Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня - 23.01.-29.01.2017г


Recommended Posts

Мисъл за деня-23.01.2017г

При тия условия, при които сега се намирате, мнозина от вас чакате, като отидете в другия свят, там да се подобрят условията. Вие и сега сте в онзи свят. И като влезете в другия свят, след като се освободите от тялото, пак ще имате изпитания. Около вас ще дойдат други съзнания. В другия свят пак ще се намерите в мъчнотии, само че мъчнотиите ще бъдат от друг характер. Тук, каквото желание имаш, можеш да го постигнеш донякъде, но там, каквото желание имаш, не можеш да го постигнеш.

Принципи и условия

aferlife1.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-24.01.2017г

Ти и с най-лошия човек можеш да бъдеш приятел, но трябва да имаш познания. И да разбираш характера му. Ако намериш в него една добра черта, едно добро качество, като държиш това качество в ума си, ще образувате връзка помежду си и този човек може да те обикне и да се поправи, и ти можеш да му повлияеш. Някой ще намери в него лоши качества, но има нещо добро в него, което може да се обича. Това е приятелството! Според мен приятел може да ви бъде само онзи, който може да намери най-хубавото, което е във вас и да помага на това хубаво да израсне!

Трите плода

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-25.01.2017г

Не трябва да влизате още в този свят. Трябват тънки разсъждения. И ако нямате тия разсъждения, не можете да влезете в другия свят, ако нямаш едно съзнание да те пренесе.

Някой ще каже: "Елате да ви покажем пътя." Докато почнеш да чувстваш благото на всички хора в себе си и да чувстваш техните страдания, техните мъки, като че ти страдаш, и после да чувстваш възможностите за тяхното повдигане, като дойдеш така да живееш, ти си вече на правия път. Но като търсиш само своето спасение – да живееш в Бога, ти си наполовина.

Петте врати

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-26.01.2017г

Правият път е: ти трябва да вършиш нещата заради Бога. Но и това е една мисъл неопределена. Върши на Онзи, Който през хиляди векове ти е давал всички свои благословения и никога не ти е направил един намек, че не си направил нещо добро, Който е бил всякога добре разположен към тебе, ти ще обичаш заради Него, ще му дадеш Той да се изявява, а не ти. Истинската любов е тая, в която Бог се изявява, а не ние. Щом ти се изявяваш, престъплението идва. Щом оставиш Бог да се изявява, то е правата любов.

Петте врати 

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-27.01.2017г

Праведен човек е онзи, когото като срещнеш, урежда се онова, което те е безпокоило. Който и да е човек, като го срещнеш, и се уреждат много твои работи, аз такъв човек го считам праведен. Или имаш лошо разположение, вървиш с този, с онзи. Четеш философски книги, но все си неразположен. Обаче срещнеш някой човек и лошото ти разположение се сменя, и в тебе се заражда едно хубаво, красиво чувство. Казвам, този човек е носител на любовта. Този човек разбира по-добре от тебе любовта. Може да не му знаете името на този човек, но този човек, при когото се сменя вашето вътрешно отрицателно състояние, този човек е една Божествена мярка. Така трябва да разсъждавате.

Стар и нов порядък 

Линк към коментар
Share on other sites

Любовта, за която Христос е говорил и Учителят говори винаги се изписва с главно "Л". Задължително. Учителят на цялата Вселена винаги е обръщал внимание на значението  на това изискване, защото Бог е Любов, а не "любов".

Линк към коментар
Share on other sites

Да . Е и ? :) Какво можеш да кажеш за разяснение ? Това е важното .Например аз ти отвръщам ,,

Цитат

Казвам, този човек е носител на любовта.

" . Въпрос е до колко този човек може да носи Любовта , или носи само любовта до която е достигнал .Дънов също е казал ( да не го търся сега ) ,човек може само да се доближи с познанието си до Божията Любов .Тази Любов човек като космическо същество тепърва ще я учи .

Ще се радвам , предполагам и другите . Ако повече хора коментират  дневните теми

пп........Хареса ми следното:

Цитат

Пишете сега върху темата "Новият начин на мислене". Новият начин на мислене е, че ние трябва да любим. Но тук самият израз трябва да се поправи. Самата дума "трябва" е вече стар начин. При новия начин думата "трябва" трябва да се замени с друга дума. Може да се замени с думата "да" или направо да се каже: "Любе" От тези три израза - "трябва да любиш", "да любиш" и "любе" - кой от тези три израза ще произведе резултат? Човекът със старото мислене мисли, че трябва да обича, но същевременно съзнанието му е разделено и казва: "Не може да се обича." Разделено е съзнанието му вътре. Не може да накарате един човек да обича това, което е противно на неговото естество.

Стар и нов порядък 

 

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

преди 10 часа, Деметер каза:

Любовта, за която Христос е говорил и Учителят говори винаги се изписва с главно "Л". Задължително. Учителят на цялата Вселена винаги е обръщал внимание на значението  на това изискване, защото Бог е Любов, а не "любов".

