Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Астро-игра


Recommended Posts

Здравейте приятели. Ако някой преди години ми беше "светнал", че ще започна тема с астро-игра, щях много много да се смея. Но ето че денят х явно е дошъл. Мисля, че нашият форум може да ви даде свободата да разсъждавате и да четете мненията на други интересуващи се от астрологията. На времето, когато форумът все още нямаше конкуренцията на социалните мрежи, астро-игрите на Дани привличаха силно вниманието на много хора. Аз съвсем нямам претенциите да го заместя. Ще публикувам само карти, които сме разглеждали на нашия астрокурс в Хасково и то на хора, които добре познавам лично. Въпросите ви ще отнасям към нашия ръководител - брат Тодор Ковачев, и ще публикувам неговите отговори. 

И така, задача номер 1

Мъж роден 17.12.1962 07:00 - Хасково

предположете:

- семейно състояние (родителското и неговото собствено) + деца (евентуално)? 

- професионално състояние + наклонности и способности

- качества на характера и стил на общуване

 

 

01.png

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Майка и баща свързани с въздушните и огнени стихии. Майка - по-спокойна, с хармонични отношения към всички, стремяща се към повече контакти с роднините, работеща най-вече през деня; баща - по-агресивен и действен, по-самостоятелен, работещ и през нощта.

Индивида може би няма деца или има само 1, понеже виждам, доста интелектуален, слабосексуален, нефлиртуващ човек, малко срамежлив, с напрегнато отношение към жените, чувства се нежелан и на неуютно място у дома си. Може би клони към живот извън родния дом и семейство, стреми се към повече действие и работа, в която участва донякъде сам. Работата му е свързана с общуване, може би учителска, преподавателска, може би свързана с пътуване, международни отношения или религиозни и философки теми. Пътуванията може би му действат успокояващо. Не особено добро боравене с финансите и личните ценности, разпиляване в много разговори и теми. Възможни проблеми в съда, възможни избухвания на нерви. Понякога може да е крайно нетолерантен и егоистичен, и прекалено загрижен за другите.

Определено трябва да обърне внимание повече на себе си, да е по-уверен, да се забавлява повече, да е сред приятели, да е сигурен, че всичко е наред и да не мисли, че всичко е против него, и че нищо няма смисъл. Повече общуване с колегите и приятелите и по-малко планове и анализи през деня. :)

Редактирано от ГеоргиЖ
Линк към коментар
Share on other sites

Майка- практична,земна жена (Луна в Дева) .Този мъж се нуждае от подобна партнъорка.Жена със слънчев знак Дева би могла да му партнира доста добре,ако преглътне или по-скоро преодолее егоцентризма и постоянната нужда от признание на този мъж с рождено Слънце в 1 дом и Марс в Лъв.;)

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Съжалявам - покрай празниците едва сега виждам отговорите. Благодаря! 

Изключително точни заключения. Ще бъда благодарна на Георги, ако поясни за четящите ни участници на какво базира изводите си за:

Индивида може би няма деца

 нефлиртуващ човек, малко срамежлив, с напрегнато отношение към жените

 Работата му е свързана с общуване, може би учителска, преподавателска,

Не особено добро боравене с финансите и личните ценности, разпиляване в много разговори и теми.

Понякога може да е крайно нетолерантен и егоистичен, 

мисли, че всичко е против него, и че нищо няма смисъл. 

Благодаря!

Благодаря на Розалина за обяснението - в десятката е. ;)

 

Линк към коментар
Share on other sites

Да, извинявайте че не бях уточнил на какво са базирани предположенията.

1-во - Северен лунен възел в 8-ми дом (както е и в моята лична карта) и в Лъв, а Южния лунен възел във 2-ри дом и в Козирог.

