Jump to content
Порталът към съзнателен живот

засечка с нова партньорка


Recommended Posts

Здравейте.

Изчетох доста неща свързани с моя "проблем". 

Повечето теми са за проблеми с ерекцията като цяло. Като съм с едно и също момиче такъв проблем нямам ( имам много рядко и то съм доста пиян или нещо не на кеф) . Когато обаче сменя момичето много често първият път с нова партньорка е провал. От 10 с 5 се дъня на 100%. С някои се дъня отначалото,но са опитни и по някое време успявам.  С други се стъписвам първоначално,но след 10 - 15 мин. изведнъж ми минава страха и се получава. Това ми е още от 17-18 годишна възраст та до сега (на 31 съм). Просто първият път се притеснявам и от там идва мисълта ми за провал и обикновенно се случва точно това. Единствено ме спасява до някъде това,че почти винаги имам 2-ри шанс,а там се дъня доста по-рядко. И другото което е,че всяка сутрин съм еректирал и през нощта също.И се чудя дали имам нужда от помощ или мога да си помогна сам. Знам проблема,знам защо се поражда,но честно казано бих искал да не се дъня така първия път. Имам нужда от съвет. Не съм някой бройкаджия макар,че така звучи.Така се случва,че все попадам на откачалки. Някакси привличам жените и често те ме свалят дори. Обикновено са красиви и мисля,че това също ме кара да се притеснявам. Определено искам сериозна връзка,но на този етап няма подходящо момиче. Благодаря за вниманието. Ще се надявам на адекватно мнение и съвет.

Линк към коментар
Share on other sites

Релаксираното доверие е, което задейства ерекцията (физиологично парасимпатикуса, а оттам и нея). Първият път, както сам знаеш, се напрягаш, доказваш се на фона на известно несъзнавано или дори видимо от теб самия съмнение. А това активира симпатикуса и затруднява ерекцията. 

Как да се преодолее? Първият път забави. Кажи ѝ, че искаш само да поседите прегърнати, дори с дрехите като старт, само да се попрегръщате и погалите. И пред себе си и пред нея, покажи и реално бъди в настройката на гушкавост, на спокойно отпускане, дълбоко и бавно дишане, нежност. Дори задремете леко в едно отпуснато галене заедно. Тогава се получава. Тогава бавно махате дрехите, отново спокойно, без трескавост. Такова забавяне и отношение на "о'к, първият път съм готов да е само допир, гушкане, нежност!", дава огромни шансове да се случи още първия път добре. Парадоксално е, но е така. 

Шансът горното да не проработи, е малък, когато си наистина отпуснат и нагласата на нежност и доверие е истинска. Все пак, ако засечеш, просто бъди с девойката, кажи ѝ, че практикуваш тантра и искаш първо да прелееш енергията си в нейната и да почувстваш нейната в твоята, което се получава като преспите заедно голи, но без секс (наистина има такъв подход на изток). Когато заспиш с нея и си отпуснат, както сам знаеш, всичко е наред и през нощта по-късно или сутрин се получава без изключение - тогава действаш! 

Разбираш, че бързането, припряността, стягането е проблемът. Махнат ли се от теб и във взаимната ви уговорка просто за заедност, всичко е наред! 

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за съветите и бързият отговор! Явно наистина много прибързвам с това. Добре,че не се комплексирам,че щеше да стане една... 

Редактирано от Нещо Неща
ненужно дълъг отговор
Линк към коментар
Share on other sites

Цитат

Разбираш, че бързането, припряността, стягането е проблемът. Махнат ли се от теб и във взаимната ви уговорка просто за заедност, всичко е наред! 

Разбира се . Защо , мислите нашите предци не са разрешавали интимност преди сватбата .Защо това се е утвърдило като традиция .

Линк към коментар
Share on other sites

Има логика в това. Проблемът в днешно време е в динамиката. Все няма време. Бързо работим,бързо вървим,бързо се храним. Филмите също налагат този модел. Дори и 18+ вече не започват с разговори,а направо в леглото. Мисля,че се водя по тях. Подсъзнателно съм го вкоренил тоя модел и това ме стресира.  А и ми оказват влияние случките които ми разказват моите познати. Кое истина,кое лъжа не се знае. :)  Всъщност от жени знам,че много мъже се дънят и то не само веднъж. Интересното е,че не съм чул мъж да спомене,че му се е случвало. Всички са като Митьо Пищова,ако ги питам.  Въпреки,че знам какво трябва да променя,ще следя темата. Някои и друг съвет никога не е излишен! А може и някоя жена да се включи няма да и се разсърдя.

