Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Зов за помощ!


Recommended Posts

Здравейте! Първо искам искрено да благодаря на Психотарапевт Орлин Баев за чудесният форум и за всичките Ви трудове в интернет пространството. Те наистина помагат на много хора. Благдаря ви! :) Също така се надявам тази тема да стигне до вас и да отделите 5-10 мин. Всичко, което ще напиша в темата е самата истина. Извинявам се, ако е хаотично и объркано... в някакъв вид депресия съм (дано да не съм).

 

От провинцията съм на 21 г. ЦИГАНИН. Мислех се за умно и интелигентно момче, но щом съм стигнал до тук... явно не съм. Ще карам направо, като спестявам много детайли и информация. От малък започнах да гледам порно и мастурбация. Предполагам читателите сте запознати с този голям проблем на 21 век. Стигах рекорди часове гледае на порно и стимулиране на ден. Но се взех в ръце и преди месец и няколко дни реших да прекратя тази практика, защото тя влияе разрушително на целия ми живот. Но днес :( се провалих. Слава Богу не гледах порно, а четях секс истории и гледах клипчета в Ютюб и ... се провалих. (Също така само да вметна, че се боря с един доста извратен фетиш - Инцеста. Нямам представа как стигнах дотук. Преди не бях такъв извратеняк). Целият този ад повече от един месец беше напразно. Чудя се сега дали има смисъл да продължавам. Излишно е да споменавам, че взаимооотношенията ми с хората куцат. Нямам истински приятели, нито приятелка. Нямал съм гаджета. Цял живот съм бил затворен в себе си, тих и аутсайдер и предполагам, че порнографията е един от факторите. Девствен съм - това обае не ме притеснява толкова, колкото това, че нямам блзизост с момиче... дори не знам да се целувам.. Сериозно съм го закъсал. Почти всичките ми приятели от училище вече чакат второ дете... а аз... Не знам дали моето има оправия. Наистина положението е много зле. Имам проблеми с очите (криви са-не чак тоооолкова, но си личи от пръв поглед) нося очила. Имам коремче + някое килце над нормата. Предпоставки за големи комплекси. А около обкръженето ми няма свястни нормални хора, Нал знаете какви сме циганите... То почти не останаха хора, което е още по-жалко.

Имах за цел от 1-ви Май (утре) да отида в града ни някъде из центъра и просто да се запознавам с хора (момичета). Без очаквания. Просто ей така. Ама... първо, ако ме види някой познат острани може да ме помисли за луд ;д. Второ какъв шанс имам аз да заговарям Българки... 0 - нали?! Минах през последният праг на отчаянието, щом до тук стигнах... Вероятно ще отида, защото си обещах. Не си спазвам всички обещания, но ще отида (утре). На 99% знам какво ще стане, ама... човек без работа...

Нямам цел занапед в живота си. Не знам какво да правя. За следване не мисля - нямаме пари, а и малко закъснях. Работа от Борсата назначават само свои си хора та и почти без работа съм. Добре, че ги има още нашите...

Другият проблем, който искам да ви споделя, за който и ви моля за въвет е, че постоянно (не знам как се казва тази диагноза) си представям как съм в миналото, бъдещето или там някъде и си говоря с х лица, правим разни неща... Живея в мечтите си, в измислен свят. Понякога, като съм сам вкъщи почвам да си говоря сам и да се разхождам из стаята :Д НЕ СЪМ ЛУД! Почвам и спирам, когато аз реша. Просто нма с кого да общувам. Самотата ме удари жестоко. С дни и с седмици да няма с кой да си рамените повече от едно здрасти... Разхождам се тука из квартала (говоря за връзсниците ми) събираме се с "рпяители" 5-6 човека един до друг и всички с телефоните си в фб. Другият останал социален кръг е,,, музика на макс, алкохол и трева. И там не мога да се впиша. Сещате се... Това не ми е оправдание да си "говоря сам", но вече ми писна и се чудя КАААААААК да се боря срещу това нещо. Не искам да живея в друг свят и да създавам ситуации и т.н. и т.н. Ама... наистина, не съм луд, нали?

Знам, че стана много дълго, за което се извинявам и благодаря на всички, че ми отделихте малко време. Не знам какво да правя и ви моля за съвет и помощ... Тежка и жалка ситуация... Има ли оправия...

Също така, г-н. Баев и другите Психолози и Психотерапевти от форума, надявам се да е стигнало това до вас. Предлагате ли онлайн (консултации) не знам как се казва. Терапия или нещо такова. В града ми има един психолог, който не мога да го открия в интернет, но едва ли ще е по-запознат от вас за всичките тези неща и порно зависимостта, Ако предлагате онлайн помощ ще съм много щастлив.

 

С нетърпение очаквам вашите отговори. Благодаря още веднъж :)

Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 36
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Коя да е зависимост, включително и споделената от теб, представлява предимно дефицит в партньорското, социално, приятелско и т.н. взаимодействие, липса на смисъл, на вътрешен център от обич. Живеем с други хора, заедно сме. 

Какви са дефицитите в твоя живот?

1) Не само, че не работиш обичана от теб работа, в която влагаш потенциала си, но не работиш въобще. 

2) Нямаш приятелка.

3) Не учиш, тоест не се развиваш.

4) Имаш един по подразбиране приятелски кръг, който очевидно не спомага особено на цялостното развитие в живота ти. 

5) Твърде си фиксиран в етническата си принадлежност, недовиждайки че отвъд нея си човек и хората биха съдели за теб по качествата, уменията, културата и човещината ти, отвъд какъвто и да било етнос. 

6) Зависим си от родителите си.

............................

Това, което виждам при теб, е че когато промениш статуса на горните точки в живота си, справянето със зависимостта ти, с известно малко усилие, става естествено. Защо мисля така? 

