуждо все едно че ме плаши до смърт . Искам спешен съвет как да се самонавия че съм пълноценен човек и всичко е ок с това е състояние което е тук за да ми даде урок за нещо или да ме направи по силна . Какво да направя за да задействам този процес на успокоение????

Ще добаввя и че искам да се занимавам с психология като цяло ми лесно да анализирам хората доста бързо и правилно.

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

,

ще ти обърна вниманието към химията .Тука в темите за психология има , на много места обяснения , как хапчетата затрудняват правилното отреагиране на стреса .Методите за възстановяване на душевното равновесие са различни при употребяващи химия .Ето ,ти искаш спешно да се оправиш . А стреса е рана в психиката .Защо като си счупиш крака , месеци ще носиш гипса , може операции да търпиш , лекарства ще пиеш ? А сега , когато  даже си припаднала , искаш за 1 ден да си предишната ?Никога няма да си същата . Наи доброто което можеш да направиш е да се научиш с лекота да се отказваш от химията , при желание за ,,повдигане".

:) май сгреши че не пусна темата в психология онлайн :) Там само психолози щяха да ти отговарят .
 

Цитат

 

Искам спешен съвет как да се самонавия че съм пълноценен човек и всичко е ок с това е състояние което е тук за да ми даде урок за нещо или да ме направи по силна . Какво да направя за да задействам този процес на успокоение????

 

 

 

Съгласен съм с тебе .Сега в себе си трябва да усетиш какъв е урока . Правилното му решение ще те направи по мъдра , а не предишната .

пп   ( не силна )   мъдроста е сила .

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Със сигурност химията е най-голямата ми глупост но преди съм имала същото състояние появи се от нищото и спря от нищото или поне аз не си спомням как го преодолях мисля че чрез осъзнаване. Сега се появи пак така от нищото но от уплахата че ще загина а не толкова от химията. Вечния проблем ми е самотата и че винаги се разбирам най-добре сама ,не получавам почти никакво разбиране и поткрепа от друг. Иначе не съм взимала наркотици повече от два пъти преди тези три месеца дето не е било всяка седмица но на фона на преди е било често и за първи път така да го кажа.

 

Линк към коментар
Share on other sites

Цитат

Тези паник атаки се появиха поради начина по-който преживявам нещата а той е че всеки проблем го изживявах сама затворена в себе си ,

Сигурно вече знаеш че по принцип наричаме проблем , некомфортната гледна точка .Или по точно неуместния навик да гледаме на събитията по особен , стресиращ ни начин .Ако се откъснеш от резултата (проблем) И се върнеш към изходната точка подредила протичането на събитията , Ще разбереш още колко много тълкувания за случващото се има ......

Прегледай отгоре отгоре , какво е споделяла  Праматарова . Дали не ти напомня нещо .Цялата тема

 

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Цитат

Вечния проблем ми е самотата и че винаги се разбирам най-добре сама ,не получавам почти никакво разбиране и поткрепа от друг. 

На мен ми се струва, че човек винаги се разбира най-добре сам и да очаква някой друг да го разбере по същия начин е твърде висока летва към останалите... Те все пак имат свой живот и правото на своя гледна точка. Много ще се радвам, ако ти имаш в живота си човек или хора, които разбираш и подкрепяш така, както би желала ти самата да бъдеш подкрепяна и разбирана. 

Цитат

като цяло ми лесно да анализирам хората доста бързо и правилно.

Защо смяташ, че психолозите анализират хората? 

Какво точно наричаш анализ на другите хора? И как установяваш, че той е правилен? 

Имам и още въпроси :)

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...