Линк към коментар
Share on other sites

преди 11 часа, Нещо Неща каза:

все попадам на откачалки. Някакси привличам жените и често те ме свалят дори. Обикновено са красиви и мисля,че това също ме кара да се притеснявам. Определено искам сериозна връзка,но на този етап няма подходящо момиче.

Здравей,

нека не ти звучи пуритански, но наистина сериозната връзка с дама, с която ще създадеш семейство ще реши този проблем на първия път. Време ти е.

Ще е много полезно за теб да разбереш (дали сам или с помощ, това вече ще решиш впоследствие), че жените, които са привлечени от теб отговарят по някакъв начин на самата твоя същност. С други думи - ако искаш да привлечеш момиче за сериозна връзка, което да не е "откачалка", първо трябва да промениш себе си - обикновено това са някои убеждения, ценности и мироглед, които те правят адекватен на "откачалките", те заради това те харесват.

По-бързия метод е да влезеш в гардероба и да си хванеш една сериозна и улегнала "закачалка" :) В случая целта ми не е да иронизирам, а да ти дам реално упражнение, с помощта на което да поставиш мислите си в необичайна среда и така да им дадеш ново направление. Всъщност, направиш ли го, ще си поставил основите на промяната си и веднага ще забележиш и промяната на отношението към теб.

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря Ви за съвета,наистина го оценявам и съм убеден,че в промяната е ключа! Ще се радвам темата да е от полза и за други "играчи" по неволя. Толкова енергия и нерви съм изхабил за жени с които дори не ми е било комфортно. Излиза,че проблема ми не е чак толкова сериозен колкото съм си втълпил. Просто грешката ми е в мирогледа. Очавам нещо което знам,че няма да се получи (нещо сериозно),но гледам да докарам нещата до край, колкото да не се изложа. Има нещо сбъркано в мен. Ще го разкарам в най-кратки срокове :)

Линк към коментар
Share on other sites

Току-що, Нещо Неща каза:

Има нещо сбъркано в мен. Ще го разкарам в най-кратки срокове

Уоу! Спри се!

Нищо сбъркано няма и няма нищо за разкарване! Има за учене, израстване, любящо приемане на себе си и нови гледни точки, здрав оптимизъм и смело експериментиране по пътя към комфорта ти. Това, което имаш като стимул е злато, хич не е за изхвърляне!

Съветът ми е да потърсиш терапевтична работа и то с мъж психолог, за да не стане като в оная приказка, където изхвърлят и бебето с водата от легена.

Поздрави!

Линк към коментар
Share on other sites

Продължаваме напред! Ще се справя. Щом се справих сам с ПР и то без нито едно хапче, ще мога и с това. Благодаря на всички които ми подсказаха как да го направя по-лесно! 

Редактирано от Нещо Неща
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

 Здравей! Това е проблем, който го имаме повечето мъже. Ето, аз съм терапевт и уж трябва да съм отработил тези неща, пък,като си хвана ново гадже и се стигне до там ми се разтреперват крачетата. Хора сме, по-емоционален си и когато всичките тези емоции се събудят се събуждат и страхове.  Но повярвай ми, че точно тези емоции могат да възбуждат жената сто пъти повече от колкото сухият  секс. Създава се връзка между вас, рапорт и когато започнеш да допускаш тази връзка да се разраства и тези емоции да се показват, сексът ще премине към друго ниво.

   Но зад всичко това седи страх, че няма да се справиш. Ако имаш възможност и не си във връзка можеш да го отработиш с терапевт, но можеш и да го отработиш сам с приятелката си или с компаньонка. Отиваш плащаш си, проваляш се нарочно и си тръгваш. Ако направиш това съзнателно няколко пъти, то има голяма вероятност да прескочиш границата, която си си сложил. Дори компаньонката може да ти каже, че това е нормално  и се среща при доста мъже. 

 Все пак не можем винаги да бъдем 100% навсякъде, пък и Господ ни е дарил и с други средства, с които да си помагаме в леглото. Не забравяй, че жените обичат и с ушите си, не си спестявай тази пикантна част. Говоренето отвъд морала, проявата на нежност, топлина, която даваш, огънят, който разпалваш в жената, определено ще се отрази и на теб.

Така, че смело! Нагоре, надолу, то така не е ли и в живота :)))

Поздрави!

