Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Сънувам го вече 5 години


Recommended Posts

Здравейте. Обръщам се към Орлин Баев с молба за помощ. Ако и неговите колеги си дадат мнението също, бих била благодарна!

Сънувам бившия си приятел от 5 години... (в който бях много влюбена) почти всяка нощ. От 5 години съм и омъжена. Имам две прекрасни деца, а мъжът ми е перфектният съпруг. Имам усещането, че бившият ми приятел ме мисли или сънува.... за да го мисля толкова много и да го сънувам.... Това ми тежи, защото мислите ми са твърде обладани от него след сънищата и се чувствам виновна спрямо семейството си, тъй като аз съм много верен човек. Не знам какво да направя в тази ситуация... връщане назад няма. Не бих направила нищо срещу семейството си, дори и ако става въпрос за едно телефонно обаждане. Не знам какво да направя, за да го изкарам от мислите си. Как мислите вие? Какво може да ми помогне в случая? Защо съм толкова обсебена? Има ли вариант той да ми изпраща някакъв вид енергия? Или всичко е плод на моето въображение. Възможно ли е да ме обича? Възможно ли е аз да го обичам при положение, че обичам мъжа си? 

Случват се и други странни неща... Първо, когато си купих колата и видях документите й, установих, че е произведена на неговата рождена дата, после на неговата рождена дата се оказа, че мъжът ми е направил резервация за морето. И понеже очаквахме няколко положителни на брой неща да ни се случат (тези неща трябваше да се случат на различни дати и поне през две седмици), всичките накуп се случиха на неговата рождена дата, пак в същата година. Другото странно нещо е, че мъжът ми една сутрин ми каза, че е сънувал как ми казва насън: "Знам, че си го обичаш, аз няма да те задържам при мен, ако искаш да си си с него си бъди! ". За мен този негов сън беше адски странен, защото по принцип с мъжа ми не сме говорили почти никога за бившия ми. Дори не е бил интересна тема за разговор никога. Как така започна и той да сънува неговото присъствие? Сигурна съм, че той не изпитва и капка ревност по отношение към него, защото никога не е знаел какво точно съм изпитвала към бившия ми... И всичко това, което се случи накуп на неговата рождена дата... Беше толкова невероятно странно.... 

Преди 3 години той се опита да направи контакт с мен чрез фейсбук. Търсеше някакви наши общи снимки, които бил загубил...

Моля ви за помощ. Какво се случва? Ще мога ли да спра да го сънувам? Дали причината аз да го мисля е, че и той ме мисли? Чувствам се обсебена. 

 

Редактирано от Pretty moon
Линк към коментар
Share on other sites

Може.

Ако престанеш да се боиш, от това,че го сънуваш, ще спреш да го сънуваш.

Всичко започва от това,че ти се боиш да го сънуваш и смяташ това за нередно.Една от ролите на съня е да обработва страховете ни и ги дезактуализира.Но, разбира се, той не може да е основно средство за борбата с тях и понеже, ти през деня, всеки ден избираш да се страхуваш, то през нощта ще го сънуваш и така до момента, в кой си кажеш,че няма нищо лошо от това да сънуваш, един от хората присъствали в твоя живот.Кога ще си го кажеш, зависи от теб.

За датата- преди години карах лека кола Хюндай - пътищата бяха пълни с хюндаи.Сега карам Мицубиши, познай с какви коли са пълни пътищата- само мицубишита.Понеже, още мислиш за него-страхът е породен от мисли за него, ще виждаш непрекъснато символи свързани с бившият ти приятел.

Линк към коментар
Share on other sites

Д-р Първанов, благодаря Ви за отговора! 

Според Вас дали е възможно той да ме мисли и по тази причина да ми изпраща някакъв вид енергия?

Редактирано от Pretty moon
Линк към коментар
Share on other sites

Не, той няма общо. Д-р Първанов ви е обяснил много точно нещата. Това, че си забранявате да си мислите за бившия, че твърде морално сте се фиксирала в семейството си, изтласква (вижте в нета за изтласкването като защитен механизъм) мислите за бившия в несъзнаваното и оттам се промъкват в съня ви. На принципа на нагаждане на хипотезата и дисквалификация на различните от нея, започвате да виждате неща, свързани с него - това обаче няма общо със знаци от съдбата, енергии и т.н., а е чисто научно проследим когнитивен механизъм. 