Когато работиш и печелиш пари, виждаш, че имаш нужда да се развиваш, за да бъдеш по-проспериращ, преставаш да зависиш от родителите си. Така стигаш до мисълта, че по-високата образованост ти предоставя повече шансове в живота. Съответно започваш да учиш желана от теб специалност, като успоредно с това завързваш връзки с момичета, трупаш опит в общуването с тях, влюбваш се, разлюбваш се, разбиват ти сърцето, разбиваш нечие - което е нормална част от опитността в този живот. Когато след няколко такива връзки, докато продължаваш да учиш, работиш, спортуваш, зает си и активно си ангажиран постоянно - когато в живота ти не след дълго се появи момиче, с което и двамата си допаднете, тогава нещата вече са на мястото си. Защото тя вижда, че работиш, че си мотивиран, амбициран, че учиш и се развиваш, че "в теб има хляб" и можеш евентуално да бъдеш баща на децата ѝ. За всяка нормална жена е много важно мъжът да бъде амбициозен, проспериращ, здраво стъпил на земята, да се развива и ѝ дава сигурност. Тогава връзката с партньорката ти вече е силна, дълбока, а мотивацията, която така доверила ти се жена, която ти силно харесваш  -мотивацията, която тя ти дава и вдъхновението, към което те води, те карат да положиш нужните усилия по справяне с пагубния навик далеч, далеч по-лесно, отколкото в ситуацията, в която си сега. Защото жената е вдъхновителка,мотиваторка, тласкаща муза за мъжа. Когато имаш такава муза до себе си, искрен си с нея и си готов на здрави жертви и усилия заради любовта ви, тогава менталната работа по разграничаване с автоматичните мисли и вярвания, автосугестията и медитативното фино усилие стават добри помощници, средство обличащо в работещ метод усилието, което полагаш поради любовта си към жената до теб. Защото общуването с жена освен добрия и мотивиращ секс, представлява и добра и вдъхновяваща любов, заради която си готов на много! 

Когато работиш, учиш, събереш се с приятелка, си готов за отделяне от родителите си. Това отделяне означава уважение, но и здраво поставяне на собствени граници и живеене на собствен живот. Порастваш! Тогава виждаш, че старите познайници не винаги са приятели, а че хората с които общуваш могат да те дърпат нагоре, когато са читави, както и надолу, когато са инертни и нехармонични. Тогава имаш силата да създадеш приятелства, които помагат на новото ти аз, което вече живее с партньорка, работи, учи, спортува, живее интензивно и силно, обича и е обичано. Виждаш, че да си циганин е толкова неутрален факт, колкото и да си българин, китаец или белгиец - виждаш, че ти, с мисленето, човещината и силния си живот определяш кой си! 

Това е - в горните редове има доста послания! Живей!

Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 months later...

Много съм объркан и зацепнах някъде. Не знам какво да правя, моля, помогнете. Май имам нужда от психологическа помощ!

Момче на 22 г. съм от малък град. През живота си съм имал само 2 гаджета, като целуването с тях беше за кратко и пълен провал. Като цяло ми куца комуникацията с жените и въобще не знам какво е това да имаш връзка и т.н. Разбира се, факторите за това са много, но няма да ви занимавам сега с тях - всеки с проблемите си.

Обаче това, че съм нямал жена до себе си интимно много ми тежи. Имам някаква погрешно изградена представа за жените и трябва да направя нещо много спешно. За търсене на гадже в момента не мисля, нямам самочувствие, пълна 0.

Но ми хрумна идеята да отида при платена жена. Бих търсил някоя скъпо платена, която не предлага френска без кондом. А и се страхувам да правим секс, заради болестите. Това, което искам и повече ми тежи, е че искам да се науча да се целувам. Просто да имаме ласки, да се прегръщаме натискаме такива неща.

Невеж съм, точно затова пиша тук, за да ми отворите очите. Какво мислите за тази идея. Опасна ли е от болести? Разумна ли е? Заслужава ли си? Трябва да направя нещо много скоро, иначе си оставам същия смотаняк.

Благодаря на всички, които прочетохте историята ми и ще се радвам да чуя вашето мнение. :)

Линк към коментар
Share on other sites

Аз съм същия и съм на 30.Мое лично мнение е,че няма смисъл да ходиш на проститутка,едва ли ще ти помогне с нещо,ще изпиташ физическо удоволствие за кратко,ама нещата като се правят на сила,едва ли може да излезе нещо добро,поне при мен не действа. 

http://orlinbaev.blogspot.ie/2016/09/blog-post_66.html 

Това мисля че ще ти е полезно,отговор на г-н Баев до мен,точно за същия проблем.Аз нямах възможност да се консултирам с психотерапевт,но се прибирам в България и ще го направя,иначе ще има да се лутам още 30 години,както е тръгнало.Явно ни трябва малко помощ. Т.е. бях се консултирал онлайн с терапевт отдавна,но мисля че за този проблем е по-добре да има реален контакт...

 

Линк към коментар
Share on other sites

Здр. (P)  ,,,      Мъжът иска нещо и незнайно от къде е дошла представата че това не е много добро . Появява  се вина и стремеж да прикрие привличането , неразпознавайки интереса в нейните очи . Но той е забравил основното , че тя е първо човек , какъвто е всеки от семейството . После приятел  , какъвто може да бъде всеки с когото се привличате .  Първо човек спечелва приятел , а секса идва после , съвсем непринудено  . Когато гледаш някое момиче , помни че тя е и сестра и бъдеща майка .Потдържайки такава представа значи гледаш с по- горния ум . И създавайки за това навик , се освобождаваш от притесненията .          

пп ,,,аз нямах сестра   но някои приятели бяха за пример .      

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Дори и да отидеш при проститутка проблема едва ли ще се реши. Ако не можеш да отидеш при психотерапевт ми пиши има един сайт за пикъп (да не правя реклами) там има много полезни статии и даже правят уъркшопове там имам админски права.

Линк към коментар
Share on other sites

преди 11 часа, АлександърТ.А. каза:

Здр. (P)  ,,,      Мъжът иска нещо и незнайно от къде е дошла представата че това не е много добро . Появява  се вина и стремеж да прикрие привличането , неразпознавайки интереса в нейните очи . Но той е забравил основното , че тя е първо човек , какъвто е всеки от семейството . После приятел  , какъвто може да бъде всеки с когото се привличате .  Първо човек спечелва приятел , а секса идва после , съвсем непринудено  . Когато гледаш някое момиче , помни че тя е и сестра и бъдеща майка .Потдържайки такава представа значи гледаш с по- горния ум . И създавайки за това навик , се освобождаваш от притесненията .          

пп ,,,аз нямах сестра   но някои приятели бяха за пример .      

Много ценно! 

Линк към коментар
Share on other sites

Супер точни думи по темата:

"Привет на всички. Тук няма да откриете интелектуални напъни и свръхмодерни теоретични разработки. За това има изписано предостатъчно. Иска ми се да синтезирам някои изцяло практични неща, които имат реален резултат. Също и мотивация-движещата сила на всяко начинание.
И така...ето за какво иде реч...



Преди дори и да си помислиш да излезеш и да се захванеш със Пикап и заговаряне на момичета, знай че това ще те промени завинаги! 

Мнението ти за самия теб е това, което излъчваш и жените улавят мигновенно. Промени ума си и ще промениш излъчването си.
Общуването с момичета е естествен процес, който не зависи от кашоните с книжки, които препрочиташ, а от емоционалния ти интелект! Запомни го!

