Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Проблеми в менопаузата


Recommended Posts

Здравейте! Имам сериозен проблем вече 4 години.Оттогава навлязох в пременопауза и се чувствам много зле.На 49 г. съм.Тормозят ме ужасни горещи вълни 24 часа непрекъснато.Пих какви ли не хапчета.Пробвала съм около 20 марки,Чайове,хомеопатия - НИЩО не ми помага.Но още по-ужасно е,че изгубих желание за всякакво забавление.Не ми се разговаря с никого,не ми се излиза никъде,не съм весела,не ми се прави нищо.А преди бях толкова жизнена и весела.Дори нормалните ежедневни задължения върша без всякакво желание.Нямам никакво желания за секс - вече 4 г. Не знам какво да правя,към кого да се обърна,за да се промени това.Всички около мен забелязват промяната.Нищо не ме радва.Ако можете, помогнете ми,моля!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте и добре дошла :) 

Занимавала ли сте се с някакви духовни практики и/или учения? Аз лично се самоопределям като последовател на християнството според учението на Учителя. Опитвам се да кандидатствам и за ученик на споменатите духовни Учители. А вие? 

Преди началото на проблема занимавали ли сте се с някакъв спорт, танци или музика и имате ли увлечения по нещо от изброените (по принцип)? 

Има ли нещо, с което преди сте мечтали да се занимавате, но все не ви е достигало време или кураж или средства? 

Линк към коментар
Share on other sites

Попадали ли сте на тази книга? За себе си аз лично открих доста ценни съвети не толкова като билки или лечение, но като промяна на начина на хранене, активност и най-вече мислене. Ако се опитваме да върнем живота назад или да го забавим, страхувайки се от остаряването си, организмът ни неминуемо взема мерки - а те са точно тези, за които споделяте. След тях има и още по-драстични :( 

Ако осъзнато променим всичко в живота си и с разбиране и благодарност влезем в новия период, ни награждава. В последното съм сигурна - направих го и сега получавам награди далеч по-големи и ценни от всичко, което съм живяла в младостта си. Млад човек не може да си го представи, но няма и нужда... :) А може би има, когато вече наближи периода на промяната.... Не случайно наричат есента златна и тя е най-богатият на плодове и багри сезон. 

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

По принцип съм скептично настроена към такива книги,въпреки,че съм чела някои с такова съдържание.и съм взела някои поуки от тях.но не смятам,че с четенето ще се подобри желанието за секс.затова по скоро търся медицинска помощ.благодаря,че ми отделяте от времето си.

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

:)  :)  Още един материалист .... Книгата не съм я чел  дали защото съм мъж . Или защото от години обръщам  внимание на мислите и емоциите , Изобщо към всички  невидими сили управляващи протичането на живота ни .Май няма значение ....Всяка промяна , всеки проблем в живота , изисква промяна на поведението . Изисква съответна реакция и отношение на действията  и мислите ни . За това са книгите , да видим другите как се справят .  :)  Да трудно е . Да трябва енергия за промяна .

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...