Качества, които трябва да развива такъв човек са: Отвореност към партньорство (най-вече интимно) и обединяване на сили с другите; Приемане на подкрепа от другите (идеи, пари, възможности); Осъзнаване на чуждата психология (желанията, исканията, нуждите и мотивите на другите) от Скорпионска гледна точка и: Радост от живота, забавления, флирт; Следване повелите на сърцето; Ентусиазъм; Вяра, че можете да постигнете всичко, от Лъвска гледна точка.

Качества от които трябва да се освободи: Упоритост (инатливост); Съпротива на промяната и на чуждите мнения, Прекалено концентриране върху материалните нужди; Липса на осъзнаване - "Неговата жена, която той дълбоко обичаше, непрекъснато му
повтаряше, че не се нуждае от луксозните придобивки; онова, което искаше
от него, бе да прекарват повече време заедно. Той не можеше да разбере
защо тя не цени това, че той отделя толкова много време, за да печели - в
края на краищата той трябваше да плаща колежа на децата; това беше
основното нещо."; Стремеж към избягване на емоциите; Равнодушие, Очакване другите да ви подтикнат към действие, от гледна на точка на Южния лунен възел. Взето е от "Астрология на душата" от Жан Спилър.

Въобще този човек, в миналите животи е бил прекалено концентриран върху качества на Телеца, Козирога и Водолея, а сега трябва да прояви качества на Скорпиона, Лъва и Рака (според лунните възли).

2-ро - Венера квадрат Марс (както е и в моята лична карта). Това дава напрегнато отношение към жените в мъжката карта. По-скоро затруднява интимните отношения.

Тези две са свързани с първите две тирета от коментара на Донка.

3-то - Сатурн във 2-ри дом - "Сатурн във II дом изисква от човека да бъде въздържан във финансовите дела, а също така пестеливо да разходва материалните и духовни ценности. Страхът от обедняване води до скъперничество и крайно самоограничение. Недооценяването на материалната страна на живота обаче пък обрича човека на крайна мизерия. Прекалено твърдата и ограничаваща ценностна система от своя страна води до сектатнство." Доклад, изнесен на III-та национална астрологична конференция, май 2007 г., София. 

4-то - Слънце в Стрелец и в 1-ви дом, Меркурий в Козирог и в 1-ви дом, Юпитер в Рак и в трети дом (като диспозитор на Слънцето) и Сатурн във Водолей във 2-ри дом (като диспозитор на Меркурий)  - може би работи сам или като самостоятелна единица - учител, преподавател. Работата му е свързана с общуване, хуманитарна дейност, може би е свързана с банковото дело и финансите. С Юпитер в трети дом може би е свързано разпиляване в много разговори и теми.

Тези две (3-то и 4-то) са свързани 3-то и четвърто тире от горния коментар.

5-то - Хирон в 3-ти дом и в Риби - "мисли, че всичко е против него, и че нищо няма смисъл", от Рибешка гледна точка и "Това може да е позицията на учителя, който не живее така, както учи" от гледна точка на трети дом. 

Това е за 6-то тире, а за 5-то забравих откъде съм го съчинил :)  Може би пак е свързано със СЛВ в Лъв. Дано да е станало малко по-ясно сега, че първият ми коментар беше малко отнесен от вихъра. :3d_010:

Линк към коментар
Share on other sites

Огромно благодаря! Много ценни указания. 

И първото включване беше много точно, но във форум, в който участниците се учат, е по-полезно да се дадат основанията. 

Фактите

- професия - учител

- несемеен, кратки напрегнати връзки, свръхочаквания към жената до него, 

- пестелив и склонен към "твърда ценностна система"

Поздравления! 

Очаквам нова задача.

 

Линк към коментар
Share on other sites

Добре задача номер 2:

Мъж роден на 8.10.1989г., в 17:25 часа, в Девин, България.

отново предположете:

- семейно състояние (родителското и неговото собствено) + деца (евентуално)? 

- професионално състояние + наклонности и способности

- качества на характера и стил на общуване

Хихи ;)

Линк към коментар
Share on other sites

За да разсъждаваме по еднаква карта, прикачвам моята. Ако има допълнения или корекции, моля. 

