Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте от 4години страдам от паническо разстройство.Пила съм лекарства, бях добре..После пак се отключи след една катастрофа на сина ми ,пак лекарства и така от 7месеца съм ги спряла но ми се случват много плашещи неща,когато заспивам вечер се събуждам от вътрешно треперене в горната част на тялото и след няколко минути преминава,постоянно си меря кръвно и пулс,то е ти ниско,ти нормално,направо незнам...Пак ли се връща ПР?Или е нещо друго?Моля за помощ!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей , скоро ще ти отговори специалист ( аз не съм такъв ) но по-скоро ги попитай за добър терапевт от твоя град . Поздрави!

Редактирано от cenovtrans
Линк към коментар
Share on other sites

Паническото разстройство е симптом на страха. Т.е. когато човек има страх осъзнат или неосъзнат, с който не може да се справи той получава паническо разстройство, което е реакцията на тялото към страха.

Паническото разстройство не се лекува, то не е болест, а телесна реакция, отговор на определено чувство.

То ще се появява всеки път, когато действителността сблъска човека с осъзнатия или неосъзнатия страх. Следователно, да се третира симптома с лекарства е загуба на време, пари и здраве. Работи се с чувството и отношението на човека към ситуациите, които го пораждат. Тогава просто, тялото няма на какво да реагира с паническо разстройство.

В този ред на мисли, нищо не се връща, а просто тялото показва, че си уплашена и се е покачило вътрешното напрежение.

Редактирано от Диляна Колева
Линк към коментар
Share on other sites

Отговорът на Диляна е много качествен и се надявам, че стига до попиталата. Казвам това, тъй като в самото ѝ питане си личи, че засега е далеч от подходящото разбиране и настройка, фасилитиращи справянето. Обаче форумът е насочен като цяло към хора с подобни преживявания, така че във всички случаи писането ни е ценно!

Линк към коментар
Share on other sites

преди 3 часа, cenovtrans каза:

Здравей , скоро ще ти отговори специалист ( аз не съм такъв ) но по-скоро ги попитай за добър терапевт от твоя град . Поздрави!

Благодаря за вниманието ви! Радвам се , че поне тук има някой, който ме разбира, защото думи от сорта"я се стегни"не ми помагат.Аз съм на 35 години и получих първата паник атака докато чаках резултат от хистологично изследване след операция на гърдата.Може би и затова вследствие станах и хипохондрик...Засега се справям с паник атаките със силата на мисълта и с дишане.Въпроса ми е дали това,което чувствам са пак симптоми на ПР , защото е доста плашещо?Как да се справя с тях?Моля ви за помощ, защото смятам,че антидепресантите не лекуват . Знам.чв мога и сама ,но незнам как! Поздрави и бъдете благословени!

Линк към коментар
Share on other sites

Прочети внимателно тези 20-на статии (всяко заглавие води към отделна статия, а текстът отдолу е само извадка). Прочети и повечето от темите в този форум! Тогава пиши обратно какво си разбрала и според теб какво е нужно да промениш в мисленето, чувстването, възприятието и поведението! Няма нужда да пишеш по-рано - чак след като прочетеш всичко от линка и от този форум пиши, моля! 

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря ви!Прочетох всичко..Имах отчаяна нужда от това!!!Това, което разбрах е че трябва да спра да се съпротивлявам,а да приема страха...Да наистина сега разбирам ,че то е като едно малко дете,което трябва да прегърнем и обикне трябва да се науча да медитирам..А аз не го умея,трябва да вникна навътре в душата си,някъде съм сгрешила ..Мисленето ми е грешно.. Бъдете благословени!

Линк към коментар
Share on other sites

Добри изводи! и все пак, само в линка към блога ми има над 200 стр. за четене, а тук във форума също са стотици. Така че, вероятно има още да почетете, да съотнесете към себе си. Не се отказвайте, направете го, ще е полезно за реализиране целта на преживяваното от вас. 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...