Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Аз съм болна от шизофрения и се разведох защото не можех да се грижа за себе си ,а камо ли за детето и съпругът ми.След 2 годишно лечение съм добре напълно адекватна и пълноценна жена.Често се виждаме с дъщеря ми ,която е на 14г. и в това отношение всичко е наред.Но тя все още не иска да дойде при мен в моето жилище,което е и нейно ,разбира се.Моля, помогнете със съвет!Благодаря предварително!

Линк към коментар
Share on other sites

Хубаво е, че искаш да сте заедно, но остави я тя да си реши - вече е доста голяма. Виждате се често - това не е малко, оцени го, благодари на Бога, че имаш добра дъщеря, че сега като си подържаш дозата на медикаментите, си добре. 

Можеш понякога да споменаваш пред дъщеря си, че искаш да сте заедно, но спокойно, без прекалено настояване, което само би дало протвоположния резултат. Като цяло, моеш да се довериш малко повечко на нейното решение и да благодариш на Бога и живота, че всичко е наред. Оценяваш го, нали?!

Линк към коментар
Share on other sites

Трябва да спечелиш доверието и.Бъди добра и грижовна, бъди майката, която ти самата иска да имаш.Тогава тя сама ще пожелае да идва в жилището ти.

Линк към коментар
Share on other sites

Страхът от изоставяне, който преживява едно дете при развод е особено голям и интензивен. Мисленето на едно дете при раздялата между възрастните я интерпретира, като лична вина. Във вашия случай стремете се да създадете доверие по между си и без натрапване на вашето желание. Проявете повече разбиране и подкрепа в общуването с вашата дъщеря. Интересувайте се от какво има нужда, какви са нейните мечти и ще дойде моментът в който ще пожелае да общува още повече с вас, и защо не да посети и вашето жилище.

 

Редактирано от Андрей Филипов
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...