задача 2.gif

Линк към коментар
Share on other sites

- на първо четене

- Слънце във везни(7) и Луна козирог(10)  са в напрегнати отношения (квадрат на кардинални). За мен това са дисхармонични отношения между родителите, но не непременно и със сина поотделно един от друг. Възможно е майката да има обществена професионална реализация, която допада на сина(тригон с меркурий), но това не се е отразило добре на семейството като домакинство.

- дисхармонията между луната и слънцето в добавка с намесата на дисхармония слънце - сатурн и луна-юпитер може да даде и проблеми със здравето и в частност със зрението. Хармонията на луната с меркурий в дева и 6 дом дава решение на този проблем чрез съзнателно укрепване на имунната система, здравословен начин на живот. 

- венера (секстил с меркурий) във взаимна рецепция с марс съответно във везни (съвпад със слънце) и скорпион дава според мен комбинацията "опасен чар" :) Мъжът е привлекателен за жените и той също обича да блести в очите им. Това качество може да даде поведение на Дон Жуан, ако индивидът не е осъзнат. Съответно може да доведе до множество краткотрайни и повърхностни връзки. Квадратът на марс със сатурн в много силна позиция (козирог и 10 дом), обаче може да ограничи силно подобно поведение както от морално етични съображения, така и от съображения за запаване на авторитет и изграждане на стабилен социален имидж, необходим  за професионалните амбиции. Възможно е мъжът вече да е семеен или да има стабилна връзка, ако това семейство или връзка му носят добро материално положение и хармонична приятелска връзка. 

- Обстоятелствата, които си е подредил в картата сериозно са развили неговия усет за човешката психика и мотивация. Тригонът на юпитер (4 дом рак) с плутон (7 дом скорпион) води до занимания от тип психологическо консултиране или екипен мениджмънт, възможно е някаква дейност в областта на правото,в по-късен етап може би авторитетна позиция в администрация или бизнес.Във всеки случай се търси професия със стабилност и уважавана от обществото. 

Не мога да устоя на изкушението да проверя доколко има покритие следното предположение за квадрата слънце-сатурн и то в комбинация със съвпад с марс и квадрат с юпитер:

"Люде с тези дисхармонии се отличават със следните по-важни отрицателни качества: често съмнение, недоверие, подозрителност, мнителност, ревнивост, болезнено честолюбие, обидчивост, дълготрайна сръдливост, злопаметност, отмъстителност, раздразнителност, себенадценяване или себеподценяване, саможивност, необщителност, страхливост, нерешителност, материалистически убеждения и прояви, скъперничество.
Люде с дисхармония между Слънцето и Сатурн в живота си всякога биват подлагани на твърде големи изпитания, ограничения, лишения.

Дисхармонията между Слънцето и Сатурн често създава най-нещастни типове. Такива люде всякога и във всичко виждат черната страна. У себеподобните си те виждат само грешките и слабостите, във всичко са склонни да съдят другите. От този тип люде са най-известните със своята неумолимост прокурори, които със своята дейност още повече утежняват кармата си за в бъдеще."

източник

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Изключително точно тълкуване. Човека, за който е писано, каза че "има нещо вярно".

Фактите: дисхармонични отношения между родителите, но не непременно и със сина поотделно един от друг; проблеми със здравето и в частност със зрението преди години, но сега прилага здравословен начин на живот; Мъжът е привлекателен за жените ("опасен чар"), но в момента има стабилна връзка; работил е като управител в хранителен магазин, но в момента работи на по-ниско ниво (със медицински продукти).

За квадрата Слънце-Сатурн не каза кой знае колко, но определено го е преработил, в известна степен, към по-добро.

