Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Затруднение


Recommended Posts

Здравейте !
 

Намирам се в ситуация със сериозни трудности. Трудностите ми са във всички аспекти на материалното, емоционалното и духовното.

Когато се захвана в определено начинание, винаги се появява нещо неочаквано, което да ми пречи. Понякога от нещо дребно и незначително се появява малак проблем, който се разраства и става голям и значителен.

В началото си мислех, че всичко това е в реда на нормалното - да излезе някое камъче по пътя, но когато пътя е целия послан с едри камъни и неравности, разбирам че това не е съвсем нормално. Усещането е сякаш зли сили са се оплели около мен и ме притискат постоянно.

 

Започвам да търся възможните причини за тази участ и една от възможностите, която допускам е  - неправилна употреба на Завета на цветните лъчи на светлината

Чета молитвите от скоро, всеки ден, като прочитам молитвите съответстващи за деня, както е описано в книгата. Учителя казва, че преди да започнат да се четат молитвите трябва да сме се пречистили от грехове(недоразумения). Освен, че не съм достатъчно пречистен, се съмнявам също така, че не съм достатъчно концентриран преди да започна да чета. Започвам да се съмнявам дали изобщо тези молитви са подходящи за мен.

 

Моля споделете ми вашите опитности с книгата на Цветните лъчи.

В какво ви е помогнала ?

Навредила ли ви е в нещо ?

Как четете молитвите ?

Имахте ли период за подготовка преди да започнете употреба ?

Редактирано от Акация
Линк към коментар
Share on other sites

Преди години сметнах ,че работата със завета е много силен метод и не е за мен, че не съм достатъчно чист и достоен, и спрях да го чета. Докато една нощ не го сънувах, което за мене беше знак свише, че трябва да продължа.

Според мен, докосването до учението на Учителя забързва и сгъстява времето и задвижва кармата и дихармата. Затова напълно възможно е да ни се случват и по-неприятни смущаващи неща и събития, които обаче при правилен подход носят ценни уроци, и развържеме ли ги си отиват завинаги. Ефектът е ускорена еволюция.

Значи, винаги трябва да сме с нагласата, че Бог обръща всичко на добро.

Иначе, в завета пише, че самия Учител е бил нападан от злите сили при съставянето му. И колкото повече човек върви в духовния път, толкова и са по-драстични и пропадъците в ада. Периодично ученикът слиза там, и пак повтарям , това е за негово добро.

За край, открих още един метод за работа със завета, разработен от Орлин Баев, който е модератор в сайта, раздел психология:

Лично на мене много ми допадна.

Линк към коментар
Share on other sites

Можеш да не четеш , тъй като нямам опит със завета , като нещо много по различно от други молитви . Просто малко мисли .

Благодаря за инфото. Както казва Мечолари събитията се сгъстяват ,поради скороста .Но може и да се каже че всяко движение изисква усилие за преодоляване съпротивата от самата среда .Ти избираш как да натискаш педала. Лично аз ,когато съм се заемал с много хъс и страст , Винаги съм срещал стена . И сега повече се оглеждам да не пропусна нещо , от колкото да бързам за някъде . :) Поне опитвам да компенсирам недостатъците в характера .Истина е че когато не летиш , а вървиш , получаваш разбиране ,

А за молитвите , формулите , НЛП ... Всичко е НЛП .Няма мисъл или думи извън НЛП . И това е най хубавото .Чрез създаване на подходящи  образи и идеи . Чрез многократното им повторение ,се разчистват емоционални и всякакви пречки .Балансира се вътрешната среда .

Цитат

съмнявам също така, че не съм достатъчно концентриран преди да започна да чета

Смятам че нови неща се опознават без насилие .Прилагането на сила е деликатна задача .Ако думите създават неподходящи образи ? Обикновения интелигентен човек , Когато чете нещо , Успоредно с думите и техните образи ,в главата вървят по няколко различни тълкувания , на основния мотив .Основна задача е създаването на навик за спиране и пускане , по желание на тълкуванията .Тълкуванията служат само за търсене . В молитвата има ясна и категорично изказана мисъл ,ясен образ , без повод за двусмислие . И очакване ---безмълвно слушане , гледане . Щото молитвата е общуване с непознатото , неочакваното . А концентрацията може да подлъже в еднопосочно движение .В посоката на концентрация .

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за мненията.

След като почувствах силата на тези молитви, имам причини да смятам, че Завета на цветните лъчи - подобно на свещения Граал, може да помогне само на хора с добро сърце и чиста душа.

Определено ще спра всекидневното четене , може би докато изясня някой лични недоразумения.

 

Линк към коментар
Share on other sites

В моето издание има напомняне за едно важно условие .,,Най-първо трябва да възстановите вътрешния мир......Само тогава можете да действате. "

При мен зелената краска никога не е внасяла смущение .При , проблеми съм оставал няколко дена на жълтата .

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 years later...
В ‎1‎.‎4‎.‎2017‎ г. at 22:43, mecholari каза:

За край, открих още един метод за работа със завета, разработен от Орлин Баев, който е модератор в сайта, раздел психология:

Лично на мене много ми допадна.

 

Но дълго време съм мислил за подмяната на "Началото на Мъдростта е страх Господен", с това , което ползва Орлин Баев: "Началото на Мъдростта е Любовта към Бога" в жълтите лъчи. Интересно е, че днес се сетих за това четене и попаднах на лекция на Учителя, която засяга въпроса:

Запример в животните, които са нейни деца, тя е турила страха, като един метод. Защо е направила заяка толкова страхлив? От най-малкото мръдване сърцето му тупа. Защо? - Има причини. Природата е турила страха и у децата. Онези деца, които са склонни към престъпление, у които разсъдъкът е слабо развит, у тях страхът се увеличава. Не премахвайте този страх у тия деца. Той у тях е една предпазителна клапа, понеже волята, съвестта им не е силно развита. Тия деца някой път се страхуват да излезат вън сами. Нека имат страх Божий, в сърцата си. Майките викат разни баби да ги лекуват от страха и след като ги излекуват, те стават разбойници. Тия страхливи деца, може да се научат да крадат, но като им притупаш, те бягат. Този, който изгуби страха си, той е престъпник, убийца и т.н. Писанието казва: „Страхът е начало на Мъдростта." Страхът е начало, основа за възпитанието на децата. Ако във вашата душа се зароди страхът, той е една предпазителна мярка.

http://beinsa.bg/beseda_s.php?s_type=korenlr&id=763&status=2&high=сън&fbclid=IwAR1hqB7sslKZxDWm9RcgpdITccBZHkJ-fP5JTfNq_2mXS3ALKTI-GI37IZM#2result_415437

Аз във връзка със сънищата я прочетох беседата но случайно засягаше и този въпрос. А преди това се сетих за това четене.

Линк към коментар
Share on other sites

Цитат

"Началото на Мъдростта е страх Господен"

"Началото на Мъдростта е Любовта към Бога"

Това са едно нещо в различни времена . Първо , малкото се ,,страхува " от голямото .Страха и стремежа за живеене , подреждат , дават разум . Пътят е дълъг и криволичещ . Но видиш ли любовта към Бога , си стъпил в началото на Мъдроста . Като в друг свят си ... В това вярвам и до някъде виждам .

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...