Когато наистина започваш да излизаш и да заговаряш ( Нямаш друг избор. Това е единствения начин да стигнеш до някаква промяна на мисленето. Собствен опит. ) трябва да оставиш егото си на закачалката в къщи.
Значи между ЕГО и САМОЧУВСТВИЕ има огромна разлика. Егото е фълшиво самочувствие и се определя от, това което другите мислят за теб. Ако 100 човека кажат, че много те харесват, ти ще действаш много по-самоуверено. Но в крайна сметка, не може всичко, което правиш да се хареса на всички. Поради една или друга причина ще ти казват, че вършиш тъпи неща(дали защото не те харесват, дали защото засягаш интереса му - сега или в миналото, дали защото не им е на кеф в момента или просто някой цели да ти блокира играта). И тогава самочувствието ти (тип ЕГО) се срива. Хората градят его, защото ценят мнението на другите повече от собственото(било ти и на много близки хора). Егото се гради върху представата на другите за теб. Искаш ли другите да диктуват живота ти и самоличността ти?

От друга страна ако имаш ясно изградена представа за това кой си, какви са твоите ценности, какви са твоите добри(и лоши) страни, за твоите преимущества, независимо какво вършиш ще си убеден от него и никой няма да може да ти скапа самочувствието. Истинското самочувствие се изгражда на мнението ти за самия себе си. Може и да не си най-добрия в очите на някой си...важното е да си достатъчно добър в собствените си очи.

................

Когато вече се запознаеш с мадама и излезете на среща започни отрано да я докосваш. И гледай да е естественно и небрежно ей така между другото. Не просто безцелно докосване. Ако няма причина за докосването, момичето си мисли "Сега пък защо ме докосна", "Прекалено много се натиска, значи ми е много навит", което веднага я кара да си мисли че искаш само секс(което е лошо) от нея и веднага вдига бариера и започва да се държи по-дръпнато. Освен това когато не ти идва от вътре си личи, че го правиш на сила.
Не много бързи движения, не и бавни. Плавни. Все едно вършиш някаква ежедневна рутина. Изключение прави движенията, с които искаш да предизвикаш страст, възбуда. Те трябва да са изпъленени с енергия. 

Ако не си толкова добре с разговорите - екшьн среща. Билярд, боулинг, театър, нещо друго, където има действие и където не се налага през цялото време да говориш. С течение на срещата ще посвикнете един с друг, ще се отпуснете и разговора ще върви сам. След това я водиш на разходка/кафе и там натискаш повече. 

Чакате се на предварително уговорено място! Идваш и й казваш на момента къде ще ходите. Ти определяш мястото! Избираш уютно, малко кафенце със сепарета, където не ходят твои приятели. Изтупани дреги. Нищо кичозно и крещящо. Максимално стилизирано и семпло. На втората, обаче се обличаш по-екстравагантно - по-ярки цветове, повече аксесоари(но отново нищо прекалено кичозно). Хигиената и подръжката на лицето мисля да не ги коментраи. Прическата ти трябва да е стегната, да се вижда че е поддържана. 
Ако не можеш да се прецениш за външния вид, събери мнения от хора на които вярваш, да ти кажат какво можеш да коригираш, без да те жалят!! На първа среща причините момче да не се справи, са няколко, и те са такива защото ДРУГИЯТ СЪБЕСЕДНИК НЕ ТЕ ПОЗНАВА И СЪБИРА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТЕБ ПО КОСВЕНИ ПРИЗНАЦИ - това са облеклото, хигиената, чувството за хумор, усмивката, погледа, и сходство в интересите. Тези присъстват ЗАДЪЛЖИТЕЛНО всеки път. Регулирай усмивката си, и погледа си, гледай се в огледалото, ако се научиш да ги използваш добре, може да се каже че се разкрасяваш в огромна степен. Слушай смеха си и го направи приятен. Момичетата знаят за теб единствено това, което показваш и това, което казваш.

От всичко най-важно е състоянието, в което се намираш. Трябва да си абсолютно позитивен, усмихнат. Ако ти каже нещо гадно, подминаваш с усмивка/базик или се правиш, че ти е минало покрай ушите. Помни, ти си мъж със самочувствие. Знаеш кой си и това кой какво мисли за теб или кой какво казва за теб няма да промени мнението ти за самия себе си. Напълно наясно си със мирогледа си и си абсолютно убеден в него. Никой не може да ти скапа настроението. Трябва да я заразиш с доброто си настроение. НЕ забравяй - каквото чувстваш ти, чувства го и тя. Ако се чувстваш добре, комфортно с нея и я предразположиш и тя ще се чувства добре с теб. 

Почувства ли се веднъж добре, сигурна(не в опсастност) си на една крачка от секс/връзка.

В кафето сядате на сепаре, един до друг, поръчвате, като ви донесат, каквото сте си поръчали, заставаш с лице и гръден кош към нея, а със стомах и крака напред. През по-голямата част от времето в кафето трябва да си разказвате шеги(РАЗКАЗВАТЕ, помни ти не си там за да се правиш на шут и да я забавляваш). Когато дойде кулминацията не историята/шегата ще се наведе напред и към теб(ако й е станало смешно), наведи се по същия начин към нея. Отпиваш от чашата си, когато и тя отпива, след няколко пъти започваш да отпиваш ти първи. Ако отпие с теб - супер. Ако не - продължваш по стария начин и пробваш пак. Гледаш в очите когато ти говори и когато ти й говориш. След няколко минутки трябва да сте опрени крак-в-крак. Когато преполовите срещата можете да започнете да говорите за нещо по-сериозно - какви са плановете, мечтите ти, нейните. Когато я почувстваш по-близка и двамата сте си 'оголили душите', се обръщаш изцяло към нея и слагаш ръка на коленете й(не за прекалено дълго!). След известно време се връщаш на шегите, но не прекаляваш. Редувате се. Ти казваш нещо, след тя. Не се връщаш на вече задмината тема. В края на срещата ставаш сериозен, показваш намерениеята си(показваш! не казваш) и ставате. Плащаш сметката и на двамата. Ако се дръпне, казваш още веднъж, че искаш ти да платиш. Ако се дръпне втори път си разделяте сметката. В случай, че я платиш ти, казваш че тя е наред да черпи. Целувка по устните при раздялата. Ако ти даде бузка - няма проблем, целуваш без да се притесняваш. Следващата среща започваш отново с целувка!