За да се нормализират нещата, махнете съпротивата към мислите за него. Спокойно ги приветствайте, порадвайте им се, приемете ги с благодарност за всичко. Отпуснете се в тях с мир в душата и почувствайте как опитът от връзката ви благо пълни сърдечната ви чаша, дава ви преживелищна опитност. Това ще се случва периодично, но ще затихне, тъй като вече нито се борите, нито се фиксирате в тези мисли. То е като храната - забраним ли си нещо, яде ни се, почваме да го сънуваме, да го искаме, да го виждаме навсякъде. Когато си го позволим спокойно, без нито да го отбягваме, нито да се нахвърляме върху му, всичко си идва на мястото. Когато минете през този процес, ще оцените още повече семейството и съпруга си!

Работата с хипнотерапевт би помогнала!

Линк към коментар
Share on other sites

Когато ти писах, аз нямах време да се обоснова.Но, ако имах, щях да напиша, това което е написал Орлин.Последвай съветите му.

Линк към коментар
Share on other sites

А дали е възможно все още да го обичам, но без да го осъзнавам? Защото, ако го обичам, би било много трудно и сложно за мен да се измъкна от цялата тази ситуация... Дали ще подействат в случая съветите за приемането на тези сънища със спокойствие? Иска ми се да нямам такива чувства. Справянето с този проблем ще се окаже нещо много сложно.... предполагам. 

Линк към коментар
Share on other sites

Обичта е избор.Тя е разумен избор да се грижиш за някого , приемайки го такъв, какъвто е.

Прочети това-

По време на семинар, на който изнасях лекции за проактивността, един човек дойде при мен и ми каза:

-          Стивън, много ми харесва това, което говориш, но всяка ситуация е толкова различна. Например бракът ми. Аз наистина съм разтревожен. И аз, и съпругата ми вече не изпитваме чувствата, които ни свързваха. Мис­ля, че вече не се обичаме. Какво да направя?

-          Чувството е изчезнало, така ли? - попитах.

-          Точно така - потвърди той, - а имаме три деца и това също ни безпокои. Какво ми предлагаш да направя?

-          Обичай я - отговорих.

-          Вече ти казах, че не я обичам.

-          Обичай я.

-          Нищо не разбираш. Чувството го няма.

- Тогава я обичай. Ако чувството го няма, това е до­бър повод да започнеш да я обичаш.

- Но как се обича, когато не обичаш?

- Приятелю, „обичам" е глагол. Любовта-чувство е плод на глагола „обичам". Затова я обичай. Помагай й, слушай я, разбирай я, цени я, служи й, жертвай се, утвър­ждавай я. Готов ли си да направиш всичко това?

Любовта е една от най-красивите думи в литерату­рите на всички развити общества. Реактивните хора я превръщат в чувство. Те се ръководят от чувства и Холивуд има голяма вина за това, карайки ни да вярваме, че не сме отговорни, а сме продукт на нашите чувства. Но холивудският сценарий не отговаря на действител­ността. Ако чувствата определят действията ни и ни ръководят, това означава, че сме абдикирали от своята отговорност и сме предали властта си.

Проактивните хора превръщат любовта в дейст­вие. Любовта е нещо, което се прави - саможертва, се­беотдаване - както майката дава живот на детето си. Ако искате да изследвате любовта, погледнете хората, които се жертват за другите дори когато не са ценени или обичани в замяна. Ако сте родител, вгледайте се в любовта, която изпитвате към собствените си деца, за които сте направили толкова много жертви. Любов­та е ценност, която се актуализира чрез свързаните с любовта действия. Проактивните хора подчиняват чувствата си на ценности. Любовта-чувство може да бъде възкресена.

 

С.Кови ,,Седемте навика на високо ефективните хора,,

С една дума, не го обичаш.

Линк към коментар
Share on other sites

"С една дума, не го обичаш. "

Да, хванала си се за фантазно балонна представа, за неактуален спомен, нямащ нищо общо с бившия ти. Хванала си се за фантазията и казвайки :Не искам да я има", борейки я, подсигуряваш съществуването я, борейки се с вятърната и мелница донкихотски. Любовта наистина няма нищо общо с чувствата - принцип, сила, състояние на съзнанието и действие е. А при теб дори и чувство няма, както отбелязахме, а фантазност, създаваща илюзия за такова, която поддържаш със страха си от нея...

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар
Share on other sites

преди 5 часа, Pretty moon каза:

Иска ми се да нямам такива чувства.

Искам да нямам... само чуй как звучи.

Трябва да решиш какво искаш да изпитваш към този мъж - категорично и искрено, без страха и илюзиите, че нещо е можело или не можело да се случи тогава или сега. Просто избери какво означава бившият ти в твоят живот, приеми го, благодари за хубавите моменти и остани в настоящето, където имаш здраво семейство и мъж, когото истински обичаш.

Линк към коментар
Share on other sites

Дали обичаш или не обичаш някого не е въпрос на сънища. Да не ти е станало скучно в брака? Аз се връщам към мисли за бивши, когато зацикля в сегашно време. :-D 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...