Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Психична болест ?


Recommended Posts

Здравейте,пише ви момче на 18год. от 4-5 години изобщо не се чувствам психически добре.Загубих всякакви умения за общуване. Не мога да започвам разговор с някой човек освен ако не е някой близък,избягвам винаги контакт очи в очи и гледам настрани като говоря(четох в нета че било симптом на аутизъм).Само когато говоря с родителите ми съм спокоен и освободен.През повечето време имам чувство че съм като пълен олигофрен. Винаги съм с безизразна физиономия,сякаш съм без мисловен процес и съм празен отвътре,дори и да има някаква трагедия пред очите ми гледам като пълен идиот,немога да изразя емоции.Това състояние се нарича Масковиден израз на лицето - състояние,при което лицето на човек остава безизразно към случващото се.При тях е ограничена възможността на лицето да отрази емоционалното състояние на човек.За влюбване и любов изобщо неможе да става дума, след като в мен няма грам чувства - сякаш мозъка ми е блокирал някой центрове. Искам да отбележа че 6 и 7 клас бях подложен на изключително гаден психически тормоз,и незнам дали това е отключило нещо в мен. Четох материали в интернет за моето състояние - на някой места пише , че било заради недостиг на серотонин в мозъка , на други - синдром на Аспергер и др. Споделих с майка ми какво ме тревожи ,а тя винаги твърди че било от възрастта и от хормоните и че си внушавам че съм психично болен. Ще се радвам някой от специалистите в този форум да ми помогнат и да ми дадат съвет дали съм за психиатър или си въобразявам! Благодаря Предварително !

Линк към коментар
Share on other sites

Нищо ти няма ще се оправиш. Само избегни стресът да не се докараш като мене до ПА и да не можеш да се храниш нормално. Тогава вече ще може да кажеш , че имаш проблеми. Това твоето са бели кахъри.

 

Линк към коментар
Share on other sites

В интернет има всякакви глупости . Не се привързвай към каквато и да е диагноза . Това е работа за специалистите  .Предполагам че имаш някаква социална фобия , но сам си нямам вяра .  Пък то почти всеки минават през някаква фобия . Най лесно е да се допиташ до терапевт . Те са в съседния форум с име онлайн .

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...