Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Донка

Българските радиостанции - български ли са???

Recommended Posts

Моля сериозно за помощ. От месеци се опитвам да си настроя радиото на станция, която като пусна сутринта, ще слушам българска музика или поне класика. За Учителя не говоря - това мога да си го пусна от запис. Където и да завъртя, се чуват песни на английски и един и същ вид музика. Къде изчезнаха руските, френските, италианските, гръцките и най-вече нашите си български песни от всички жанрове??? Каква е причината да не ги чуваме? 

Може би е странно, че го чувате от устата на учител по английски език, но точно защото съм филолог, това никак не ми харесва.... 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Не си първата, която поставя този въпрос. По принцип не слушам радио, но съм на мнение, че трябва да се пуска повече българска музика. Чувал съм, че в други държави го няма това да се пуска повече чужда, отколкото местна музика и се държи повече на музиката от съответната страна, а не на чуждата.

В това предаване, след 8 мин. и 45 сек. също е коментирано онова, което и на теб ти е направило впечатление: 

http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/bratja-mangasarjan-s-nova-versija-na-hita-baj-mangau.html.

Редактирано от Сингам Великолепния

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Като си ходя във Варна, в колата слушам радио. Някъде около Варна, радиоприемникът просто е заливан от десетки турски станции. На техния фон, няколкото български просто се губят... Би могло турските да бъдат заглушавани - действие, водено от един добър патриотизъм. 

Радиата, които в България са истински полезни:

- Христо Ботев - действително е по-интелигентното радио. Водещите са изключително ерудирани, с богата лексика, много висока култура и изказ. Гостите са много стойностни и интересни хора, поддържащи това, което все още определя България като държава - културата. Също - мисля, че в уикендите, се представят радио пиеси - само с глас, в съзнанието на слушателя се създават силни образи, предават се красиви послания. Когато съм слушал тези пиеси, съм се дивял какво майсторство е с един глас, без език на тялото и жестомимика, без поглед, да проникваш така дълбоко в съзнанието и несъзнаваното - удивителни майстори, сякаш учили десетки нлп и хипнотични школи. Театрали виртуози! 

- Хоризонт - подобно на горното

- Дарик - отстъпва на горните две, но все пак...

- БГ радио - предимно българска музика.

....................

Естествено, че според настроението, слушаме и зи рок, радио 1, стар фм, енерджи и т.н. Но, в сравнение с горните тези и многото подобни на тях радиа, са като латерни пред бродуей! Единствено въртят музика на запис, кратки новини, а водещите - нищо общо нито като качества, нито като умения, нито като култура с тези от горните радиа. Никаква култура, единствено записи, което си има мястото, разбира се... Но, в България споменатите четири са за мен Радиата!

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Сега се сещам, че преди 7 г., един преподавател ни каза, че Турция нарушава българското радио пространство в Източна България.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Хм, явно не е само мой протестът от това. Току що една колежка от Бургас сподели, че там е същото...

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Архив на "Нощен хоризонт" и други от БНР Хоризонт : 

https://www.youtube.com/channel/UCsnyTQ_Nyf_I8VhSnvrMiEQ/videos?feature=hovercard

https://www.mixcloud.com/fm2net/

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×