Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня-24.10.-31.10.2016г


Recommended Posts

Мисъл за деня-24.10.2016г

Ако не сте духом разположен, тогава не сте добър проводник на Божествената Любов и това неминаване на Божественото през теб ти причинява вече страдание. Значи страданието показва, че има вече някакъв дефект. Страданията не са нещо произволно.

Проводници

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-25.10.2016г

Ако не знаете как да контролирате вашите сетива, страданията ще дойдат. Страданията ви идат от петте ви сетива. Следователно трябва да станете господари на своите сетива: на пипането – като пипаш, да знаеш, защо пипаш; след това – на зрението, вкуса, обонянието и слуха. Трябва да бъдете господари на своите сетива! Ако в този живот това не можете, тогава всичките ви други прояви, които са от по-тънък характер – и тях не ще можете да разберете. Вашите мисли, ум, чувства, сърце – те са от по-сложен характер. Трябва да изучавате сетивата си.

Петте врати

УНГ.png

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-26.10.2016г

Казано е: „И това е живот вечен – да познаем Тебе, Единаго, Истиннаго Бога и Господа Исуса Христа, Когото си изпратил.“ Ние не сме в областта на истинския живот. Ние сме в областта на живота, който преминава. Ние трябва да търсим живота, който носи Любовта в себе си. Докато не станете господари на своите мисли, не можете да го имате. С тия разбирания не можете да имате този живот. Вие сте недоволни, сърдите се и търсите причините отвън. Причината е в едно място: причината е във вашето зрение, във вашето обоняние, във вашия вкус, във вашия слух, във вашето пипане.

Петте врати

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-27.10.2016г

В живота си ние не знаем как да служим на своите чувства, как да служим на своите способности. Има някои способности – с години минават, ние ги държим без храна. Не ти е идвало наум да дадеш храна на религиозното чувство в теб. Не ти е идвало наум да дадеш храна на своите способности. Защото ти трябва да дадеш занимание на своите способности. Казваш: „Детинска работа е това. Аз се занимавам с много важни работи.“ С какво се занимаваш?

Новото учение

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-28.10.2016г

Любовта трябва без никакъв закон да се прояви. В любовта всички трябва да бъдете свободни. В любовта не туряйте закон! Не се месете в любовта! Оставете Бог да се прояви, а Бог няма нужда от нашите възгледи. Оставете вашите възгледи за себе си. Какво мисли Бог за любовта – то е Негова работа! Бог в Любовта Си е онова чистото, Вечното, което дава. А нашата любов е малката любов, която се омърсява. Всъщност Любовта сама по себе си не може да се омърси. Тя всичко чисти. Затова казвам правилото сега: обичайте, за да се повдигнете. И ако вие във вашата любов не се повдигнете, липсва ви нещо. И ако тия, които обичате, не се ползват от любовта ви, на тях липсва нещо. Проверете тия правила.

Новото-верую

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-29.10.2016г

Никога в себе си не изгасявайте някое чувство! Вие казвате: „Аз искам да изгася това чувство в себе си.“ Аз съм слушал да казват: „Не искам да го обичам.“ Ще си причиниш толкова голяма вреда с това! Ти не разбираш закона! Не гаси! Ако изгасиш едно чувство, ти ще навредиш на себе си.

Едно-ви-трябва

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-30.10.2016г

Ако носиш светлина на хората и свобода навсякъде, ти обичаш. Щом не носиш светлина и свобода, ти не обичаш. Едно от правилата: искате да бъдете обичани, искате и да ви обичат. Никое същество не може да ви обича, ако не носите светлина и свобода. Аз съм пребродил света и между ангелите, и дето и да е: никое същество не може да ви обича, ако не носите светлина и свобода. И при лошите духове да отидете, ако носите светлина и свобода, и те ще ви обичат. Понеже това е потребно за живота. И при добрите духове като отидете, ако нямате светлина и свобода, те затварят вратите си, макар че външно няма да покажат това. Щом не носиш светлина и свобода в себе си, ще намериш всички врати затворени: дето и да похлопаш – ни глас, ни услишание.

Три_категории_храни._Първото_обещание

606531.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...