Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня - 28.11.-4.12.2016


Recommended Posts

Мисъл за деня-28.11.2016г

Когато човек пожертва Любовта заради своята свобода, той е създал всичките сегашни нещастия. Когато вие страдате и се мъчите в себе си, това показва, че сте пожертвали Любовта си. Ти тогава си свободен. Всеки, който страда, е свободен. Но свободата е нещо външно в случая, не е нещо вътрешно. Ти имаш всички удобства – и къща, и деца, и приятели. Гледаш слънцето, водата, усещаш вятъра и прочее, но казваш, че ти липсва нещо. Липсва ти това, което си пожертвал, а пък и двете в дадения случай не можеш да имаш при сегашните условия.

Самоотричане 1

4344225.png

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-29.11.2016г

Писанието казва: "Бог помага на смелите хора!" Не пред слабия, но пред силния човек ще кажеш: "Ти знаеш ли, че Бог ме е създал? Махни се от пътя ми! Сега ще ти покажа, че съм силен." Иди, хвани го за ушите и го поразтърси малко. Ако имате силна, концентрирана мисъл, една мечка, която срещнете, ще се парализира, няма да се мръдне. Ако мисълта ви е по-слаба от мечката, тя ще ви повали и ще ви тъпче. Тогава - по-добре горе, на крушата!

Едно ви трябва

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-30.11.2016г

Защо човека го е страх от мечка? Много естествено: човекът е живял при мечките. Мечката е била едно време негов господар и сега човек се наплашил, и казва: „Старият господар…“ Да кажем, че тебе не те е страх от змията. Това, от което не те е страх, ти си му бил господар. Това, от което те е страх, то е било твой господар.

Здравословното положение на човешката душа

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня 1.12.2016 г

Сега на вас ще ви дам един съвет: щом дойде изкушението, допитайте се до своя другар. Не яжте на своя глава. Ева, без да пита, яде. Повикай Бог на помощ и Го питай: "Господи, трябва ли да го направя, или не?" В себе си ще питаш своя ум и своето сърце и след като ги питаш, попитай и Господа: "Какво да правя?"

Петте врати

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня 2.12.2016 г

Любовта се облича. Ако ти опиташ Божествената любов, ще разрешиш всичките мъчнотии, това, което те мъчи, и животът ще има за тебе друг смисъл. И човекът на любовта не се бои. Човекът, който има любов, той не се бои нито от смъртта, нито от тъмнината, нито от болестите, нито от сиромашията, от нищо. И онзи, с когото ходи любовта, той не може да бъде болен.

Милосърдие, смирение и молитва

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 3.12.2016

Вие седите и роптаете. Паднете в едно изкушение. Искате да направите някой подвиг, и не знаете как да го направите. Ние сме в стълкновение с един порядък. Този порядък е порядък на изпитанията. Светът, в който живеете сега, е свят на изпитания. Ще влезете в друг един свят на оценка. Не само да се изпитвате, но да преценявате нещата. И най-после, трябва да видите в какво ще ви послужат.

Петте врати

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 4.12.2016

Бог обърна внимание на Адама: "Няма да ядете от този плод." И Адам не можа да изтърпи. Бог каза на Адама: "Няма да го поглеждаш, няма да го пипаш, няма да го вкусваш, няма да го миришеш, няма да го чуваш." Ева отиде и го погледна, и го чу, и го вкуси, и го попипа, и го помириса, и го изяде. Значи с петте си сетива вътре влезе. Та вашите пет сетива, които имате, са канали, през които всякога изкушението може да дойде. Но сетивата са и канали, през който доброто може да дойде.

Тогаз казвам: "Бъдете разумни." Като дойде едно изкушение, винаги благодарете на Бога.

Петте врати

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...