Ако усетиш, че срещата не върви - оставяш пари за поръчката, ставаш и си тръгваш. Без мелодрами, без караници, без сърдитни. Казваш нещо от сорта 'Май нещо не върви, а?' и ако отговора й не те задоволи си тръгваш. Или просто казваш 'Аз май имам работа', с нужната интонация и изражение на лицете(да й стане ясно че си тръгваш, щото е тъпа пръчка) и си заминаваш.
Връщали са ме от вратата със молби да остана, гонили са ме навънка, тичайки и още какви ли не куриози. Ако това се случи и на теб казваш, че не ти се стои там и ако иска да се поразходите. Рязко смаляш времето на срещата. Максимум 30 минути. По време на разходката се държиш почти надменно и студено. Пускаш хапливи забележки и се държиш все едно си над нея. Внимавай да не прекалиш, обаче! На раздяла и кажи, че може и да й се обадиш някой ден.(имай на предвид че ако ми се случи срещата да не върви и все пак се излезем на разходка, в повечето случаи правим секс на същия ден) Ако прецениш можеш да й се обадиш след 4-5 дена и да й предложеиш да те придружи някъде, да ти уплътни времето(ако вече сте правили секс, повече никакъв контакт, тотален игнор поне 2-3 седмци. Ако продължава да те търси излез на чисто нова среща и бъди позитивен). 

Ако обаче не тръгне да те гони си излизаш и не се обръщаш назад. Ако се видите някъде след време третираш с усмивка, една-две безубидни шеги и не й обръщаш внимание повече(не знаеш как могат да се обърнат нещата, и това ми се е случвало). Общо взето - бъди позитивен!




 Също така Като за начало даже не си и помисляй да започваш да "сваляш" момичетата с тъпия ФБ. ФБ и Скайп са най-прекия път да си изкопаеш провала. Запомни го. Излез навън. 

Когато излезеш с момиче, недей да мислиш много. Мисленето остави на тях. Ако ти анализираш, каква е нейната роля? Ако я научиш да си внимателен и заинтересован, ще трябва да си такъв винаги. Замисли се как би изглеждал живота ти с нея след 3 месеца, сякаш вече си спал с нея милиони пъти. Тогава ще си спокоен и ще си вече на ниво общи планове и приключения. Излизай с това чувство и се прибирай с това чувство. Те ще удещат ерекцията ти още при първото ти заекване и сега държи топките ти в ръкавица. Момичетата масово излизат с филма "той за мен ли е", "смел ли е","справя ли се лесно с живота си" - а тази информация я подаваш Ти, Ти, Ти !!!

Не говори много. Ти не си приятелката й, с която да си дрънка за незначителните простотии, с които си запълват времето. Просто се дръж човешки. Няма какво да я питаш? Мен, момичетата са тези, които трябва да се притесняват дали ти се харесват или не. Ако имаш въпроси дали се получава добре, значи НЕ се получава добре. Жените са адски приспособими същества...трябва да си уверен и да водиш, за да те следват. Ако от началото си мек и се наместваш така, че на нея да й е комфортно, след месец ще си на същото място. Момичетата постоянно подават ключови думи по време на диалога. От небрежното "Какво прави днеска?"-"Ходих в мола, за да си търся пола" -> тук тя ти подава "мол", "пола". Схващаш идеята. Разговора трябва да върви с лекота. Много силно работи и ясно да показваш в какво си съгласен и в какво не, без да предизвикваш конфликти, или да изпадаш във възторг.

Когато излизаш с мадама, никога не си задавай въпроси от типа на: Какво има предвид, защо, ама как, това знак ли е ? - кой го е грижа!? Жените манипулират дори само с цел да си начешат егото. Половината жени просто играят. Ако няма желание за скъсяване на дистанцията, когато си себе си, значи просто не е за теб...не драматизирай, 3 милиарда жени са на тази планета. Давай нататък... Просто се запитай дали се чувстваш добре с нея и дали си заслужава.

И пак ще повторя, Никакви Интернет контакти с путките. Ще ги свикнеш само да ти говорят глупостите си и накрая ще се чудиш какво не си направил както трябва.

Ако си себе си през всичките ви срещи, а все още само се целувате по бузката, по-добре се оттегли, качи няколко левъла и тогава се върни.

Отдели си едно 600-1000лв и си обнови гардероба напълно. С един гол характер и отношение ще стигнеш само до прегръдките. Каквото и да ти говорят, ти трябва да си най-красивия мъж, който тя ще вижда, излизайки с теб. Това ще ти улесни играта многократно в две посоки - тя ще е по-благосклонна, а ти ще се чувстваш по-добре. Ако си по-красив от нея, а все още се цункате като първолаци, или си безперспективен в нейните очи, или не си ти в мислите й.

Разговори? - Ако излизаш с момиче и след 2-3-5-10 срещи все още не си спал с нея, тя е или от онези "Бори се за мен векове наред пък ще видим", или "Абе не си за мен, но поне си интересен", или е "Не знам дали съм на неговото ниво". Ако не си се постарал да е последното, по-добре фокусирай там, но гледай да няма фалш, когато го демонстрираш. Момичетата търсят скрити знаци в начина по който гледаш, когато говориш за нещо, както и в тона ти. Очите ти трябва да са пълни с доверие и спокойствие. 
Научи се да можеш да изразяваш десетки различни емоции с лицето си и да ги контролираш. Ако имаш съмнения, че не излъчваш това, което искаш, по-добре мислено я отпиши и качвай нива - НАУЧИ СЕ ДА РАЗКАЗВАШ УВЛЕКАТЕЛНО...пътувай из планетата, израствай в кариерата, планирай финансовата си независимост и задължително СПОРТ ! Много СПОРТ! Спортът внася мислите в ред. Дори с 10 мин на ден ще имаш мега напредък в емоционалния си баланс. Ако се изкъртваш здраво. Ефектът е мигновен, направи 10 серии клек до изнемогване и ти гарантирам, че утре няма и за миг да анализираш какво, защо и как. Това е капан, в който всички сме попадали и никой не е излязъл победител. "Какво казах, той как го прие, той какво си мисли, дали ми е видял бенката" - това е нейната роля, а не твоята.

Момичетата в България и по света са едни и същи, с разликата, че нашите са доста по-емоционално повредени. Те найстина нямат вина. Хубавото е, че емоционално стабилните мъже вземат по-големия пай. Ако си емоционално стабилен, в контрол и устремен, можеш да водиш срещата както си поискаш и ефекта винаги ще е добър. Разкажи й кариерата си и ЗАЩО ти харесва, или за това ЗАЩО ненавиждаш това или онова (тривиални неща, срещу които всеки би казал "яко съкс" - да споменаваш срещу какво си против е също плюс, просто се обосновавай така, че да е увлекателно), за това ЗАЩО харесваш това или онова (трябва да са точно нещата, на които се кефиш - иначе я подвеждаш и променяш поведението й по начин,който няма да ти пасне на природата). Тя ще те слуша и ще й е много по-интересно, отколкото ако питаш или говориш за ФАКТИ. На нея не й пука дали си градинар или бизнесмен, а ЗАЩО си избрал да си такъв. Хората масово страдат от емоционален пробив и когато срещнеш човек, който живее с вълнение и влага авторски смисъл в ежедневните неща, човек неусетно влиза в комфортната зона с такъв събеседник.
Запомни, сега ти си устремен мъж с много амбиции, много много амбиции, финансови схеми, 100000 идеи за добре прекарано време, добри и верни приятели (задължително я запознай, това е супер плюс). Ти ядеш полезни храни , ненавиждаш гадната изкуствена храна, обожаваш да спортуваш, мразиш заседналия живот, обожаваш интересните хора, ненавиждаш хората които драматизират или се предават, но и осъзнаваш , че те просто имат кратък период на емоционален катарзис, след който ще построят живота си малко по малко и накрая ще имат, каквото желаят. Разбираш ли посоката ми? Демонстрираш по натурален начин какво обичаш (обясняваш ЗАЩО), също и какво не харесваш - по ТЕЗИ НЕЩА момичето разбира как да се държи с теб и какво да показва от себе си.

