Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Защо поне от 4 години...?


Recommended Posts

На пръв поглед като че ли не е нещо кой знае колко сериозно... В сайта има и къде къде по - важни теми. Но щом това се повтаря от години - явно не е и маловажно и може би има смисъл, който си струва да бъде разбран. Затова и пускам тази тема: не храня голяма надежда, че ще науча истината чрез нея (тълкуването на сънища, особено на чужди - не е проста работа). Но все пак шансът да достигна до точно разбиране е по - голям, отколкото ако не потърся мнения. Чел съм за сънищата, за символите. Също така, смятам че умея да анализирам добре своята собствена психика. Но не мога да стигна до категоричен извод, защо се получава така и още повече: защо точно такъв тип образи.

От 2012 г., започнах да имам сънища, в които хора с рус цвят на косата (деца, мъже, жени), по някакъв начин представляват зло (олицетворение са на някакво зло - злоба, похот, подлост, анархия, насилие...). И тези хора или са ми някакви врагове лично на мен и искат да ми навредят или просто ги виждам като едни агресивни образи (не са пряка заплаха). Вярно е, че повече са случаите (от детството ми та до наши дни), в които в сънищата ми е имало агресивни образи, които нямат такава визия. Но от 4 г., най - голям е именно процентът на сънищата, в които съществата свързани с агресия или изкушение имат именно рус цвят на косата. Не разбирам защо е тази повтаряемост. Защо именно руси и бели хора? Аз не съм рус, но съм бял. Като дете, мечтаех да се оженя за руса жена. После тази мечта изчедна. В последните години, като че ли се повиши симпатията ми към русите жени. Защо точно руси и бели хора, ами не да речем цигани или цветнокожи, които (особено вторите) са по - различни от мен визуално, отколкото русите и белите и които са свързани с определен вид стереотипи и е по - логично именно тях да сънувам като злодеи. Освен това, повече ме привличат жените със светла кожа, отколкото онези с по - тъмна.

Възможни обяснения? 

Редактирано от Сингам
Линк към коментар
Share on other sites

Харесват ми жени с различни визии (освен това симпатиите ми не зависят само от визията), но към жени с определена визия (бели, руси, поне със среден ръст и особено ако са със сини очи), усещането ми е по - особено. Може би защото такъв тип визия е рядък за България. 

Има и случаи (по - малко на брой), в които русият човек сам по себе си не представлява израз на някакво зло, обаче в съня с русия човек присъства и нещо друго, което бива свързвано със зло - например хулигани. В един такъв сън русият ме защити, а в друг - прояви недоволство от поведението на група хора, асоциирани със заплаха. В повечето от сънищата ми с руси хора, те са млади и хубави жени.

Редактирано от Сингам
Линк към коментар
Share on other sites

Търсиш в следствието, не в причината и затова се чувстваш объркан. Явно има емоции, които подсъзнателно блокираш и те търсят свобода по нестандартен начин, с което самия ти показваш на себе си колко е важно това, което пренебрегваш. 

Представите ни отнасящи се до външния вид, най-вече за непознати хора са по-скоро предразсъдъци  и е по-важно да научиш каква мисия изпълнява човек и какво иска да постигне, по този начин ние се обогатяваме душевно и познанието с което се сдобиваме ни дава чувство за завършеност. Това че не си сънувал черни хора злодеи, според мен не е странно. Странно е че ти определяш, че тази външност към която се чувстваш привлечен трябва да е на върха във всички добродетели, а останалите: черни, мургави и жълти да бъдат злодеи.

Предразсъдъците ти си играят с теб, понеже пропускаш, че всеки независимо как изглежда е дошъл да даде своя дан от чувства, емоции,мисли и действия в околната ни среда, която е обща за всички и  ние трябва да се обединим около тези събития вместо да се делим на злосторници и снажни добродетелни красавци. Природата ни е създала каквито ни е създала, но това не означава, че ние трябва така първично да се определяме един друг.

Може да си помислиш: Какво общо има всичко това с желанието ти да разбереш символиката за русите хора? Щом от четири години не си разбрал, трябва да потърсиш причината в себе си.

