Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Споделете мечтите си


Recommended Posts

Споделете мечтите си тук. Кой за какво мечтае? Няма значение дали става дума за лотариен билет или мир на Земята. Според филма "Тайната" колкото повече говорите и мислите за мечтата си, толкова повече привличате условията за нейното осъществяване. За всеки е удоволствие да мечтае. Ако мечтаем заедно, мечтите ни ще станат по-силни. Никой с никого не спори и нищо не доказва, не търси аргументи и цитати, нито се присмива, ядосва или омаловажава, просто споделяме. Да мечтаем за бъдещето, значи да го творим. Мислейки взаимно за мечтите ни, умножаваме енергията, необходима за осъществяването им, както при колективните молитви, само че тук всеки си има своя молитва.

Аз например мечтая колкото се може по-скоро да напусна града и да се заселя в родово имение (моля, не е пропаганда :) ). Трябва да почакам още годинка и половина, но не спирам да мисля за това. Представям си в детайли как ще засаждам дръвчета, зеленчуци и плодове, представям си до най-малката техническа подробност, как ще изкопая основите, как ще мачкам кирпича и ще скулптирам с него стените, ще бъдат заоблени, истинска хобитова къща, с каква форма ще бъдат прозорците, а покрива - от слама или със скални плочи ... Представям си росния изгрев сутрин, огласен от птича песен, обещаващ спокойна и благодатна работа и тихия медитативен залез, безмълвен разговор с Бог, благодарна молитва преди лягане... Представям си зиме сладките приказки и дрямка край огъня в снежната тишина ... Представям си сладостта на ябълката и житния клас, засадени и отгледани с любов и грижа със собствените ми ръце ... :rolleyes:

Редактирано от Теодора Андреева
Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Искам да разбирам и да следвам правилно моя истински път в живота! Ако това вече е така :), тогава искам да хармонизирам живота си, така че той да бъде по-духовен и здравословен, да бъда все по-топло (ненатрапчиво-подпомагащо) настроен към близките, познатите и пациентите си и да помогна да се промени в плюс сегашната преобладаваща парадигма за ценностите в живота и образованието - чрез ясно формулирани стойностни изяви в реалното и виртуалното пространства! :yinyang:

Линк към коментар
Share on other sites

Мечтая да завърша психология и да се реализирам в тази любима за мен област. Защото искам да работя това, което ме привлича, да ходя на работа с желание и страст ,и да съм истински щастлива.

Моля се за здраве за мен и близките ми и да имам възможност да отгледам и възпитам децата си(максимум 3), които да растат щастливи.

Това са мечтите ми, съвсем реални. Бяха ме приели психология, но аз записах любимата на баща ми специалност и сега се налага да измина много по-дългият път до мечтата си.

Това е всичко засега!

А защо психологията ме интересува?

Защото не съм безразлична към болката и страданието. Интересува ме човекът. Чувствам, че мога да бъда полезна.

Редактирано от wonderful
Линк към коментар
Share on other sites

Мечтая Земята да стане щастлива и благословена планета.

Мечтая много хора да заживеят щастливо сред природата,

да се обичат и да се радват на живота като братя,

Да имат прав и красив път към съвършенство,

да станат разумни, силни, смели, честни и благородни,

да станат свободни и да намерят Бога.

Линк към коментар
Share on other sites

Амин! Тъй да бъде! Давайте още!

Линк към коментар
Share on other sites

Абе мечтая си да се развия в един добър и стойностен човек. И да направя нещо от живота си. Да знам накрая, че е бил пълзотворен. Честно казано и аз обаче не знам точно как смятам да го направя и какво трябва да се случи за да се чувствам така. Може би искам да съм допринесла нещо за света. Да чувствам, че съм дала и направила най-доброто от себе си - за себе си и живота си, и за света. А не да съжалявам за 1 000 000 неща... които не съм направила....

Друго... мечтая да имам адски много приятели, и да съм много популярна. Ама не популярна и самотна, а наистина популярна така че хората да те харесват.

