Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Energia_4

Картини на Рьорих?

Recommended Posts

Имате ли представа, дали картините на Рьорих са гадателски, езотерични? Доколкото знам Ванга е пращала Людмила Живкова при него, а тя на свой ред е направила изложба в София с негови картини! Може да бъркам.s7tAxzk6eeY.jpg

Конят на щастието.

vuWklscLfes.jpg

?????

 

Ut0-3m3PR3Q.jpg

София премъдрост

Редактирано от Energia_4

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Езотерични, пророчески, многопластово съдържателни - със сигурност! Рьорих е велик ум, проводник на т.н. в кабала Ишими - същества, достигнали връхното стъпало в човешката, земна еволюция, но пребиваващи близо до човечеството от състрадание. Някои ги наричат махатми, а будистите, бодхисатви. Учителят Дънов ги назовава адепти. През аурата на такива велики адепти рисува Рьорих. Вълшебни са картините му! Ако обаче по времео, когато е рисувал, е бил като бяла лястовичка, сега има мнозина знайни и незнайни художници и въобще творци, които синхронират с духа на новото време и го провеждат.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ванга добре се отнасяла към теософията на Блаватска и учението Жива Этика на Рьорих. Кандидатът на философските науки иеромонах Иов (Гумеров) привежда свидетелство на племенницата на Ванга - Красимира Стоянова, която писала, че на срещата с писателя Л.М.Леонов: "У Ванга имаше тогава вдъхновение, и тя говореше за съдбоносни неща за неговата страна (Русия). Осъществи връзка с отдавна починалата ясновидка с руско произхождение - Елена Блаватска. Ние действително чухме удивителни неща." Също така Гумеров привежда свидетелство на Стоянова за посещението на синът на Николай Рьорих - Святослав, при което тя му казала: „ Твоят баща е бил не просто художник, а и вдъхновен пророк. Всички негови картини са прозрения, предсказания. Те са зашифровани, но внимателно и чисто сърце ще подскаже на зрителя шифърът. Св. Сергей Радонежки Ванга считала за пророк и описвала неговия образ така, както е бил нарисуван в картините на Рьорих.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×