Например, когато кажеш колко обожаваш "чистата" и екологична храна (супер тривиално, кой е против това!?), тя веднага ще се съгласи с теб на глас и освен това ще спечелиш огромна точка - нещо, което ви свързва плюс информация, че се грижиш за себе си и внимателно подбираш това, което е добре за теб. Така в едно изречение ти показваш част от себе си, тя харесва тази част, и се настройва да ти реагира по определен начин. Ако й кажеш , че се дразниш на тъпи хора , които само изглеждат добре, но не могат да вържат две приказки, тя ще приеме това перфектно, и ще се постарае да не те ОТЕГЧАВА толкова много. Жените подсъзнателно искат да се грижат на мъжа да му е добре. Те търсят в думите му нещата, които могат да го направят щастлив. Ако наблюдаваш внимателно, можеш да видиш как и момичето се старае да задържи нишката, в която откривате все повече общи неща. Когато те направят мил ход, и мъжа го забележи и реагира положително, за тях това е абсолютен факт, че нещата помежду ви вървят много добре. Ако не си искаш нищо, не получаваш нищо.
Като излизаш на среща изясни си какво искаш от нея и защо. Не забравяй , че тя е човешко същество. Тя има сърце и трябва да уважаваш този факт. Жемите могат и да са нещо повече от красиво лице плюс дупка, в която да го пъхнеш. Тя ще бъде човек с теб, само ако ти си човек с нея. Показвай палитра от емоции и нека тя вижда как се справяш. Тя вижда начина, по който си поръчваш в ресторанта, също и лицето ти, докато шофираш, забелязва и емоциите ти, докато споделяш истории от миналото или планове от бъдещето си. Тя ще прочете всичко това точно както го правим всички. Гласът и погледа привличат жената като магнит.

Не знам дали тези неща ще ти вършат работа, в моя град и в моята среда работят добре. С приятелката ми, тръгнах на втората среща по естествения път, както хората се опознават - правиш различни неща с нея, споделяш какво харесваш и какво не, и ЗАЩО (това е най-важното в целия ми пост - ЗАЩО - добрата обосновка дава чувство за добро обмисляне и увереност в тезата, което навежда на мисълта за човек, който знае какво прави и защо го прави). Това плюс добър външен вид, здравословни навици, ведро настроение и искрен интерес към събеседника, е всичко, което ще ти трябва някога, за да си добър в общуването в този живот.

Разбери, няма трикове. Момичетата не са тъпи. Ти можеш да усетиш, когато някой преиграва, така че и тя го може. Ако си напрегнат, по-добре й кажи ЗАЩО и накрая кажи как мислиш да се справиш. След това смени темата с някоя весела история. В 99% от случаите момичетата на тази възраст не искат революционер, боец, капитан Планета или Супермен  Искат човек, който да бъде пример с живота си и с изборите, които прави - балансиран мъж, с който тя да бъде естествена, желана и разбрана."

Източник: http://pickup-project.net/forum/index.php?topic=1780.0

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Здравейте! Сигурно ставам досаден,като повдигам един и същ въпрос и ако не ми отговорите ще ви разбера,ставам досаден и за себе си,как може да съм такава жена? Работата е там,че има едно момиче на работа ,тя работи като сервитьорка,аз съм в кухнята и нямаме много общо,дори не сме приказвали много,само на здравей-здрасти.Иначе така се разминаваме от повече от година.Не изпитвах нищо преди,но от месец,започнах да мисля само за нея,омекват ми краката като я видя,пулса ми се ускорява,ядосвам се на себе си че съм такъв страхлив идиот.Външно се правя на корав,вътрешно съм пълна разруха.Стори ми се ,че ме гледа странно,после забелязах,че тя така си гледа всички.Преди две седмици мина покрай мен и ме пита дали сега започвам или свършвам работа,и си казах,че може да има интерес към мен,защото не сме говорили и така идва и ме пита,май много внимание обръщам на някакви малки детайли,може просто да се е опитала да бъде учтива със задръстеняка..аз и казах,че започвам сега да работя и се усмихнах...и забих.И оттогава минава като трамвай.Запитах се,дори и да ме харесва,имам ли куража да я поканя да излезем?...едва ли(ако беше някоя ,която не харесвам,не ми пука да се изложа,а тук имам страх от отхвърляне). И след като я поканя,какво? Ще мълча ,ще се гледаме неловко и ще си тръгнем.Но и да я поканя и  откаже ,не може да стане по-зле и го осъзнавам,но пак този страх.Играе ли ми мозъка някакви игрички,възможно ли е да съм хлътнал дотолкова,при полжение,че не я познавам,май си живея в моите фантазии и си я представям в някаква друга светлина,ама лошото е .че не мога да спра да мисля за нея,казвам си,че тези сценарии са си в моята глава,тя не подозира дори,може даже да не знае че съществувам.Пък и нали жените обичат уверени мъже,аз съм неуверен и изплашен заек,който не може да каже две думи на кръст,така че от цялата теория на света е против слабите.Г-н Баев ми даде изчерпателен отговор миналата година по този въпрос,но все още съм в чужбина и след няколко седмици се прибирам в България и ще започна работа с психотерапевт,но някой път си задавам въпроса,дали не съм просто тъпанар, за който няма оправия?Толкова да ми е трудно да намирам теми за разговор,макар че ако е мъж ,дори и да няма какво да си кажа с него,не ми пука.Има и по-неграмотни от мен,които лесно намират теми за разговор,а аз не мога.

