Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Карлос Втори


Cherven Svetiq

Recommended Posts

https://bg.wikipedia.org/wiki/Карлос_II  Прочетете биографията и пишете какво мислите , първия крал с историята който се противопоставя на инквизицията :)

Линк към коментар
Share on other sites

Cherven Svetiq, мисля че доста объркан човек е бил. Става дума за Карлос втори. Не е виновен той, а кръвосмесителните бракове. Колкото до инквизицията, добре е че им се е противопоставил макар и безрезултатно в края на живота си, но преди това:
 

Цитат

" Лично под егидата на Карлос II през 1680 г. в Испания е организирано най-голямото аутодафе в историята на Испанската инквизиция, при което около 1020 обвиняеми са осъдени, а над 20 са изгорени на клада."

 

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за отговора, не мислех че някой ще прояви интерес натакава тема... Според мен не е заради него станало това под негова егида, просто са имали власт да го направят така при положение че се е водил краля "омагьосан" и разни екзорсизми са му правили ,но лудия крал е пак се е опомнил накрая ,значи има нещо вярно че кралете не са били случайни хора.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

На водачите на нациите (крале, фараони, царе, президенти и др.) много им е дадено, но и много се иска от тях. В момента обаче има крале, които служат само за украшение... или може би за обединение на нацията. Като във Великобритания. Отглеждат си ги като домашни любимци. :) Това вече е отклонение от първоначалната им задача.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...