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за мнението, и за съвета! Опитах с една компаньонка,а после и с втора (за да затвърдя урока) :) И при двете се затрудних отначало. След 10 мин всичко обаче си дойде на мястото. Истината е,че те са професионалистки и знаят какво да правят при такива ситуации,а и като цяло. И това което направиха не е кой знае какво. Просто ме накараха да се отпусна. Държаха се приятелски все едно се познаваме от 10 години. Директно ми казаха,че повечето им клиенти са така и изобщо да не ми пука. За разлика от тях обаче повечето момичета не са така. Стоят си и си мислят,че сме като в порно филмите винаги готови за бой. Само дето там ги блъскат с какви ли не хапчета и спрейове. Между другото,доста хора знам,че си купуват такива точно за да не се изложат. Аз обаче не съм си купувал никога. От както писах тук се чувствам някак по-спокоен. И дори да се издъня вече не ми пука чак толкова :)

Линк към коментар
Share on other sites

Сега попаднах на моя страничка, писана преди десетина години, за която бях забравил. Може да е полезна, слагам линк: сексуални дисфункции

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря! Прочетох статията. Ще ми е от полза,но като цяло вече не мисля на това като на проблем. Търся си жена :D  Ако има свободни дами във форума да пишат едно ЛС да си поприказваме,че и без това не познавам никой от тук ;) 

Линк към коментар
Share on other sites

Е, благодаря, но слава Богу, четат и други и ще е полезно и на тях! 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 7 months later...

И така реших да споделя какво се случва след като писах тук за психологическия си проблем. След последният ми пост тук имах три провала с три различни жени.  Ако има значение - с едната бяхме гаджета преди време и си правехме добър секс, въпреки това се издъних. С втората щяхме да станем гаджета,но уви момичето има психо проблеми. Преспахме 2 пъти като на 2-рия се получи. С третото момиче сме приятели от скоро и решихме така да си остане: "приятели с екстри" обаче и там засякох. Сега съм харесал едноо момиче и то ми допада наистина и повярвайте не желая да се дъня там! Чисто физически нищо ми няма в това съм повече от сигурен. Какво да направя за да премина тази бариера веднъж за винаги? Хапчета? Компаньонки? Психотерапия онлайн или на живо? Жена или мъж? Колко сеанса ще са нужни евентуално? Изобщо възможно ли е да се оправя на 100%? Благодаря, за мненията и насоките които ми давате, прочетох ги осмислих ги и въпреки това.... 

Линк към коментар
Share on other sites

Излиза, че съм ги искал. Малко е мазохистично,но вече нямам друго обяснение. Както споменах в предния пост се запознах с интересно момиче с което се разбрахме да се забавляваме като гледаме филми,пием коктейли и правим секс просто ей така докато не си намеря сериозна приятелка. Обадих и се тя дойде в нас и ми каза,че ще правим секс на следващата среща,а на тази само ще ми направи френска. Е до тук добре... добро начало казах си аз. Въпреки,че и имам доверие и с нея ми бе спокойно на пръв поглед, като ми хвана инструмента се сковах толкова много,че чак ми загря лицето, дори спрях да я слушам какво ми говори. Не е готино! Сега знам,че следващия път ще има секс поне се надявам защото след първи провал втория път се получава по-добре и така си тръгват нещата лека по-лека. Въпреки провала тя ме харесва и каза,че когато поискам винаги ще идва без условия. Въпроса е,че се отчайвам защото съм в омагьосан кръг и мислех,че ще се справя сам,както успях да се справя с ПР без хапчета и терапии. Интересното е,че аз помагам на приятелите си да се отпуснат и да преодолеят страховете си при това с голям успех, а моите си стоят и даже се увеличават като честота и интензитет! Разбира се не съм специалист,а по скоро ми идва от вътре. Имам нужда веднъж някой да помогне и на мен. Всички други страхове и т.н. успявам да ги премахна сам, но не и този. 

Линк към коментар
Share on other sites

Току-що, Нещо Неща каза:

тя ме харесва и каза,че когато поискам винаги ще идва без условия

Мноого, много лесно. Прекалено лесно...

Никога в човешката история, да не говорим за животинската, сексът не е бил толкова лесен - в животинския свят има борба, битки, спечелване на женската. В човешкия има нещо много повече...

преди 8 часа, Нещо Неща каза:

Изобщо възможно ли е да се оправя на 100%?

Това е сериозен въпрос...

