Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Проблем с ревност към миналото на партньора


marshalgm

Recommended Posts

Имам приятелка по-голяма от мен тя ме уверява че не е имала сексуален контакт с никой освен мен и предходния и приятел но не го вярвам преди имаше по ******* поведение и се съмнявам в нея не че ми изневерява защото няма как без да знае съм я следил... чел чатове всичко... просто не знам миналото и ме притеснява и въпреки че тя ме уверява постоянно излиза нещо което не знам... така от 7 години идва ми да се гръмна вече не знам какво да правя. Преди нея аз съм имал една приятелка за 4-5 години бяхме заедно разделихме се защото тя замина в чужбина но преди това преспа с един приятел в съседната стая докато бяхме на новогодишно парти. Въпроса ми е въпреки че сега се държи както аз искам има ли начин да разбера преди какво е ставало или не или аз какво да правя да я зарежа ли което много ще я нарани. Нейната реакция към моята критика е да се обиди и плаче че я обиждам моли ме да спра да я обвинявам за неща които не е правила преди... Та проблема ми е дали ме е излъгала защото доверието е много важно за мен. Аз я направих човек уредих и хубава работа каквато тя иска пари всичко и ако ме е излъгала значи не заслужава това нека да си остане боклук при боклуците...

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Вчера   по БТВ , вечерта  , Ани Владимирова разисква точно твоята тема в реалити поредицата ,,истински истории" .

Линк към коментар
Share on other sites

В 25.01.2017 г. at 15:53, АлександърТ.А. каза:

Вчера   по БТВ , вечерта  , Ани Владимирова разисква точно твоята тема в реалити поредицата ,,истински истории" .

може ли линк наистина искам да реша проблема си не искам никого да наранявам

Линк към коментар
Share on other sites

Цитат

Въпроса ми е въпреки че сега се държи както аз искам има ли начин да разбера преди какво е ставало или не 

В подобни случаи е добре човек да обърне ролите в ситуацията и да си представи себе си на мястото на другия, а него на своето. Заедно с качествата.... Как бихте се почувствали, ако момичето ви подозираше в същото, в което вие подозирате нея? И как щяхте да я убедите в правотата си? Добре разбирате, че по никакъв начин на може да се докажат подобни неща - както казва народът - едва ли някой им е светил. В същото време твърденията на мъже, че са имали връзки с жена съвсем спокойно могат да бъдат безпочвена хвалба или много силно преувеличаване. 

Нека да предположим, че е имала някакви връзки, за които намеквате, взела си е поуката от тях и е решила да поеме по друг път - сериозно и завинаги. Това е по-сигурно дори, ако никога не е правила подобни неща, защото е възможно в бъдеще да си позволи нещо само от любопитство и за адреналин. 

Има и още една логика - като му писне на тормозения партньор и му пада пердето и си казва "така и така ме тормозят, поне да има за какво". 

Според мен решението е постепенно да осъзнаете, че ревността е симптом за притежание, а не за любов към  човека до нас. Вие бихте лис е чувствали добре, ако най-близкият ви човек мисли за вас и вашия живот като за своя собственост? 

Линк към коментар
Share on other sites

Всъщност бих се зарадвал ако тя ме изревнува. Нямам проблем с това и съм много коректен въпреки че съм мъж. Възпитан съм в много консервативно семейство. Проблемът ми е че е правила неща от рода на да ходи на палтка с момчета, да ходи в хотел с момче (не от същия град) да ходи по дискотеки и ми обяснява че нищо не е ставало... е няма как поне така си мисля 90% процента съм обеден а и не ме запозна с никой от предишните си приятели (не гаджета) а въпроса ми е дали ме е излъгала това също е от значение а за мен знае всичко бил съм абсолютно честен за себе си и какво търся. Има ли начин да разбера истината? Да скъсам с нея или какво просто искам да знам истината даже не искам вече и връзка с нея...

Линк към коментар
Share on other sites

Не се обиждайте, моля, но на нейно място аз бих прекратила връзката си с вас - веднага. Каквото и да ми струва това. На мен лично един такъв брак изгори 22 години от живота ми и нанесе травми и на децата ни, и на всички роднини и приятели. И накрая след всички опити да докажа почтеността си, завърши катастрофално. Но пък съм благодарна на всички страдания - след него аз работих много над себе си и станах СВОБОДЕН човек. 

Линк към коментар
Share on other sites

:)

Случващото се , е винаги добро ---Девиз на ученика .

Каквото мислиш , това живееш ----напомняне за грешно мислещия .

силният ум , е проклятие за неумеещия да го ползва .-------съвременна тема

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Ако смятате човека до себе си за боклук, защо още сте заедно?

Редактирано от ISTORIK
Линк към коментар
Share on other sites

Ами всъщност много благодаря за подкрепата на всички на първо място. Та не знам има 2 варианта единия да е единия да не ще пробвам разбрали сме се нещо с нея и така иначе си търся нова която да е с моето мислене намерих ама проблема ми е че е малка и мисли като мен което значи че няма да ми е лесно да говоря с нея в началото докато и спечеля доверието :)

Линк към коментар
Share on other sites

Чудесно решение - остава ви само да се въоръжите с търпение. 

Замислям се как ли ще оцени тя един ден вашата сегашна връзка? 

Линк към коментар
Share on other sites

На ваше място бих се опитала да осъзная агресивността на ревността по принцип. Ревността изключва любовта. За съжаление нас ни зомбират да си мислим, че тя е най-сигурният признак, че обичаме и че сме обичани. Някой има силен интерес да замести истинската любов с притежаване и е ясно защо. Любовта върви ръка за ръка със свободата, а притежанието със зависимостите. 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...