Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня - 31.10-6.11.2016г


Recommended Posts

Мисъл за деня-31.11.2016г

Любовта нищо не изисква. Любовта търси празни чували. Любовта търси празни неща. Любовта търси глупави хора. Любовта търси лоши хора. Като ги срещне, Любовта не ги пита добър ли си, или лош. Щом ги намери, след един час не можеш да ги познаеш, няма нито светии вече, нито грешници, нито графове, няма нищо. Ще намериш само разумни хора.

Самоотричане

44546365_3_800x600_chuvali-ot-zeblo-drugi.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-1.11.2016г

Когато човешките идеи се разширяват, това е четвъртото измерение. Когато човек люби, когато неговата любов се разширява – то е четвъртото измерение. В другия свят си тогава. Когато вярваш – ти си в другия свят, то е четвъртото измерение. Щом се обезвериш, ти си в този свят. Когато правиш добро, ти си в онзи свят. И тъй, всичкото ви щастие е свързано с онзи свят, а всичкото ви нещастие седи в това, че сте само в този свят.

Трите_връзки

1267959457__.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-2.11.2016г

Сега разбирайте – за онзи, който разбира живота, всички прояви в живота са еднакво добри. А за онзи, който не разбира, някои неща са по-маловажни.

Законът на свободата

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-3.11.2016г

Ние живеем в един свят, който е съвършен. Бог е Същество на пълно блаженство. Всички ние живеем в Бога, Който е образ на всички добрини, на всичката Любов, на всичката Мъдрост и знание – и при това ние, богатите хора, сме сиромаси, ние сме нещастни. Питам тогава: де е погрешката?

Добре е

image.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-4.11.2016г

Любовта непременно трябва да носи светлина и свобода. Такава любов, която не носи светлина и свобода, то не е Любов, а нещо временно. Ако така се разбира Любовта, тя е една алхимическа сила – с нея всичко можеш да превръщаш.

Три категории храни

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-5.11.2016г

Смъртта не е страшна. Тя е слизане долу. И ще се качиш горе по правия път. А пък ние под думата „смърт” разбираме, че няма изходен път. Не, ще умреш, за да оживееш. Смъртта е врата за другия свят. Това е за онзи, който разбира. А пък който не разбира - смъртта е един затвор, в който човек ще се намери.

Най-съвършеният-идеал. Песента-на-малката-тревица

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-6.11.2016г

Сега, вие се залъгвате някой път, като си мислите: "Като се преродим..." Това е една възможност. Ти не знаеш какви ще бъдат условията следващия път като се преродиш, то не зависи от тебе, а от тия, които ще те пратят на Земята. Те ще видят как си живял ред съществувания, ще видят каква ти е силата, какво си научил. Ти мислиш, че си господар. Те ще ти дадат нови условия, те си имат програма. Ще те повикат, ще ти дадат програмата и ще кажат: "Това можеш ли да изпълниш? " Мнозина от вас сте дошли, но сте забравили програмата.

Добре е

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...