Линк към коментар
Share on other sites

Не успявам да си позволя провал и това е. Явно ще се наложи, защото не виждам друг начин и е много убийствено за психиката ми да се напрягам всеки път. А преди не бях чак така. Всеки следващ път е по-кофти за мен от предния. Не бих желал да се осакатявам емоционално. Ако някой има желание може да ми помогне например по скайп или нещо такова. Или да ме посъветва към кого да се обърна в моя град, който ще го напиша на лични съобщения,ако е възможно. Измъчвам се,че всичко е толкова просто,а не мога да прескоча летвата. 

Линк към коментар
Share on other sites

Приятелю, с когото и да работиш, знай, че проблемът ти е образователен, не психологически. Дано и този, който се навие да работи по заявката ти схване нюанса.

Успех!

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря! Но в по-предни постове ме посъветвахте да се обърна към мъж психолог. Аз вече съм достатъчно объркан :(

 

Няма противоречие. Само че ако ти кажа какво трябва да се направи, ще причиня по-скоро психичен дискомфорт, така дистанционно, отколкото да ти помогна. Така че - действай смело!

Редактирано от Георги Балджиев
Линк към коментар
Share on other sites

Момче, момче, нищо не си разбрал.Трябва, да обясниш на момичето, че си импотентен.И това, трябва, да го направи6, преди самото проникване.Това ти е задачата.

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

Много хора ти казахме, че е нормално отначало с ново момиче да има притеснение, което сваля инструмента, дори да кипиш от тестостерон и да си на 18. Притеснението изчезва, когато има доверие между двамата. Да, в теб самия също, което идва именно от приемане на провала, което е истинската сила, защото максимализмът не е сила, а пънене над страх. Но като цяло доверието не е само личен феномен, а споделено обектно отношение. Георги ти казва по-горе, че въпросът не е само психичен, а по-скоро социален. Доверието се гради във връзка в която има дълбочина. Няма как това да стане по порно сценарий в порно халтура, през преобърнати ценности, в които идеалът за жена е к..вата. Защото девойките, които описваш, се държат именно като такива. Не ги виня - просто социумът сега възпитава така, модерно е. Съобразяването обаче с нормите на болно общество, е противоположното на здравото поведение. Казахме ти многократно - когато си във връзка, в която освен вагина и член, има сърца и градено в изпитания, трудности и взаимни уроци дълбоко доверие, тогава проблеми с ерекцията няма. Защото при добро физическо здраве, ерекцията е равна на релаксирано доверие в партньорката и себе си. Та, вземи че промени разбиранията, и параметрите си за партньорски отношения с жена. Тогава ще осъзнаеш, че има и свестни момичета. 

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар
Share on other sites

преди 11 часа, д-р Тодор Първанов каза:

Трябва, да обясниш на момичето, че си импотентен.И това, трябва, да го направи6, преди самото проникване.

Това беше жестоко. Импотентен и проникване в едно изречение :) Долавям скрит замисъл в тези думи. Дано е така. Все пак аз мога да правя секс,освен първия път въпреки,че и тогава съм правил. 

 

преди 10 часа, Орлин Баев каза:

Та, вземи че промени разбиранията, и параметрите си за партньорски отношения с жена. Тогава ще осъзнаеш, че има и свестни момичета. 

Това смятам да направя! Звучи разумно и го разбрах много правилно.

Благодаря за мненията и отделеното време!

Никой не ми препоръча терапия, доктори или хапчета значи нищо ми няма. Също не добавих това,че на 90% от случаите съм бил на поне 2-3 питиета. Мерси отново, а тези които са по-стеснителни като мен ще е добре да не четат тук освен,ако не са свръх интелигентни.

 

Линк към коментар
Share on other sites

Близостта и сексът се съвместяват, когато има близост, опознаване. Как очакваш да ти се получава винаги при повърхностни контакти?

Сексът се случва, когато има близост, комфорт, очакване, разкритие, погледи, усмивки, закачки. Нали знаеш онази приказка - лесно придобито, лесно загубено. Въпросът е да се научиш да създаваш истински социални контакти с тези момичета, а не да си бъдете на разположение...така какво ще очакваш? Нищо. Няма вълнение и емоция. Всичко е по план-график. Ами съжалявам, но отношенията не са по график, те се случват плавно.

Изграждайки истинска близост, няма да попадаш в такава ситуация, защото ще се чувстваш комфортно и ще забравиш за притесненията си.

Излизай на 2-3-4 срещи, говорете, ходете на кино, питай, виж какво има вътре в това момиче, задай си въпроса "Наистина ли искам да съм с това момиче ? "...тогава ще е друго :)

 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...