Защо толкова трудно се сещам за неща, за които мечтая? Те са някакси много общи... Например - не знам как да го изразя... - когато гледаш филми и слушаш музика те завладява едно такова приказно и свободно, и емоционално - поне аз така се чувствам. И започваш да си мислиш за света и живота, за онова, което би искал да направиш, и мислите ти текат, а ти възприемаш живота по друг начин. И си мислиш за онова което наистина би могъл и искаш да направиш. Просто начина по който искаш да живееш - общи неща - баба ти да не си кара толкова, да можеше да се справиш по-добре с това ... да живееше в един по-добър свят... който не пренебрегва хората... и в който ти да можеш да се изразяваш без проблеми и да живееш по начина по който ти искаш. А това в живота никога не става. Вечно си притеснен от нещо, или нямаш време. Тежко ти е, и това приказното го няма. Няма свобода, има напрежение. Или се притесняваш от това какво ще ти кажат, или.... просто нещо друго ти пречи да си себе си. И може да се каже - мечтая си за това свободно и приказно усещане в живота си...

Не знам как по-добре от това да го опиша.

Знам, че не написах нещо конкретно за което да мечтая. Ще си помисля над това за какво по-точно мечтая да се случи в живота ми.... Но това са ми усещанията по въпроса...

А описанието ти, Теодора, за родовото имение, беше грабващо! Въпреки че съм скептично настроено по въпроса, на теб ти желая всичко това да се сбъдне и да се чувстваш щастлива там! Лично на мен ми харесва идеята, но не бих оставила живота си и да отида там. Иначе обичам за някоя и друга седмица в живота си да съм сред природата.

Линк към коментар
Share on other sites

Всъщност какво ще кажете за мечтателното настроение? Или за мечтателите? Можеш да си в замечтано и замислено настроение без да мечтаеш за нещо конкретно, нали? Това не е ли когато се чувстваш вдъхновен или... какво смятате, че е?

А мечтателите със сигурност не мечтаят цул живот. Какво прави един човек мечтател или романтик? Ако си мечтател романтик ли си? А това което прави човек мечтател не е ли точно атмосферата, която носи със себе си? Същата тази свободна и приказна атмосфера, за която говорих? И как възприемате мечтателя - в позитивен или негативен смисъл?

Линк към коментар
Share on other sites

Като казвам мечта, разбирам някакво конкретно желание, което те е "грабнало" :) за което си мислиш непрекъснато и обмисляш как би могла да го постигнеш.

В тая връзка някой може да разкаже за постигната мечта също.

А мечтателното настоение го свързвам повече с медитативно състояние, в което си мислиш за приятни и красиви неща.

Но това са технически подробности. Разказвайте още. :thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

Мечтая, Царството Божие да дойде на Земята.

Да няма смърт , болести и войни.

Хората да станат безсмъртни и да се обичат така както БОГ ги обича.

А аз лично си мечтая да отида да живея на Слънцето. :D:thumbsup2::angel:

Линк към коментар
Share on other sites

Мечтая да бъда човекът , когото си представям във въображението си - силен, хармоничен, спокоен, щастлив, балансиран! Само така ще мога да помагам и на другите!

Мечтая да бъда ораторът на мечтите си...

Хайде, залавям се на работа, тук и сега, за да се доближа до мечтите си! :feel happy::D:yinyang:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Две скоро осъзнати мои мечти.

Докато пиша чувам шума на морето, плясъкът на вълните и усещам мирисът му. Слъчево е, синьо е и топло. Аз съм приклекнала на сърф, на гребена на вълната и се изправям. Гледам усмихната, морската вода, вълната и другите щастливи хора около мен...

Хвърлям се с въже от някой мост, с ръце, разперени настрани, без страх и се усещам жива, истински жива в този момент....

И след това взимам цигулката нежно и свиря с часове...

Линк към коментар
Share on other sites

Мечтая си за простички неща:

за дом, семейство и деца!

За слънчева градина във която

да тича бодро детско "ято" :harhar:

Мечтая си за хубави неща

за мир,любов,за светлина,

спокойни да сме за света,

за свойте братя подуша. :harhar:

:angel::angel::angel:

Линк към коментар
Share on other sites

Като казвам мечта, разбирам някакво конкретно желание, което  те е "грабнало"  :) за което си мислиш непрекъснато и обмисляш как би могла да го постигнеш.