Както и да е,дори и да ме  е харесвала,съм си изпуснал момента.Случвало ми се е и друг път това,но никога не ме е държало толкова дълго,по принцип ми минава бързо,но сега е нещо страшно.Пък и преди като съм хлътвал по някое момиче,колкото и да съм страхлив,съм говорил,излизали сме,по някакъв начин са ми показали,че ме харесват,и аз съм показвал,пък аз вече си се дъня на по-късен етап,докато тук от нищото ме удари.И то с тази нагласа май и по-добре ,че не правя нищо,най-много да й стана носач на чантите с това самочувствие.Поне да ми стискаше да се гръмна,да приключвам с тази пародия,ама дори и затова нямам кураж,само рева цял живот като бебе и нищо не правя,макар да знам,че няма как да стане по-зле,пак нищо не правя,някои имат проблеми с момичетата,други с професията,аз във всяко едно отношение,още от малък съм такъв,пък родителите ми не се сещам да са допринесли за това,не са срамежливи,не са се отнасяли лошо с мен,обичали са ме,как се пръкнах такъв,един на милиард.

Ако има някой добър човек с пушка, да съдейства ,моля.

 

Линк към коментар
Share on other sites

Нищо ти няма освен че си се фокусирал твърде върху себе си и последиците за всеки биха били същите при подобно фокусиране. Нищо друго не ти трябва освен да изместиш фокуса си. Например към момичето...ти казваш, че непрекъснато мислиш за нея, но подзирам, че не за нея мислиш, а за себе си как ще се изложиш и как ще те отхвърлят. Щото ако наистина мислиш за нея, т.е. наистина ти е интересно тя що за човек  е , как си прекарва свободното време, какви филми обича, каква музика слуша...какви книги чете....има ли хоби, има ли домашен любимец, обича ли кучето, котки....цветя....има ли много приятелки и обича ли да излиза навън или предпочита да си седи вкъщи...обича ли да пътува....къде би искала да отиде.....ехеее...за толкова много неща можеш да говориш с нея и да я опознаеш.....за какви теми на разговор бълнуваш, никой не измисля теми предварително...темите възникват в процеса на общуване, когато хората наистина се интересуват от другия човек и от нещата около себе си, а не само от себе си и от това какво би се случило ако..

.Измести фокуса...тренирай всеки ден по улиците - гледай света около теб....нека ти стане интересен....защото в момента сам ти си си най-интересен , но това те съсипва...затова зарежи тая работа..махни с ръка и си кажи, че в този свят има толкова много неща не по-малко интересни от теб самия и си заслужава да им обърнеш внимание.

Отмести фокуса от себе си.

 

Линк към коментар
Share on other sites

Цитат

някой път си задавам въпроса,дали не съм просто тъпанар, за който няма оправия?

Здравей,

Трябва да си наясно, че ако продължаваш да си задаваш този въпрос, то непременно ще получиш отговор!

Отдавна е установено, че разликата между успелите и неуспелите хора е много малка и тя се състои в това, че успелите хора са си задавали по-добри въпроси и съответно са получили по-добри отговори. Ето защо, ако искаш да промениш качеството на живота си, трябва да промениш онова, което обичайно питаш за себе си (а и за другите). Очевидно си на място, което не просто не ти харесва, но дори си пълен с неудовлетворение - нужно е известно преместване от тази ти позиция. И именно новите въпроси ще бъдат предпоставката за твоя напредък.

Макар че звучи простичко, този подход изисква определена бдителност, защото не само въпросите, които си задаваш, но и онези, които пропускаш да си зададеш, оформят съдбата ти. Само по този начин можеш да промениш онзи фокус, за който съвет получаваш в предния пост.

Запомни - промяната в обичайните въпроси, които си задаваш ще доведе до значителна промяна в качеството ти на живот.

Какви въпроси ще избереш да си зададеш?

Поздрави!

Линк към коментар
Share on other sites

В 12/2/2017 at 17:59, Hendo каза:

Поне да ми стискаше да се гръмна,да приключвам с тази пародия,ама дори и затова нямам кураж,само рева цял живот като бебе и нищо не правя,макар да знам,че няма как да стане по-зле,пак нищо не правя,някои имат проблеми с момичетата,други с професията,аз във всяко едно отношение,още от малък съм такъв,пък родителите ми не се сещам да са допринесли за това,не са срамежливи,не са се отнасяли лошо с мен,обичали са ме,как се пръкнах такъв,един на милиард.

Ако има някой добър човек с пушка, да съдейства ,моля.

 

Това което си описал не е неувереност, а мрънкане. Ние изживяваме живота си през една от четирите основни житейски позиции - автор, творец, паразит или жертва.  От това което пишеш, Жертвата се хили много сериозно. Сграпчила те е и те е вкарала в мрънкане и оплакване, без изобщо да си даваш сметка, колко си се сдружил с нея. 

Характеристики на Жертвата - постоянно жертвено изражение на лицето, вид на страдалец, който носи целия товар на света на плещите си, постоянно търси причината за нещастието си някъде и никога не пристъпва към решение на ситуацията. Определя себе си като нещастник, който съдбата или хората са наказали. Представя живот си като низ от неудачи и неуспехи без да има някаква особена причина , често. Търси внимание през представяне на трудни житейски ситуации и често  се отказва от живота си, защото той така или иначе не струва.

Hendo, грабнала те е жертвата и ще те задуши, ако не я разпознаеш. Проблемоориентираното ти мислене, е наложително да мине към мислене ориентирано към  решения, иначе един живот остава неупотребен, а е жалко. Почети малко Норбеков и по специално "Опитът на един глупак, стигнал до прозрението как да се избавим от очилата"

 

Линк към коментар
Share on other sites

преди 4 часа, Диляна Колева каза:

Това което си описал не е неувереност, а мрънкане. Ние изживяваме живота си през една от четирите основни житейски позиции - автор, творец, паразит или жертва.  От това което пишеш, Жертвата се хили много сериозно. Сграпчила те е и те е вкарала в мрънкане и оплакване, без изобщо да си даваш сметка, колко си се сдружил с нея. 

Офтопик - как се става автор и творец от жертва? Възможно ли е? 

По въпроса на автора - от това, което си написал личи че имаш проблеми не с това момиче, а с жените като цяло. Единтвеното, което мога да ти кажа е, че докато поставяш някой над себе си, шанса да го спечелиш е нулев, камо ли жена. Това не значи да го унижаваш, или да показваш колко си ти по-важен, а просто да не "инвестираш" толкова от себе си в друг в човек. Нямаш теми за разговор (според мен), защото се чудиш как ще бъдеш приет. Дори прочетох нещо, че си ставал само за да ѝ носиш чантите и други такива глупости. 

Носенето на чанти =/= (не е равно) на секс! Това най-добре го запомни, ще ти е от полза. 

Трябва да ти кажа, че голяма част от момичетата ще те режат, и не го приемай лично - някои просто не са в такъв период, други са във връзки, а за трети просто не си техен тип. Махни коравата външност и се опитай да разбереш , че това че дадена жена не те харесва, не винаги е лично спрямо теб. 

