Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Jacoma

Карцинозин

Recommended Posts

Здравейте. Ще съм Ви много благодарна ако споделите мнението си относно препарата карцинозин и ефикасността му при прелагане за късогледство при дете на 9 г. Нашата лекарка хомеопат ни предписа еднократен прием от 200 CH и каза да изчакаме 1 месец. Детето е с - 0.75 и - 1.5. Направи ни впечатление, че на следващия ден след приема зрението се влоши с около по -1 дьоптер на всяко око и до момента няма промяна. Приемът беше преди 10 дни. Преди 2 години също имаше прием на карцинозин по повод тикове на очите и лечението беше напълно успешно. Затова предполагам лекарката избра същия препарат. Моля за Вашето мнение, нормално ли е това влошаване и какво да очакваме, кога ще се случи подобрението? Попадали ли сте на друг подобен случай за лечение на късогледство чрез хомеопатия? Благодаря Ви предварително! 

Редактирано от Jacoma
Печатна грешка

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте, не съм хомеопат, но лекувам себе си и дъщеря си с хомеопатия. Лекарството е индивидуално и е специфично само за вашето дете. Възможно е да се влошат някои симптоми временно, нарича се лечебна криза, но след това започва подобрение. Понякога, след известен период се повтаря същото лекарство. Възможно е и да се изпише друго. 

Бъдете спокойна и поддържайте връзка с лекаря си. Успех!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Благодаря Ви Слънчева, много мило, че сте писали... Ами притеснявам се, въпреки, че не за първи път ползваме хомеопатия и вярвам в методите.
Просто липсва достатъчно информация и чакането да се случи нещо е напрегнато. Лекарката каза първоначално да изчакаме 1 месец и тогава да и се обадим. Впоследствие като и звъннахме на 10-ия ден и и казахме за влошаването и че няма подобрение, тя каза да дадем шоколад и да прекратим ограниченията. Каза, че лекарството е действало в първите 48 часа, а не както аз ди мислех в продължене на 1-2 седмици. Но се чудя това ли му е действието-влошаващо?? Няма ли поне да се възвърне състоянието от преди приема... Излиза, че в този случай е навредило. Надявам се да греша и ще изчакам още, дано има подобрение...

Поздрави и всичко най-добро!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

За да се коментира случая,трябва да се знае повече за детето.Моят съвет е да си намерите истински класически хомеопат.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Благодаря Мария. Лекарката е истински класически хомеопат и направи обстойно интервю, вследствие на което даде именно това лекарство.  Просто се надявах някой в този форум да сподели лични впечатления за карцинозина или опит за справяне с късогледството посредством хомеопатията. 

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Alexander
Alexander
Read: Monday в 22:29

Ще се опитам да обясна. За разлика от конвенциалната медицина, която лекува според поставени Медицински диагнози, при нас те не важат. Класическата хомеопатия предписва според така наречената индивидуална хомеопатична картина, която се установява след обстойно хомеопатично интервю и последваш хомеопатичен анализ.

 По другият Ви въпрос, не коментирам колеги

 

Благодаря Александър, наясно съм с принципите на хомеопатията. Всеки интересуващ се човек поне от обща култура знае разликата спрямо конвенционалната медицина и задължителното провеждане на хомеопатично интервю и анализ, така че коментарът беше излишен.
Като човек с титла "класически хомеопат" и предполагаема практика в тази сфера, от Вас очаквам да споделите на база знания и лични впечатления как хомеопатията /в случая карцинозин/ може да повлияе на здрав детски организъм без конкретни оплаквания и може ли да се използва с профилактична цел?

Очаквам професионален отговор, а не общи приказки.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте Jakoma,

За четящите, да не се притеснят, 1-во да поясним, че хомеопатичното лекарство Carcinosinum 200 е в разреждане 1:100000.... /400 нули/ или 10-400 което означава, че отдавна няма и една молекула от първоначалната субстанция! Защото липса на молекули става дори при разреждане  10-24  или 1:1000000.... /24нули/ и това е числото на Авогадро. Така успокояваме хората, че това е едно безврадно хомеопатично лекарство.

  В първия случай, Carcinosinum е помогнало не защото е органно хо л-во на око, а вероятно е подействало за успокояване, хармонизиране на жизнената сила. То също е и хомеопатичен Нозод на Карцинозиновия миазъм. В конкретния случай с миопия, вероятното хо л-во е друго и не в този, а в друг миазъм. Но това са предположения без конкретика за цялостния случай.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Моля регистрирайте се, за да коментирате

Вие можете да публикувате коментар след като влезете в акаунта сиВлизане Сега

×