Аз например съм чела теория, че хората са със или черни като маслини цветове на очите или сини, и всички цветове в междинните гами били свидетелство на токсини в тялото, хората с пъстри очи били всъщност със сини, но интоксикирани. И един, който станал веган снимал ирисите си с течение на времето как от кафеви стават зелени, после стават смесица от синьо и зелено, докато накрая не станали сини. Моите очи също се промениха с времето, когато бях малка очите ми бяха тъмни, после в късния пубертет станаха зелено-кафеви и забелязах, че на външната ми промяна беше по времето в което, отношението ми към света се беше променило. 

А за изкуствено изрусените жени не казвам какво съм чела :P

 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Цитат: " Странно е че ти определяш, че тази външност към която се чувстваш привлечен трябва да е на върха във всички добродетели, а останалите: черни, мургави и жълти да бъдат злодеи." Не съм написал нищо за жълти. Нито съм заявил, че "трябва да е на върха във всички добродетели."

Освен това, точните ми думи са: " Защо точно руси и бели хора, ами не да речем цигани или цветнокожи, които (особено вторите) са по - различни от мен визуално, отколкото русите и белите и които са свързани с определен вид стереотипи и е по - логично именно тях да сънувам като злодеи. "

Цитат: "Предразсъдъците ти си играят с теб, понеже пропускаш, че всеки независимо как изглежда..."

Изцяло съм наясно, че хора със сходна визия могат да имат различни характери, че някой с по - привлекателна визия може да е по - лош човек от друг, който е грозноват. Както и че сред хората от всички цветове и ръстове има и благородни, и злобни личности.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Продължавам да сънувам руси персонажи (преобладаващо жени), които в огромния брой случаи по някакъв начин са свързани с нещо лошо. От 2009 г. досега често сънувам или баба ми, или поне дома на баба ми (започнах да сънувам често, понякога поне два пъти в седмицата цели пет години преди жената да почине). А на всичкото отгоре се е случвало тези два повтарящи се типа сънища по някакъв начин да се съчетаят.

Линк към коментар
Share on other sites

Поне научно погледнато, сините очи (които често вървят с русата коса) са породени от генетична мутация която премахва пигментация от очите. Проследено е че това е изключително рядка мутация която води началото си от много малко индивиди, но е намерена за много "секси" и от там се е разпространила. Защо е "секси" е интересен въпрос, тъй като това всъщност е рецесивен ген. Като такъв, мисля, че и двамата родители трябва да имат този ген, за да се прояви и при децата. От там идва спекулацията, че е не само нещо което просто "изглежда интересно", но и е някакъв вид прост генетичен тест за мъжа, че жената има наистина неговото дете. Ако подобно нещо е вярно, то може да се предположи, че разни фетиши или страх от руси/синеоки хора може да са породени от вътрешна несигурност към другия пол - т.е. дали тя ти е вярна. Но това са големи спекулации... Знам че Фройд и Юнг доста са се занимавали с анализ на сънища, но от това не може да стане наука, а е по-скоро изкуство. 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Доста разпространено е желанието да харесваш хора, които са рядък вид за твоята родина. Идеалът на повечето българи е синеоки блондинки, ако е възможно германки или най-добре шведки. :3d_139:

А на българските жени е високият и синеок западноевропеец.

В Германия е обратното, там понеже повечето са светлокоси и синеоки, е на мода да се харесват тъмнокоси южняци и с кафяви очи. Русите и синеоки се смятат за скучни и не се котират особено.

Аз самия като дете не харесвах кафявите си очи и исках да съм със сини. Имах приятел съсед, с когото по цял ден играехме и му завиждах затова, че има сини очи. А една нощ сънувах, че се поглеждам в огледалото и имам сини очи.

Също така мразех къдриците в косата си, защото аз бях единственият с къдрава коса и исках да съм като другите с права коса. След къпане си слагах чорап на главата, за да ми се изправи косата. Но след 2 часа отново ставаше с къдрици... Докато много хора си мечтаят да имат такава коса.

Природата на ума е да търси и иска това, което няма. 

 

 

 

 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 years later...

А откри ли някакъв смисъл в тези сънища , с баба си ? При нас са когато имат нещо да кажат , предупредят .

 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...