Благодаря! Забележката е справедлива! Текстът се публикува по изданието на "Бяло братство"

В новото издание на Жануа това е коригирано. 

Цитат

Праведен човек е онзи, когото като срещнеш, урежда се онова, което те е безпокоило. Който и да е човек, като го срещнеш и се уреждат много твои работи, аз такъв човек го считам праведен. Или имаш лошо разположение, вървиш с този, с онзи. Четеш философски книги, но все си неразположен. Обаче срещнеш някой човек и лошото ти разположение се сменя, и в тебе се заражда едно хубаво, красиво чувство. Казвам, този човек е носител на Любовта. Този човек разбира по-добре от тебе Любовта. Може да не му знаете името на този човек, но този човек, при когото се сменя вашето вътрешно отрицателно състояние, този човек е една Божествена мярка. Така трябва да разсъждавате.

Стар и нов порядък

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 28.1.2017

Някой път казваме, че светът не е направен както трябва. Ние хвърляме една сянка върху Божията Любов. И ако Бог ни наказва в света, то не е наказание. При всяко наказание Бог иска да ни освободи от ред ограничения, които ние сами си налагаме. Ти имаш седло на гърба си. Бог, като дойде, хвърли седлото. Ти считаш, че Той те наказва. И после онзи, когото обичаш, той не иска много от тебе. Най-скромните хора в света са хората на Любовта. Този, който има Любов, се задоволява с всичко, което му дадеш. И най-малкото той ще го тури с радост в джоба си. И малко да му дадеш, и много да му дадеш, все му е едно. Любовта се задоволява с най-малките работи.

Най-съвършеният идеал. Песента на малката тревица

0306-223F2-WEB-fototapeti-lilavi-cvetya-1-1200x800_0.jpg

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

преди 9 часа, Донка каза:

Благодаря! Забележката е справедлива! Текстът се публикува по изданието на "Бяло братство"

В новото издание на Жануа това е коригирано. 

Стар и нов порядък

Интересен момент сте забелязали и отбелязали тук.Отворих линка с последното издание на Жануа посочен от Донка и попаднах на стр.87 ето на тази мисъл от беседата :

Аз съм ви говорил за Любовта, за най-хубавата Любов. Досега

аз съм ви говорил за безопасната Любов. Вие сте много учени,

вие сте от мен по-учени. Вие трябва да се запознаете с безопас

-

ната Любов, а пък вие сте запознати с опасната любов, с която

много мъчно може да се справите вие. много голям кон е тя, като

тръгне, тя влачи любовта, за която вие сте се хванали за някого.

Не мисл`и от сутрин до вечер само за себе си. Тя има право - че тя

е вече една възрастна мома на двайсет и една година и се готви

да се жени, а пък ти искаш да я занимаваш с глупави работи. Тя

казва: “С твоите глупости аз не искам да се занимавам.” Вие само

плачете подир нея и тя ви изхвърля от вратата навън. Вие влезете

вътре и се представяте, но тя пак ви изхвърля. Вие влизате, из-

лизате и най-после казвате: “Не си струва човек да обича.” Като

влезете, ще кажете на тази Любов: “мога ли да ви услужа с нещо

си?” Няма да `и представяте вашите интереси, вие какво искате, а

ще работите за нейните интереси. Вие сега в тази форма, каквото

и да ви кажа, вие може да имате една изопачена мисъл.

Стр.8

Добри проводници ,24 октомври 1934 г ,5 ч сутринта  ООК

Видно е ,че главната буква се употребява с разбиране на смисъла.

Не мога да дам веднага пример ,но в беседи и от другото издателство съм срещала това разграничаване на думата с главна и малка буква в зависимост от смисъла,в който е употребена .

От тези примери аз си вадя заключението,колко отговорна работа е работата със Словото на всички ни ,защото беседите стигат до издание минали през много ръце.

 

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 29.1.2017

...ако ти се усъмниш в Бога, че дошло някое нещастие – ти не разбираш Божиите пътища. В Бога няма противоречие. За Бога всяко противоречие е една възможност за проявление на Любовта. Любовта е една възможност за проявление на живота. Животът е една възможност за проявление на работата. А работата е една възможност за проявление на учението! Следователно ако искаш да учиш, трябва да обичаш, трябва да живееш и трябва да работиш – и след това ще дойде учението. Учението е резултат. Това е сегашното разбиране, това е моето разбиране. Така като разбирате, ще имате една нова философия.

Безкрайните неща

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря!

Идва ми мисъл от Библията-“Аз Съм Пътят и Истината и Животът.“ Т.е., за да сме ученици, трябва да сме на Пътя, да работим със себе си, да се опознаваме, да изучаваме света, живота... Учим се в самия Живот, от това, което ни се случва, от задачките, които разрешаваме...

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...