Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Sagitt111

Как се задейства процесът на самоуспокоение при силен стрес?

Recommended Posts

Здравейте искам да споделя и да получа съвет за проблема който имам. Така всичко започна преди 4год с ПА станаха много чести и психолог ме диагностицира д ПР. Тези паник атаки се появиха поради начина по-който преживявам нещата а той е че всеки проблем го изживявах сама затворена в себе си , случваше се да употребявам и стимуланти които са допринесли за интензивността и силата на паник атаките. Както и да е от тогава до сега криво ляво се справях с тях и не ми пречиха особено на живота и ежедневието ,проблема обаче е и стреса който не спира от месеци наред и който преживявам . По принцип никога не съм взимала често наркотици и никога не съм била зависима. Другия проблем е че заради стреса почнах да имам нужда по често да се "повдигам" . Знаех че не е за мен и че не ми действа добре тъкмо се изчиствах от химията и пак се прецаквах да взема. И така три или четири месеца до миналата седмица когато почти умрях от падане на кръвното изведнъж ,щеше да ми спре сърцето но се съвзех не припаднах само колабирах. И от тази случка преди седмица дойде един епизод който съм имала и преди нещо като хипохондричен силно тревожен придружен със заплаха от ПА които овладявам но силната постоянна тревожност и страх са налице. Същността на страха ми не е толкова от смъртта или че ще полудея с това че виждам всичко от горе все едно хората самия мозък и функционирането му всичко ми се вижда толкова странно и чуждо все едно че ме плаши до смърт . Искам спешен съвет как да се самонавия че съм пълноценен човек и всичко е ок с това е състояние което е тук за да ми даде урок за нещо или да ме направи по силна . Какво да направя за да задействам този процес на успокоение????

Ще добаввя и че искам да се занимавам с психология като цяло ми лесно да анализирам хората доста бързо и правилно.

Редактирано от Донка

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

,

ще ти обърна вниманието към химията .Тука в темите за психология има , на много места обяснения , как хапчетата затрудняват правилното отреагиране на стреса .Методите за възстановяване на душевното равновесие са различни при употребяващи химия .Ето ,ти искаш спешно да се оправиш . А стреса е рана в психиката .Защо като си счупиш крака , месеци ще носиш гипса , може операции да търпиш , лекарства ще пиеш ? А сега , когато  даже си припаднала , искаш за 1 ден да си предишната ?Никога няма да си същата . Наи доброто което можеш да направиш е да се научиш с лекота да се отказваш от химията , при желание за ,,повдигане".

:) май сгреши че не пусна темата в психология онлайн :) Там само психолози щяха да ти отговарят .
 

Цитат

 

Искам спешен съвет как да се самонавия че съм пълноценен човек и всичко е ок с това е състояние което е тук за да ми даде урок за нещо или да ме направи по силна . Какво да направя за да задействам този процес на успокоение????

 

 

 

Съгласен съм с тебе .Сега в себе си трябва да усетиш какъв е урока . Правилното му решение ще те направи по мъдра , а не предишната .

пп   ( не силна )   мъдроста е сила .

Редактирано от АлександърТ.А.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Със сигурност химията е най-голямата ми глупост но преди съм имала същото състояние появи се от нищото и спря от нищото или поне аз не си спомням как го преодолях мисля че чрез осъзнаване. Сега се появи пак така от нищото но от уплахата че ще загина а не толкова от химията. Вечния проблем ми е самотата и че винаги се разбирам най-добре сама ,не получавам почти никакво разбиране и поткрепа от друг. Иначе не съм взимала наркотици повече от два пъти преди тези три месеца дето не е било всяка седмица но на фона на преди е било често и за първи път така да го кажа.

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Цитат

Тези паник атаки се появиха поради начина по-който преживявам нещата а той е че всеки проблем го изживявах сама затворена в себе си ,

Сигурно вече знаеш че по принцип наричаме проблем , некомфортната гледна точка .Или по точно неуместния навик да гледаме на събитията по особен , стресиращ ни начин .Ако се откъснеш от резултата (проблем) И се върнеш към изходната точка подредила протичането на събитията , Ще разбереш още колко много тълкувания за случващото се има ......

Прегледай отгоре отгоре , какво е споделяла  Праматарова . Дали не ти напомня нещо .Цялата тема

 

Редактирано от АлександърТ.А.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Цитат

Вечния проблем ми е самотата и че винаги се разбирам най-добре сама ,не получавам почти никакво разбиране и поткрепа от друг. 

На мен ми се струва, че човек винаги се разбира най-добре сам и да очаква някой друг да го разбере по същия начин е твърде висока летва към останалите... Те все пак имат свой живот и правото на своя гледна точка. Много ще се радвам, ако ти имаш в живота си човек или хора, които разбираш и подкрепяш така, както би желала ти самата да бъдеш подкрепяна и разбирана. 

Цитат

като цяло ми лесно да анализирам хората доста бързо и правилно.

Защо смяташ, че психолозите анализират хората? 

Какво точно наричаш анализ на другите хора? И как установяваш, че той е правилен? 

Имам и още въпроси :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×