Благодаря на Донка и очакваме и другите съфорумници да се включат :3d_010:

Линк към коментар
Share on other sites

И аз благодаря :) 

Моята задача:

мъж, роден на 3.12.1987 07:30 Хасково

Опитайте се да предположите:

  • с какво се занимава  
  • семейно положение или  връзки (деца?)
  • отношения с родителите

 

Х.gif

Линк към коментар
Share on other sites

В 20.01.2017 г. at 0:40, ГеоргиЖ каза:

1-во - Северен лунен възел в 8-ми дом (както е и в моята лична карта) и в Лъв, а Южния лунен възел във 2-ри дом и в Козирог.

 

Здравейте.Мисля ,че тук има известна неточност.ЮЛВ на носителя на анализираната карта е във Водолей.

Този ЮЛВ е индикация за множество прераждания в служене на каузи .Сега  ,за компенсация, се дава възможност да се работи върху себе познанието ,върху развитието  на собствената индивидуалност по начините ,които много добре е описал Георги .А качествата ,от които трябва да се освободи индивида  ,за да се изпълнят задачите ,са например преодоляване на емоционалното тесногръдие и липсата на страст.

В конкретната карта положението на Венера в Скорпион,макар и трудно само по себе си,все пак  периодично ще дава импулс към това справяне  с миналите  емоционални нагласи .Съвпада на Венера с Нептун (много интересен сам по себе си) в 11 дом показва  сцената на действие-приятелски кръгове ,идейни сдружения и общности (ето как остатъчно се проявява ЮЛВ) ,като още веднъж подчертава задачите на СЛВ в това прераждане . 

Астрологията според мене  е една чудесна пътна карта в приключението наречено Живот. Познаването и четенето на знаците е първият етап на пътешествието.

Хубав ден и весела предстояща седмица.

 

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

   Да, вярно е, че е ЮЛВ на господина е във Водолей. Не знам защо съм си решил, че е в Козирог. Все пак като прекараме права линия през центъра срещу Лъва е Водолея ;)

Браво и на Розалина за ценния съвет, да използва Венера в Скорпион за справяне с проблема. За всички проблеми заложени в една карта има и заложени решения. :3d_096:

Линк към коментар
Share on other sites

За господина роден на 3.12.1987 в 7:30, Хасково -

  - Слънце в 1 дом, в Стрелец, с диспозитор Юпитер в 4 дом, в Овен (същото като
при Брад Пит). Имат взаимна рецепция по екзалтация.

   Предпочита да работи сам или като самостоятелна единица,
да е начело, да е пръв и единствен. Юпитер в 4 дом - засилен интерес към
семейните задължения, изграждане на семейство, връзка със семейството
(общуване, събиране на празници, помагане в трудни моменти). Човека със сигурност е имал

връзка, или в момента има. И със сигурност смята да има деца, или вече има. :3d_163: Много възможно е и да се грижи за чужди деца, както и за домашни любимци.

   Понеже Стрелец е свързан със висшето образование е много възможно да е преминал курс по обучение за придобиване на някаква категория. Възможно е дори и да най-обикновен курс - за сервитьор примерно. Но след това да е продължил да работи дълго време и да се е усъвършенствал до степен да работи в скъп ресторант. Въобще Стрелците се привличат от скъпото. Понякога дори не обръщат внимание на евтините качествени неща, което е тяхна лоша черта. 

 

 - Сатурн съвпад Уран 1 дом в Стрелец.

   Когато Сатурн е разположен в огнен знак в рождената карта показва,
че човек разчита предимно на себе си,на своята воля. Стреми се да постигне всичко сам,
със собствени сили и трудно приема реда, наложен от друг. Показва и че човек
трябва да се научи да контролира огнената енергия, да я проявява еднакво
през деня, а не да избухва на моменти и след това да е крайно апатичен,
отпаднал и нерешителен.

   Сатурн в I дом изисква от човек да бъде самостоятелен и целенасочен.Той отрано се научава, че успехът идва само с цената на упорит труд и търпение. Прекаляването тук води до избор на една единствена цел, която се преследва цял живот, до липса на гъвкавост и провал при условия, които изискват промени. Недостигът на сатурновите качества води до крайна несамостоятелност и изпадане в пълна зависимост от хора и обстоятелства.