В тая връзка някой може да разкаже за постигната мечта също.

Мечтая за един спокоен, хармоничен, щастлив, пълноценен живот в съзвучие с Бог, не само за мен, а за всички хора на Земята.

Чувствам се задължен, защото много съм получил от живота. Много по-малко съм искал, отколкото съм получавал.

Днес получих дипломата си за доктор, защитих преди половин година. Но чак сега тя мина всички процедури и е в ръцете ми. Това може да се смята за осъществена мечта. Една нищо и никаква хартийка формат А4, но ме храни. :) И аз оставих нещо на света :lol: Концентрирах някаква малка част от Божественото творчество, и абстрактното се превърна в материално. Бог направи това чрез мен, няма по-добро от това да се чувстваш инструмент на Бога. :thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

Мечтая за един спокоен, хармоничен, щастлив, пълноценен живот в съзвучие с Бог, не само за мен, а за всички хора на Земята.

Чувствам се задължен, защото много съм получил от живота. Много по-малко съм искал, отколкото съм получавал.

:)icon12.gif

Днес получих дипломата си за доктор, защитих преди половин година. Но чак сега тя мина всички процедури и е в ръцете ми... :lol: Концентрирах някаква малка част от Божественото творчество, и абстрактното се превърна в материално.
Поздравявам те за това. Честито!

Бог направи това чрез мен, няма по-добро от това да се чувстваш инструмент на Бога. :thumbsup:

:thumbsup::thumbsup:icon12.gif

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Искам да съм безсмъртен! Ама не така, както е сега - някакви евентуални духове и души и прераждания! Не! Безсмъртие, при което съзнанието присъства постоянно! В безсмъртно тяло от лъчиста енергия! Тяло, което може да ти бъде основа за истинска работа. Тяло, което може да се разрежда и сгъстява - да можеш да общуваш с всичките йерархии от "този"(в смисъл и фино материалния) свят, както и да ти бъде трамплин за Божествения свят! Нирманакая!!!

Линк към коментар
Share on other sites

Мечтая за свят, в който не са нужни думи. Само се поглеждаме и знаем всичко. Свят, в който няма лъжи, завист...

Свят, в който децата наистина да са най-святото. Да няма по- и най- :yinyang:

Линк към коментар
Share on other sites

Мечтая да разбирам и следвам истинското себе си, да вървя по пътя на Любовта и Светлината, да използвам всичко, което ми е дадено за добри и истинни дела.

За близкото си бъдеще мисля за обединение, фигуративно казано, на две тенденции в мен - едната е свързана с пръст, растения, животни, свеж вятър, камъни, бърза вода, хоризонт, а другата със забързания, мръсен, шашав любим град, опасан от хиляди надежди, мъки, желания за успех, с очите на хората, способни да понесат своя миг щастие, със задимените клубове, задръстените улици, шумните кина... Тези “тенденции” се проявяват в любимите ми занимания, във всичко. Нося едното със себе си при другото и обратно. Често това се свързва с неумение и разрушение, но има и начини да е органично, хармонично. Социализация без жертви. Искам начина по-който работя, всяко едно нещо, което правя да е свързано с това - да не нанасям вреда, да помагам.

Линк към коментар
Share on other sites

Колкото повече години минават, толкова повече в спомените ми избледнява времето, когато мечтаех. Вече не мечтая. Имам стремежи, правя планове, анализирам , но не мечтая. Ако някой преди години ми беше казал, че ще дойде това време, нямаше да повярвам :rolleyes: Преди си мислех, че животът на човек,който не мечтае, е някак празен, пуст, сив, досаден... Сега - вече (или едва :thumbsup:) на 32 г., снизходително се усмихвам вътрешно, защото всеки ден констатирам, че не е така - животът даже е по-цветен, по-пълен, по-звучен в сравнение с миналите мечтания.

А за по-светлия и чист свят - не мечтая, защото той в момента се променя и пречиства с наша помощ.

Линк към коментар
Share on other sites

Когато мечтите изглеждат най-невъзможни, най-силно мечтая. :3d_051:

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...