Просто опитвай, и имай нагласата, че е по-вероятно да не стане. Махни си егото от уравнението, отиди, говори си с нея, предложи ѝ да излезете или каквото там искаш да правите, но знай че шанса нещта да не станат е по-голям отколкото да станат, просто статистически е така. Ако те отрежат - случва се, проявяваш разбиране и не го приемаш лично. Колкото си по-фокусиран върху даден човек, толкова повече го задушаваш, жените бягат като дявол от тамян от това. 

Отделно много мразят лепки, или хора които използват "тактики" за да се доберат до секс. Усещат го и няма как да ги заблудиш. Просто не го прави, бъди си себе си (клиширано), и уважавай избора им, който може и да не си ти, но не го приемай лично. Това си е нейният избор, а ти страдаш защото знаеш, че изборът може да не си ти и го приемаш лично, защото си "инвестирал" много чувства в човек който не познаваш. Тук ти е грешката. 

Редактирано от dimitrovv
Линк към коментар
Share on other sites

Като жена ще ти кажа, че аз специално се впечатлявам от харизмата на един мъж - тя е по мое мнение е съставена интелект, увереност и възпитание.

Професионално ще ти кажа, че като не правиш нищо, нищо и няма да получиш. Даром никой нищо не се дава, а личното израстване е свързано с работа и старание, четене, промени, усилия. Имаш пред себе си различни възможности и мисля, че ако се насочиш към работа със самооценката, всичко за теб ще започне веднага да се променя. Няма невъзнаградени усилия. Особено когато те са насочени към положителна промяна и личен просперитет.

Препоръчвам Магията на медения месец - Брус Липтън. И разбира се, психотерапия.

Поздрави.

Линк към коментар
Share on other sites

В 12/6/2017 at 17:46, dimitrovv каза:

Офтопик - как се става автор и творец от жертва? Възможно ли е? 

 

Не мога да ти го опиша по - точно http://lammen.bg/автор-творец-паразит-или-жертва/

 Ще добавя само, че е възможно. Ние всички сме творци на собствената си действителност, просто рядко ни учат как да го правим. 

Линк към коментар
Share on other sites

преди 8 часа, Диляна Колева каза:

Не мога да ти го опиша по - точно http://lammen.bg/автор-творец-паразит-или-жертва/

Можеш :)

 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 months later...

Здравейте, имам проблем с ученето. Известно време работих в чужбина и се прибрах, възстанових си правата в университета и започнах да се явявам на изпити, но без никакъв успех. В момента не работя и имам време да чета, но проблема е че не мога да осмислям прочетеното, чета по няколко часа на ден за изпит, да кажем че се готвя по две седмици, отивам иии греда, също малко трудно се съсредоточавам, все си мисля за други работи и не мога някой път да се фокусирам. Дори и да разбера прочетеното, после като трябва да се изразя пак уцелвам гредата, забивам, ако е устен изпита да не говорим, за писмен имам някакъв шанс  на проблясък и следователно да напиша нещо, но за устен, докато си подбера думите ... те ме скъсали два пъти. Така де, събрах към четири поправителни изпита. Поне след толкова издънки единственото положително (ако мога да го нарека така) нещо е, че не ми пука толкова. Преди като ме скъсат на изпит и все едно беше края на света. Сега имам вариант за започване на работа и се двоумя да започна ли сега, или да изчакам поправителната сесия да свърши. Доколкото разбрах от темите във форума, които съм чел е хубаво да съчетаваш работа, учене и тренировки, да си активен. От друга страна са тежки изпити и сега не мога да ги взема, камо ли ако започна работа. Ако може някой да даде съвет, как е по-правилно да се постъпи в такава ситуация?

Линк към коментар
Share on other sites

Изхождайки от собствения ми опит, бих казала, че е напълно възможно да учиш и работиш. Всичко е въпрос на собствена мотивация и организация на времето ти. Винаги можеш да ги съчетаеш. След време ще гледаш деца, ще ходиш на работа, ще се грижиш за дома си и ще ходиш на къмпинг (примерно). 

Аз работих от самото начало на студентството ми, та до самия край - бакалавър и две магистратури, сега също посещавам курс, работя, грижа се за дома ми. Невъзможни неща няма. За да се справяш с натрупаното напрежение - да, спортът е много добра идея, може също да избереш и хоби, което те разтоварва. 

Относно устните изпити - прочети книгите на Дейл Карнеги.

После пиши, как върви работата и за успехите, които имаш на изпитите :) Поздрави !

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Здравейте.

 

Знам, че г-н. Баев е по-запознат в тази насока, но всеки е добре дошът да внесе яснота.

 

Въпросът ми е много кратък. Бях зависим от ПМО, гледах дълги години, извратени неща + много често на ден - даже страдах от замъгляване на мозъка, особено когато шофирах. От 4 месеца съм чист, но вчера се провалих. Гледах цял ден + М сигурно над 10 пъти + днес сутринта, но от Днес почвам отново отначало, и се стремя към 6, не 3 месеца, защото явно или не забелязвам разликата и подобренията или няма такива. Та, понеже се провалих снощи, тия 4 месеца безполезни загубени ли са били? Ако може да обясните - такъв човек да се въздържа с година-две например и после за 1 ден да се прецака всичко. Правилно ли разсъждавам. Ако е така какво да правя, какво следва. Яд ме е, че за един ден прецаквам "къща", която я строя цели 4 месеца. Благодаря за вниманието и отделеното време.

Линк към коментар
Share on other sites

Ти бъзикаш ли се с нас? Издържал си цели 4 месеца и вместо да се пръснеш от гордост, се вайкаш за един ден отстъпка.Имаш мислене ,, всичко или нищо,, .То е изключително неефективно.В момента ти водиш война със своята зависимост.Във всяка война има битки които ще загубим, но какво, са няколко загубени битки, след като изхода е ясен-ти ще победиш.

Така че, поздравления, за тези 4 месеца въздържание! Браво!

Линк към коментар
Share on other sites

Ти освен да даваш уроци на монаси от сите световни деноминации... Това си е световен рекорд направо! Нищо не се е сринало - говориш през перфекционизъм. Разбираш ли, ако няма да ставаш монах, целта не е да нямаш интерес към жените, а да го ползваш насочен към партньорка, която обичаш, с която живееш и с която си напълно искрен. С такава сексът не е само порно чукане, а се превръща в красива практика по сливане с Любовта. Бидейки с такава приятелка и имайки редовен полов живот с нея, при активни и смислени житейски ангажименти, с помощта на практика на медитация, стремежът към порното сам се минимизира. То е като дрогата, явяваща се бърз начин за псевдозадоволяване на липси, за метаудоволствено съкращаване на пътя към удовлевореността по начин, който само засилва неудовлетвреността. Какви липси? От самоувереност, ясни и решително преследвани житейски цели, партньорка и любовта с нея, вътрешно духовни стремежи, проявявани в ежедневието приземено. Та така - имаш ли партньорка, с която да живеещ, с която се обичате, следваш ли упорито професионални цели, практикуваш ли медитативна практика с водена медитация, а на по-високо ниво през директно осъзнаване природата на ума, което дава диамантена воля?!?!