Съвпада предполага колебаене между строгостта, заземяването и свободолюбието, летенето.

   Много е възможно да е актьор или музикант, да се изявява пред камера и пред публика. Също така е много възможно да работи от дълго време на една работа.

- МC Дева, IC Риби - Отношенията с родителите са свързани с усъвършенстване на общуването и емоциите. Подобряване на семейната среда, подобряване на семейния имидж, изправяне на грешките и несъвършенствата във семейството. Майката е свързана със знака Дева или земната енергия, а бащата с Риби или водната енергия. В семейството ще се усеща спокойна и тиха атмосфера, но насочена към усилена работа за изглаждане на несъвършенствата.  

- Луна в Телец - Майката на човека е майка със сребърен медал от олимпиада за майчинство (златото е за майка на човек с Луна в Рак). Определено ще оцени труда на майката като изключителен и напълно достатъчен за нормалното му развитие. Дори и като малък да му се е струвала лоша, сурова и строга, по-късно ще разбере, че това е било за добро. Диспозитор на Луната е Венера в 1дом Козирог. Ще го привличат силни и властни жени, с по-силно тяло и по-силна и устойчива психика.

- Марс съвпад Плутон 11-дом в Скорпион - Изключително силна позиция и за двете тела. Марс в 11 дом предполага работа и помощ за приятелите, участване в техните проекти, свързани със по-тежък физически труд. Много добре изявява сексуалната си енергия. В работата е изпълнителен, рязък, силен, приема и предава емоционална и физическа подкрепа най-добре от всеки друг. Не одобрява и сразява слабостта и безхарактерното и апатично отношение, което е изключително ценно. В комбинация с Венера в Козирог се получава почти перфектният бизнес и интимен партньор - много добре усеща емоциите на партньора и в същото време се стреми към стабилност и сила на сдружението. Очаквайте продължение ...

Редактирано от ГеоргиЖ
Линк към коментар
Share on other sites

частично фактите:

- професия - спортен анализатор - на свободна практика - работи в дома си. Завършил е филология, бивш футболист с доста бляскаво начало като малък, но сам се е отказал от професионалния спорт. Търсен е заради точните си анализи и прогнози.

- връзки с жени, по-големи от него и с утвърдена позиция в живота, в момента - разведена жена с 2 деца и добра домакиня. 

- майката спокойно би спечелила и златото :) - особено като домакиня и кулинар!, но и като разбираща и подкрепяща майка и съпруга без изисквания и очаквания. 

 

 

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Северен възел в Трети дом (и Слънце в Стрелец)

Качества, които трябва да развивате:

Здравословно любопитство
• Задаване на въпроси, за да разберете какво мислят другите
• Поглед върху двете страни на всяка ситуация
• Такт
• Логика
• Изказване на вътрешното раздвояване
• Положителен подход към живота и към другите хора
• Съзнателни действия за повдигане духа на околните
• Използване на подход, който не е заплаха за околните, когато
изразявате идеите си
• Слушане
• Отвореност към нови идеи и преживявания
• Търсене на фактологична информация преди вземане на решение

Качества, от които трябва да се освободите:

• Самодоволство
• Надменност
• Приемането, че другите знаят "къде се намират"
• Мисълта, че знаеш какво казват другите, без да се вслушваш в
думите им
• Необходимостта да бъдете прави
• Приемане на "истината", без да вземете предвид мнението на
другите
• Безгрижната спонтанност
• Поемане по краткия път
• Приемане на хората твърде сериозно, прекалените размисли
• Действия, основани на интуицията, без да проверите фактите
• Съпротивата на идеите, които са чужди на вашата система от
ценности
• Предразсъдъците към настоящите ситуации на основата на минал
опит

в комбинация с Хирон в Близнаци:

