Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

 Любопитен съм за следните ти думи :

Цитат

Другото е, че усещам някакво побутване към  учението, а не мисля че това е необходимо, за да се справя със себе си. И пак казах, че съм чела много и го познавам. Имала съм интерес. Разбирам цялостната идея. Просто с едно се съгласявам, с друго не.

До сега отблъскването на учението , на свободни от религията хора , Съм забелязал , че е единствено поради липсата на понятие за Бог . Но не , като за разпознаване на тази дума . А понятие изясняващо до някъде смисъла които влагат религийте в него .Защото въпреки самата тема за Бог да е достатъчно любопитна ,много малко хора намират време за да я изследват .А в процеса на изследване що е това Бог , човек започва да вижда света по друг по смислен начин .Самото ни съществуване става по обяснимо и това рефлектира на психиката и успокоява самото преживяване , на живота .От малкото което съм чел , виждам че учението е много добро обяснение на всичко в живота ни . Дава яснота за тъканта и движещите сили .И всеки може да взима поуки , лично за себе си .

Ще ми е интересно да коментираш думите си .Далече съм от това да съм критичен :) . Само любопитен .Нали всяко мнение съдържа частица истина .

Линк към коментар
Share on other sites

Ти няма да пишеш , но ще ти покажа един цитат от Дънов за съмнението и вярата :
 

Цитат

 

И тъй съмнението е закон на инволюция; абсолютната вяра е закон на еволюция. Затова, искате ли да еволюирате, да подобрите живота си, работете върху засилване на вярата си. Казвате: “Не може без съмнение.” Опитвали ли сте резултатите на съмнението? Кажете тогава какво сте придобили от съмнението? Българите често употребяват една поговорка: “Наша Стоянка три лакта изтъкала, пет разтъкала, а платното и до днес седи на стана.” Какво се подразбира от тази поговорка? Възможно ли е преди всичко три лакта да изтъче, пет да разтъче? Отде ще вземе двата, които трябва да разтъче? Или ще кажете, че от съседите ще вземе. Значи такъв човек разтъкава не само своето платно, но и това на съседа си. Какво ще кажете за него? Какво ще придобие той в живота си? – Нищо. Казвам: Такива са резултатите на всеки, който живее със съмнение и подозрение. Затова хвърлете съмнението вън от себе си и се въоръжете със силна вяра.


 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Александър, пусна накрая една тема за собствените си психични проблеми ли :)... Не знам кого си цитирал, но цитатът показва разумен човек с правилната нагласа да влезе във форум на специфична тематика. Такава нагласа трябва да има независимо тук ли ще влезе, в някой православен форум ли, конспирации, взаимопомощ. или дори да прочете вечерните новини. Животът е матрица и сме заринати от полуистини или направо фалшива пропаганда отвсякъде. Главната задача на всеки наистина свободен човек е да се научи да отсява според собственото си ниво на разбиране.

Наумил си си, че официалната религия е нещо много по-различно от неофициалната на Дънов, за което нямаш абсолютно никакви доводи освен собствените си убеждения, които грешно наричаш вяра. И другите викат имали вяра... Вярата всъщност е нещо много по-различно... Вярата не противоречи никога на съмнението, защото вярата не е форма на ума драги. Религиозната "вяра" е всъщност матрица, и като такава форма на ума. Затова тя изисква отричане на съмнението, защото скритата и цел е да окове в матрицата. 

Отговарям очевидно по-скоро на авторът на цитата и другите като него, ясно ми е че вътре в този форум няма как да бъда разбран... The matrix has you...

Линк към коментар
Share on other sites

:):) Горе долу и аз това казвам с цитата от Дънов . И съм приложил вяра за това , като имам в предвид , че поне двама са го преписали преди  да го видя . Съмнението е рушащ способ . за разлика от вярата  . Това е същественото .

Пуснах темата извън ,,онлайн" ,за да не занимаваме психотерапевтите  . И защото Ана 87 , е чела неща от Дънов . Това е интересното .

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...