Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Кога изневярата е приемлива? Проблем с интимността.


Recommended Posts

Здравейте,

Имам стабилна и красива връзка с мъж - вече 8 години. Всичко между нас е наред с едно-единствено изключение - не сме правили секс от близо 5 години и няма и изгледи за това. И двамата минахме през много тежки периоди - безработица, загуба на родители, опити ин-витро, които не дадоха резултат и пр.. Всичко това много ни се отрази. 

След като аз излязох от моята криза, направих опити за сближаване и за открит диалог, че интимността ми липсва и искам да си я върнем. Мъжът ми отговори, че в някакъв момент се е почувствал отблъснат от мен (докато траеха безкрайните опити ин-витро, чакането на резултати и т.н.) и не знае дали ще може вече да промени това. Иначе е много мил и загрижен, опора ми е във всичко, дава ми свобода, но няма никакъв сексуален намек от негова страна. Преди около година или вече 2, аз се опитах с чисто женски трикове да го провокирам, но в крайна сметка се отказах - беше изкуствено и самата аз се чувствах не на място. Той е много интелигентен човек, познава ме много добре и ми се стори неуместно да играя някакъв театър за прелъстяване.

От друга страна, тази ситуация продължава прекалено дълго. Сигурна съм, че той няма друга, защото го познавам и усещам.  

Преди няколко месеца се запознах с колега, с когото понякога работим заедно, но в офиса на фирмата ни в друг град. Допаднахме си, излизахме няколко пъти заедно покрай работата и мисля, че харесването е взаимно. Той не е обвързан в момента, а аз изпитвам силно физическо привличане към него. Но едновременно с това започнах и много да се измъчвам от чувство на вина към мъжа ми. От друга страна, мъжът ми не ме докосва... А времето си минава и имам чувството, че животът се изплъзва между пръстите ми, вместо да грабя с пълни шепи от него, както се казва.

Искам да имам честна и хармонична връзка, но от нея липсва един много важен компонент, който сега имам шанс да намеря другаде. Не искам раздяла - той е човекът за мен, но не мога и да продължавам по този начин. Затова се чудя - има ли случай, когато изневярата е приемлива и как да заглуша вината, която изпитвам? 

 

 

Редактирано от Reyna
Линк към коментар
Share on other sites

преди 4 часа, Reyna каза:

Затова се чудя - има ли случай, когато изневярата е приемлива и как да заглуша вината, която изпитвам? 

Здравей,

мъжът ти ако е толкова убеден и щастлив като теб в стабилната ви връзка без секс, вероятно това, че ти ще го правиш навън, няма да е проблем. Много е възможно, в израз на най-искрена и дълбока обич той да ти е позволил да консумираш плътските удоволствия навън. Това ли ти каза в израз на най-искрена близост и съжаление, че не може да бъде адекватен на желанието ти, като признание онази вечер, когато ти се опита да го съблазниш и той реши, че секса е тема табу завинаги. Щом е така, за каква изневяра тогава може да става въпрос? Ще си имаш един мъж за мъж, друг мъж за секс и всичко ще е ок. Дори натам във времето може и трети да добавиш за нещо друго. Да се чуди човек защо когато се случи това при някои, обикновено хората решават да си имат само един мъж и за мъж, и за секс, и за всичко...

 

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за отговора :) 

Звучи много просто и логично, както сте го описали, но за мен не е точно така. Всъщност мъжът ми не ми е дал позволение да намеря това, което ми липсва, извън връзката ни. Нямаме отворена връзка. 

Линк към коментар
Share on other sites

Има хора, които могат да бъдат и да имат любовници т.е. да играят тази игра. Други, обаче никак не я умеят. Мисля, че тук става въпрос за втория тип - просто не можеш да играеш така. А когато играта, която играя не ми харесва, просто променям правилата. 

 Стабилност и красота в едно партньорство, когато единият заяви, че е отблъснат от другия сексуално и не желае да работи върху това, са твърдения, които взаимно се изключват /оксиморон/ Може да има добро приятелство, но не и партньорство.

Линк към коментар
Share on other sites

Вероятно има известна истина в твърденията му за инвитрата и т.н. В голяма степен обаче са и рационализации, тоест извинения, прикриващи проблеми, за които той не иска да говори. Ако не иска да се разкрие, да работи по себе си и намери решенията (а такива има), вината ти е излишна и фалшива. Със самото си поведение той тласка към получаване на интимността извън отношенията ви. То е като да умираш от глад, но тъй като партньорът, от когото зависи снабдяването с храна, не я осигурява поради свои си си замазани проблеми, да си погинеш... Естествено, че самото ти тяло, емоция, хормони, биохимия, нагон ще потърси възможните други опции. Ако бяхме в системата на шериата, би било другояче, но не сме... 

Здравият вариант е той да потърси помощ от психотерапевт, сексолог, андролог....

Линк към коментар
Share on other sites

Рейна има много варианти вкл. и от негова страна. Малко ми е странно здрав мъж години да не прави секс. Може ли да е напреднал в енергиите йога? Има несигурност и у теб. Какво по естествено за една жена да преластява?

 Докато не говориш с него за всички тези проблеми, докато не поставите картите си на масата.....ще живеете в объркване и страдание. Поне за мен е така сега. Не ти давам рецепта и отговор. Намери източника в себе си и действай от там.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте - и за мъж, и за жена, е еднакво странно да не правят секс толкова години...Но ето - случи ми се и на мен... 

Дори и аз не знам как стигнахме дотук - много преживяхме последните години, през много трудни периоди и кризи минахме.

Това, което знам със сигурност към момента, е, че и той, и аз, сме в своята си криза. Търсим начини да продължим живота си без дете (около 40 сме и двамата). Аз лично се опитвам да намеря начин да направя живота си малко по-малко тягостен... Мисля си, обаче, че съм в омагьосан кръг - липсата на радост, вкл. и чисто физическа от друг човек, само допринася за това да се чувствам зле.

Линк към коментар
Share on other sites

,,,Търсим начини да продължим живота си без дете ,,

Това не го разбирам, когато работих в ин витро клиниката една жена на 64 роди и днес си гледа дъщерята в Плевен.

Линк към коментар
Share on other sites

И аз не го разбирах, д-р Първанов... Но след 6 години непрекъснати опити, сме доникъде. Просто няма какво друго да направим... Неизяснен стерилитет - все едно да се бориш с вятърни мелници. Отказвах да се примиря, всякакви варианти пробвахме - без резултат.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...