 1. Ограничава: Чувството за… умствен багаж. Може като малки да са ни повтаряли, че сме глупави или в училище да не сме се чувствали разбрани като цяло. Този силен стремеж да знаем винаги повече понякога тотално ни отклонява от нашето вътрешно знание, което пренебрегваме твърде лесно.
    2. Излекуване: Всяко нещо, което научим, трябва да се постараем винаги да прилагаме на практично ниво. Нека не остава всичко единствено и само на теория, а всяко ново знание да бъде упражнено в истинския живот. Колкото повече си позволяваме да практикуваме това, което знаем, толкова повече ще можем да черпим знание от резултатите и ако резултатите не са благоприятни, то знанието има нужда от деформиране и нагаждане. Логическата последователност е важна за нас, буквалното приемане също, не бива да търсим под вола - теле. Колкото повече общуваме с хората и им позволяваме да открехват нови истини, които дори не сме подозирали, че притежават, толкова по-лесно ще развием и увереност в себе си.

    3. Отключва се: Емпиричното знание
    4. Предава: на другите информация по начин, който да е разбираем за тях, защото те вече познават метода, по който това да се случи

предполага че човека е добре да използва повече качествата на Близнака и по-малко на Стрелеца. И едно от най-важните качества на Близнаците е предаването на информация и практичното използване на тази информация.

Рязкият Меркурий в Скорпион трябва да използва тригона със СЛВ в Риби, за да се смекчи и да се "пусне по течението". СЛВ в Риби:

Качества, които трябва да развивате
• Да не осъждате другите
• Състрадание
• Отказ от безпокойството в името на висшата сила
• Освобождаване на съзнанието чрез медитация и размишления
върху себе си
• Съсредоточаване върху духовната пътека
• Вяра в положителния изход
• Признаване връзката с Вселената
• Приветстване на промяната
♦ ♦ ♦ ♦ ♦
Качества, от които трябва да се освободите
Работата по намаляване влиянието на тези склонности може да ви
помогне да направите живота си по-лесен и радостен.
• Прекалена тревога
• Прекалена склонност към анализи
• Обсебващо безпокойство
• Преувеличаване важността на детайлите
• Крайни реакции в началото
• Търсене на грешките - обвиняване на другите
• Прекалена тревога да не се допускат грешки
• Желанието да бъдете Г-н или Г-жа Идеалният
• Оставане в неприятни ситуации.

Така че накрая моя съвет е от спортен анализатор, да стане спортен коментатор :3d_096:

Източници: Жан Спилър "Астрология на душата",

Доклад, изнесен на III-та национална астрологична конференция, май 2007 г., София

+ личен опит - в моята карта имам почти същите разположения.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

   Важно допълнение и коригиране за лунните възли: след като Южния възел е в Дева, а Северния в Риби, то това определено значи, че човека е развил доста добре качествата на Девата. В този си живот не е нужно да ги избягва напълно, а точно обратното. Да ги използва колкото се може повече, но крайната цел на всички опити да е насочена точно към противоположния знак - Риби.

   Виждаш какво ти е нужно за приготвяне на ястието, набавяш го, и започваш да готвиш без да се интересуваш за минути и градуси. :3d_010:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Нова учебна година - нова игра

мъж роден 05 12 1992 - 11:30 - Хасково

Предположете:

- с какво се занимава

- какво е здравето му

- какви са отношенията му с другия пол

- какви са отношенията му с родителите

- основни черти на характера

Приема всякакви обосновани съвети.

Линк към коментар
Share on other sites

не позна :) Имаме курс по астрология в Хасково и разглеждаме астро картите на различни хора. В хода на разглеждането задължително вземаме обратна информация доколко това, което разсъждаваме, се покрива с реалното положение. Така се учи астрология. Въпросният човек е син на наша позната. Аз никога не съм го виждала дори :). 

Прикачвам астро - картата, за да улесня разсъжденията

5.12.1992 1130.png

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...