Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Психиатрия и Социална тревожност


Recommended Posts

Имам проблем със социалната тревожност от много време,но преди година реших да се лекувам при психиатър и бих казал,че когнитивно поведенческата терапия и лекарствата много ми помогнаха.Скоро завършвам медицина и съответно имам интерес към психиатрията.Според моя психиатър това е много тежка специалност и недвусмислено ми намеква ,че не за мен.Въпроса ми към специалистите в форума е дали човек ,който е минал през моите проблеми може да бъде пълноценен психиатър,познавате ли такива ,които са успели.

Редактирано от decaffeinatedblaze
Линк към коментар
Share on other sites

:)  Ако четеш това и ти текат сълзи от възторг нямаш проблем    :)

https://www.pravoslavie.bg/Беседа/За-всекиго-от-нас-Бог-има-Свой-план/

но не ме питаш мен а специалистите .

Линк към коментар
Share on other sites

Имай предвид, че ако искаш да се занимаваш с психотерапия, медицинското ти образование  и евентуалното специализиране на психиатрия, нямат общо с качествата ти на психотерапевт. Дори са минус, тъй като основната нужна познанийна база за психотерапията идва не от психиатрия и медицина, а от психология и когнитивна наука. Да, допускат се психиатри  и лекари да учат психотерапия, но единствено под влияние на атавистично клише в социалното съзнание (статия). А наистина малко са психиарите като д-р Първанов, които съумяват да наваксат в психологичното и психотерапевтично познание, за да помагат ефективно. 

По отношение на тревожността ти и психотерапията. Огромен плюс е, когато обаче я разрешиш - разбира се, без зобене с химия, всъщност хронифициращо тревожността. Справи се, завърши няколко школи по психотерапия, една магистратура по психология (а по-качествено ,от бакалавър) и всичко е наред.

Е, можеш и да си един стандартен замазващ проблемите при неврози психиатър, чрез потискането им с химия, или психиатър пазач при психози (не и лекуващ ги реално) в специализирано заведение... Ти си знаеш..  

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...