Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Помощ - Искат да ме оженят!!!


Cvetanov95

Recommended Posts

Предварително е извинявам, ако темата не е за този раздел. Търся помощ и съвет, а къде по подходящо място от това компетентни хора да те посъветват. Прилагам историята си.

 

Всичко написано в тази история е ИСТИНА. Моля за съвет. Откачам и изпадам в още по-големи депресии.
Ще се опитам да бъда максимално крарък и ясен. Благодаря предварително.

Циганин съм от провинцията. Осъден съм да бъда такъв. Това в България е като болест - с разбираеми причини, разбира се. Момче на 20 г. Успял съм да се запазя някак си от чалгата и затвореният тип мислене и манталитет, който имат всичките ми познати. Част от приятелите ми от детството вече имат деца, а повечето са женени.

Исках да бъда кратък и ясен, но явно няма да успея.  Малко инфо за мен и животът ми. Имам завършено средно образование с недостатъчно добра оценка, поради сериозни отсъствия по здравословни причини. Имам проблеми с очите - криви са и си личи, нося очила. Нямам самочувствие. Досега никога не съм имал гадже, а имах много възможности. Някак си не ме привличат момичета, с които не сме на едно интелектуално и емоционално ниво, колкото и да са хубави. Винаги бях странният и неразбраният.

Решен съм в близките няколко месеца да напусна България. Нетърпима е мизерията, особено през зимата. Имам роднини в Германия, при които мога да замина. Именно те ми се обадиха днес и ми разказват за едно момиче в блестяща светлина. Хубаво, умно, добро, което е било женено, но са се разделили с мъжа й и са говорили с нейните близки и с нея и сега остава и мен да ме убедят да се съглася да се оженим и да заминем в Германия. Разбирам, че са загрижени за мен, но това ли е начинът . Казаха ако не искам, просто да се запознаем да се опознаем такива неща. И то по Скайп защото момичето в момента е в Германия при леля си и щяло да си дойде след месец.


Аз не съм готов за тази стъпка. Нито психически , да не кажа нищо за финанси. Ако се питате къде са нашите в цялата история - баща ми е пияница. Не че не ми дава пари, не че не ме обича , но е алкохолик. Получи лек удар тази година от инсулт и сега продължава да пие. А майка ми - горката жена. Пропиляла си е живота с него в името на детето (мен). Караници и постоянни системни скандали са нещо съвсем нормално от както се помня. Много пъти се е стигало и до малтретиране, а Кати изтрезнее сякаш нищо не се е случило. Прахосник. Харчи многи пари за алкохол и цигари, много пари. Стигнах до извода, че може би обича "чашката" повече от себе си и здравето си, повече от мен и майка...


Та както както казах, не се чувствам готов. А те ме притискат. Представях си бъдещето по различен начин. Че ще замина накъде (просто да избягам от БГ) и че ще се боря. Няма да е лесно. Това, което искам е един нормален и спокоен живит. Не е изключено да запиша нещо да следвам. Да си намеря жена - нормален човек , който не слуша чалга и не е циганка. Без значение националността.

Не си предтавях живота по този начин да ме женят. Главата ми ще се пръсне не знам какво да правя. Нямам самочувствие и не знам какво ще е бъдещето ми занапред. Моля, дайте ми някакъв съвет. Какво да направя, как да постъпя. Благодаря!

Линк към коментар
Share on other sites

Каква е силата която те притиска ?Мисля , че е в представите за света на ,които разчиташ .  Независимо от семейния бит и традиций сред които израства . Всеки млад човек , някога стига до избора да премине от мечти към действия , поемайки съдбата в свой ръце .Това е ако желае да не повтаря живота на родителите си .Но каквото и да направи , дори и само да се съгласява с всичко . Реално той сам се е съгласил и следователно сам е отговорен за живота си .Израза ,,искат да ме женят" не трябва да съдържа емоции по различни от ,,имам предложение за женитба" .Много често човевк си мисли , че обстоятелствата го притискат .Има нещо вярно в това .Но те съветвам дълго да помислиш върху твърдението ---всяко нещо , което не ме убие , ме прави по силен ----.

Може би търсиш романтика ? И аз си мисля че съм романтичен ,а не виждам нищо лошо в сватосването . Живота често поднася изненади .Въпроса е до колко можем да познаем и изоставим фантазийте и изберем най хубавото .Не е лошо да рухват фантазийте . Лошо е да се чувстваме насилени .

Нямаш самочувствие ? Само още , си много млад .Не си вярваш достатъчно . Например ,, не искам да е циганка" .Самата дума е за жена от определен етнос .Защо вкарваш негативни асоциаций.Това резонира и върху самочуствието ти .Едно е да слушаш с някакво приемане, информацията , приказките на околните . Съвсем друго е , когато говориш . Тогава негативните емоций рушат светлата представа за себе си .

Исках да ти дам пример на много впечатляваш образ на циганка . Но ето на какво попаднах .Ако харесваш звука на китарите .

 

Линк към коментар
Share on other sites

Аз бих заминал за Германия. Жените са това което виждаш, нещата няма да се променят и няма да станат по-лесни. Никога няма да станеш готов ако така си мислиш. За мен двата пола са несъвместими, но човек трябва да е надмогнал полярността на собственият си пол за да види това. Като цяло мъжът има много малко облаги от брака, така че твоят случай е някакво изключение. По-добра оферта надали ще получиш. Брак и любов принципно имат малко общо. Без да я видиш тая жена и поживееш с нея няма как да прецениш. Пък и развода, като не става, в днешно време е стандарно нещо. Алтернативата е да се оправяш сам, което по това което пишеш съмнително да се получи. Вярвай, всички търсим нормален човек, но положението е такова, че такива не останаха, дори и сред тия дето се мислят за нормални...

Редактирано от iti
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...