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар
Share on other sites

преди 21 часа, д-р Тодор Първанов каза:

Ти бъзикаш ли се с нас? Издържал си цели 4 месеца и вместо да се пръснеш от гордост, се вайкаш за един ден отстъпка.Имаш мислене ,, всичко или нищо,, .То е изключително неефективно.В момента ти водиш война със своята зависимост.Във всяка война има битки които ще загубим, но какво, са няколко загубени битки, след като изхода е ясен-ти ще победиш.

Така че, поздравления, за тези 4 месеца въздържание! Браво!

Д-р Първанов, благодаря. Сега се боря за 6 месеца хард Мод до края на годината. Колкото за битката - вътрешната морална битка е много по-старашна... Гони ме развратен ум, който е против волята ми и буквално не мога да го контролирам. Ех, да можех да се отърва от него животът ни бил прекрасен, но сигурно трябва повечко време...

Линк към коментар
Share on other sites

преди 22 часа, Орлин Баев каза:

Ти освен да даваш уроци на монаси от сите световни деноминации... Това си е световен рекорд направо! Нищо не се е сринало - говориш през перфекционизъм. Разбираш ли, ако няма да ставаш монах, целта не е да нямаш интерес към жените, а да го ползваш насочен към партньорка, която обичаш, с която живееш и с която си напълно искрен. С такава сексът не е само порно чукане, а се превръща в красива практика по сливане с Любовта. Бидейки с такава приятелка и имайки редовен полов живот с нея, при активни и смислени житейски ангажименти, с помощта на практика на медитация, стремежът към порното сам се минимизира. То е като дрогата, явяваща се бърз начин за псевдозадоволяване на липси, за метаудоволствено съкращаване на пътя към удовлевореността по начин, който само засилва неудовлетвреността. Какви липси? От самоувереност, ясни и решително преследвани житейски цели, партньорка и любовта с нея, вътрешно духовни стремежи, проявявани в ежедневието приземено. Та така - имаш ли партньорка, с която да живеещ, с която се обичате, следваш ли упорито професионални цели, практикуваш ли медитативна практика с водена медитация, а на по-високо ниво през директно осъзнаване природата на ума, което дава диамантена воля?!?!

Разбирам, г-н Баев, че се пренасочва енергията към живия контакт с жена. Но нали затова изчаквам благоприятната "промяна" след спиране на тези вредни неща, за да мога да почна по-активно и самоуверено да си търся приятелка. Тук идва и същественият проблем. Нямам много опит. Ако знаете някаква полезна информация за ухажване, флирт и др. Ще ми е от полза (линкове)Знам за пик ап и скоро мисля да почна из улиците със запознанствата. Мислех да почна, ама като се прецаках... Сега гоня нов рекорд 6 месеца. Ако ще идва някаква промяна то тогава ще дойде непременно.

Не практикувам никакви медитивни практики. От провинцията съм тук нямаме терапевти. Има някакъв психолог и то в болницата срещу психиятрията. Не мисля, че може много да ми помогне или греша?

Горните проблеми са оправяеми мен ме притеснява нещо друго. Вътрешният мир. "Предаден" съм на развратен и срамотен ум. Постоянно мисля за половите органи на хората - без значение пол дори възраст. Сякаш в мислите ми има някакви демони, които ми вкарват тези мисли нямам контрол над тях. Може и някое проклятие да имам, като християнин, след много съзнателни грехове - второзаконие 28. Много често живея в смесица между миналото, бъдещето постоянно си говоря сам в мислите ми с разни диалози. Или от сивото ежедневие или съм за диагностициране... Сложно е... Дали ми трябва специална помощ?

Благодаря за отделеното време.

Линк към коментар
Share on other sites

,,Постоянно мисля за половите органи на хората - без значение пол дори възраст. Сякаш в мислите ми има някакви демони, които ми вкарват тези мисли нямам контрол над тях. ,,

Това ми дава сериозно основание да мисля за ОКР.Този демон си е ОКР-то.

Линк към коментар
Share on other sites

Току-що, ccvetanov95 каза:

изчаквам благоприятната "промяна" след спиране на тези вредни неща, за да мога да почна по-активно и самоуверено да си търся приятелка

Това е извинение. Наобратно е. Когато си с приятелка, виждаш, че никога никакъв проблем не си имал, а просто ти е липсвала интимност, близост, обич. 

 

Току-що, ccvetanov95 каза:

Нямам много опит. Ако знаете някаква полезна информация за ухажване, флирт и др. Ще ми е от полза (линкове)Знам за пик ап и скоро мисля да почна из улиците със запознанствата. Мислех да почна, ама като се прецаках...

Има и добри неща в пик ап, когато не те учи на механика, а да бъдеш просто себе си. Това ти е проблемът - нямаш гадже, с което да живееш, което да обичаш. Нищо не си прецакал, казахме ти го. Като нямаш момиче, естествено, че ще се случва. Дори когато си със, пак се случва, освен ако човек не се фанатизира, което нито го прави по-силен, нито по-зрял, нито по-духовен. Хванал си се за идеята, че като не правиш ч...., ще си готов и силен. Не - силен си, когато си с обичана жена която също те обича. А коментарът ти за прецакването говори за придаване на свръхзначение на нещо, което обаче се явява само вкопчено-фанатизирано извинение, бягство от страха ти да общуваш с момичета. В тази посока действай! 

 

Току-що, д-р Тодор Първанов каза:

,,Постоянно мисля за половите органи на хората - без значение пол дори възраст. Сякаш в мислите ми има някакви демони, които ми вкарват тези мисли нямам контрол над тях. ,,

С уважение искам да допълня д-р Първанов. В ума на повечето нормални мъже постоянно се въртят сексуални мисли. Подчертавам, нормални мъже. Древен еволюционен нагон е, който действа наистина много натрапливо и мощно, като далеч не винаги обаче е окр. Та, сами по себе си такива мисли са напълно нормални при който и да е мъж с тестостерон в норма. При питащия обаче се наблюдава натраплива фиксация в идея и поведение (въздържанието), каквато фиксация  е типична за окр. Така че, наистина може да се предположи такова. 

Редактирано от Орлин Баев
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...