Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Karolina


Recommended Posts

Здравейте! Не знам откъде да започна.... Всичко започна през 2011 г. със жестоко сърцебиене. веднага мъжът ми и майка ми ме закараха в Грийнберг, прегледаха ме, направиха ми кардиограма и  ми казаха, че всичко е ок. Оттам започнах да не мога да спя, да треперя, изпадах в нервни кризи, само плачех, имах чувството, че ще припадна, че ще умра и ще полудея.Всеки божи ден ходех по лекари и всеки ми казваше, че е на нервна почва. Личният ми лекар ми изписа Ксанакс да пия- да поуспокоявах се, но гадните мисли в главата ми не изчезваха. Така 10 месеца ходене по мъките, докато не ми откриха проблем с щитовидната жлеза- ТСХ ми беше 100. После 2 години не можах да попадна на свястен ендокринолог и 2 години не можеха да ми вкарат хормона в норма. Всичко това ме изкара извън нерви и продължавах да се чувствам все по- зле. През 2013 ме вкараха в Александровска болница с 25 кръвна захар- диабет. минах на инсулин. Нещата станаха още по-зле. Започнах да ходя по психиатри, психолози и нищо. Много зле се чувствам- имам чувството, че ще умра, ще припадна, ще полудея, сърцебиене, световъртеж, тревожност, безпокойство, направо ужас. Ако някой може да ми помогне, МОЛЯ ВИ пишете ми. Не издържам повече, искам и аз да бъда нормален и пълноценен човек, искам да се радвам на детето си и на живота, само на 38 съм. Това мъчение продължава 6 година.... БЛАГОДАРЯ ВИ!!!!

Линк към коментар
Share on other sites

Абсолютно същата история,е моята,започнала от 2012 год.Но с тази разлика,че при мене ,след отключването на ПА,ми изследваха ЩХ и ТСХ ми беше ниско-0.1.След три месеца -нормални ЩХ,но с жестоки ПА.Чак през миналата година-2015 ми откриха завишено ТСХ-,а пък тази като капак и Хашимото.Не съм абсолютно убедена,но мисля,че проблема с ЩЖ се дължи на ПР,ако не е излекувано,аз също съм така...наблегнах на лечението на ЩЖ,и оставих ПР без лечение,сега и двете неща не се лекуват с нищо.Но съм решила твърдо да лекувам ПР,защото симптомите са ужасни понякога,а за Хашимото взимам Л-тироксин 25мг.Успокойте се,просто се успокойте,много сте уплашена.Нужна ви е психотерапия като за начало.Няма да умрете и няма да полудеете,всичко ще се оправи..Но на първо място,самата вие трябва да си помогнете,знам,че е трудно,но започнете да се успокоявате без чужда помощ,така ще придобиете повече сили и вяра в собствените си възможности-това е много важно за нашия род проблем!!Успех..

 

Линк към коментар
Share on other sites

Много Ви благодаря. Предложете ми ако знаете някой психотерапевт, моля Ви. Нещо да знаете за Орлин Баев или другият Д-р Тодор, забравих му фамилията.

Линк към коментар
Share on other sites

Не съм била на психо-терапевт досега,поради това,че живея в малък и отдалечен град ,където липсват такива дори на 50-60 км..Но съм решила да се подложа при д-р Баев на хипноза,ако той не ми откаже,разбира се.Той в миналото е имал подобни на нашите проблеми ,така че знае за какво става въпрос,а и съм гледала негови интервюта и съм чела почти всичко от него за Тревожните разстройства и ПА.За д-р Първанов нищо не мога да кажа,но мисля ,че и той е добър.Прочетете първо за материалите за самопомощ от д-р Баев,не,че ще си решите проблемите,но ще погледнете малко на състоянието си с други очи и тогава,се подложете на хипнотерапия и задължително на психотерапия,защото ЩЖ и диабетът са заболявания,отключени от стрес и свръхнапрежение,ниска самооценка и чувство за вина.А психотерапията е точно тази ,която ще ви помогне да ги преодолеете!!Ще се оправите,не се тревожете,всичко е в нашата глава,както всички казват....Успех!

Линк към коментар
Share on other sites

преди 4 часа, Галина Теб каза:

оставих ПР без лечение,сега и двете неща не се лекуват с нищо

 

преди 4 часа, Галина Теб каза:

Но съм решила твърдо да лекувам ПР,защото симптомите са ужасни понякога

 

Здравейте, дами!

Моля ви да прочетете малко от кои да е теми във форума - почти до втръсване повтаряме във всеки пост, че ПР, ПА, ГАД, ОКР, ПТСР и прочее НЕ СА, никога не са били, няма и да бъдат болести! Съответно няма как да излекувате нещо, което не е болест. Може би малко подвеждащо звучи думичката психотерапия - методът, който реално помага за превъзмогването на тези състояния, заради съдържащата се в нея "терапия". Това е по-скоро историческа и терминологична особеност, като тя няма нищо общо с лекарствената, оперативната, мануална, игло и коя да е друга терапия.

Психотерапията най-общо казано е процес на промяна на мисленето, в резултат на което се променят и чувствата (да, точно ония гадните, които наричате симптоми и които всъщност са повод да споделите проблемите си).

По отношение на специалистите - д-р Тодор и Орлин представляват половината от най-компетентните и успешни специалисти в областта на тревожните и стресови разстройства у нас. Двамата пишат тук, така че каквото и да кажем ще е блед преразказ - може да се добие много точна представа, четейки постовете им. Също така, при добро търсене, във форума ще намерите и отзиви на техни клиенти, които отдавна са се справили със страховете си.

Искрено ви пожелавам да завършите тази и други ваши теми с резултати от благоприятно протекли за вас психотерапии. Или с две думи - да ви четем щастливи някой ден.

Редактирано от Кермит
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...