Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Постоянен страх


Recommended Posts

Здравейте! Пише ви 24-годишно момиче, което има нужда от помощ. Чувствам се като малко крехко цветенце, което всеки момент ще се прекърши. Минават ми мисли за самоубийство, но благодарение на здравия разум не си посягам. Просто с времето много неща ми  се натрупаха. Чувствам се непълноценна. Нямам любовна връзка, нито пък истински приятели. Депресията, която ме преследва от дете се редува с нервни кризи, които ме изтощават до краен предел. Имах тежко детство, израснах в агресивна среда, и сега естествено "бера" плодовете от нея. Живея в кошмар. Постоянно се страхувам от всичко, всеки път очаквам да ми се случи нещо лошо. Дори когато пресичам улицата изпадам в паника, че може да ме блъсне кола. Нощем се събуждам със сърцебиене и силно потене, ей така от нищото. Ще споделя и последния си сън. Реших да скоча от една висока сграда, беше ужасно изживяване. След това някак си оживях, но плачех много, сякаш бях изгубила близък човек. Рядко се обръщам за помощ, но сега наистина имам нужда от нея!

Линк към коментар
Share on other sites

В такива мисли, идващи от естествения защитен механизъм на подсъзнанието, всъщност стои желание за живот. Стоят посланията: Живее ми се пълноценно. Искам да обичам и да бъда обичана. Търся смисъл и щастие в живота си! 

О'к, расла си в семейство, което ти е дало известни предпоставки за наличието сега в теб на известни маладаптивни програми. Както и още милиарди хора в света... Това, което можеш с помощта на психотерапевт д анаправиш, е да видиш ясно какви точно са тези програми, да осъзнаеш механизма им на проява, да видиш, че те са в теб, но ти не си тях, а нещо много повече. Нещо повече, свободна воля, която може да разгради старите програми и да заложи съзнателно нови, адаптивни, смели и силни! Тогава си вярваш, вярваш на съдбата си, живееш решително и смислено, а желаещи да са с теб приятелски и любовно, преливат по шевовете на времевите параметри на деня ти... 

Сънят ти показва нуждата да скочиш в потенциала си, от която позиция да твориш съдбата си самостоятелно и самоуверено. Искам да ти кажа, че никога не си била жертва на нищо - раждаме се в дадено семейство, тъй като то найу-точно отговаря с гените и характерите н а родителите ни на уроците, скрити в травмите, които непременно е нужно да получим и преодолеем по пътя си!

Линк към коментар
Share on other sites

преди 5 часа, Орлин Баев каза:

 

Благодаря Ви! Просто това лутане между депресия, гняв  и паник атаки ми идва малко в повече. Наскоро се върнах назад и си обясних доста неща, които ми се случиха през годините. Знам, че е удобно да си измиеш ръцете с реплики от сорта:"имах тежко детство, преживях разочарования, които ме съсипаха, съдбата ми е ужасна" вместо да се вземеш в ръце и да си помогнеш. Именно това смятам да направя. Не искам да си пропилявам живота с разни страхове и депресии, искам да го изживея пълноценно, въпроса е да се задействам час по-скоро. :)

 

Редактирано от ghoust
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...