Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Споделяне на опит ?


Skylove

Recommended Posts

Здравейте !

Първо искам да се опиша:

От 12 годишна почнах да се интересувам от езотерика. 

Първо четях, за силата на мисълта. После от астрология, хиромантия, хирогномия, нумерология... В училище ме влечаха психологията и философията. 

Докато не станах на 19 и открих Беинса Дуно.

Книгите , които четях ги купувах от книжарницата на бялото братство. Те ми отговориха на много въпроси, но и задаваха двойно повече . Станаха ми интересни също Преподобна Стойна, Вера Кочовска, дядо Влайчо, баба Ванга, Петър Димков. И накрая прочетох и Библията. 

Всичко това ме изпълни със много любов, изпълни ме със светлина, със спокойствие.

Предпазва ме от грешни постъпки спрямо останалите хора. Научих много, дава ми шанс да помагам на другите , когато не са добре емоционално  и това ме прави щастлива.

Но аз съм на 25 години, имам хубава работа, красива съм  и някак си все привличам мъже пълна противоположни на мен. 

Без вяра, крайно материални , арогантни дори. А толкова много ми се иска да срещна някой , който би се интересувал, от това което и мен вълнува. Да говорим, да обсъждаме, да обикаляме дори безцелно природата, планините и да се наслаждаваме на всичко. Не те не виждат че в цветето , дървото или животното има една идея, има душа, има смисъл ... И нямат потребността да зададат поне един въпрос , за да може душата в тях да им даде отговор. 

Въпроса ми е следния - смятате ли , че това е изпитание, закон на привличане , карма или е просто съдба?

Да разясня, ако е изпитание , значи ако го издържа ще ми се даде , човека , който търся.

Ако е закон, значи да приема че два плюса и два минуса на едно място няма и нямам шанс.

Ако е карма, значи аз съм виновна в нещо и времето ще покаже във какво.

Ако е съдба, значи това е част от моята мисия.

Има ли хора, от вас , които са били като мен?

И след кофти връзки най - накрая са срещнали някой с душа близка на своята? 

Много се извинявам, за въпросите и благодаря на хората, които ще споделят опита и мисленето си с мен :)

 

Линк към коментар
Share on other sites

Добре дошла skylove! Много се радвам, че си сред нас :)

Всъщност ти отговаряш на своите въпроси :) 

Мен животът ме убеди, че ако се науча да виждам духовността там, където тя не е на самата повърхност, не е декларирана, но е дълбока същност на човек, който външно сякаш е самата противоположност, около мен остават само хората, които ме радват и обогатяват, на които мога да бъда полезна с нещо, и които ме учат на много неща. 

Има една тънкост, обаче - свободата. Хората, които са привлечени от онези твои качества, които ти самата не смяташ за определящи, също имат някакви свои положителни страни. Те са свободни да бъдат такива, каквито са, а не каквито ти би искала да бъдат. Ти също си свободна да не обвързваш живота си с тях, а да намериш приятелите в тях. 

Един въпрос - къде според теб би могла да срещнеш човек, който да ти допадне? Имаш ли някаквъ предварително изграден негов образ? 

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря ! 

И аз много се радвам, затова че съм сред вас :)

Визуално не мога да си го представя, по скоро душевно ще успея :)

Знам , че няма абсолютно добри и абсолютно лоши хора. В човека съществуват и живеят и двете. Но всеки има избор какъв да бъде и как да постъпва спрямо себе си и другите. Затова искам да е повече добър и по - малко лош, ако мога така да се изразя. 

Да е вярващ, да вярва и да търси своята душа. Ще поясня защо използвам и търся тези две неща. 

Добрия и вярващия човек, е този който по някаква причина е намерил пътя към истината. 

Той няма да те бутне и след това да се извинява. От него не можеш не можеш да чуеш лоша или обидна дума, в очите му няма да видиш злоба, желание за отмъщение, или завист. Няма да усещаш студ и самота, от него винаги ще духа топлина и уют. Тъкъв човек става добър родител. Детето ще изживее спокойно и щастливо детство, без крясъци, викове , побойща, скандали и т.н. ще има възможността да види природата , да я усети. Няма да бъде затворено в апартамент докато родителите му хвърлят салфетки по кръчмите и спят до обяд например.

Човек който няма да те изостави в труден момент и ако се срутят няколко стъпала, да не ти посочват вратата а заедно да съградят отново по - здрави стълби. 

Аз имам огромно чувтсво за жертвоготовност ,. Може би всиКо това гледам е през моите очи, навярно затова греша. 

Навярно тези неща са утопия, или няма как да съществува семейство което въпреки изпитите да се държат един за друг , а не да се изхвърлят като стара дреха. Защото няма вечнио да сме млади и красиви по външност, но по - душа можем да сме красиви, може да сме мъдри, може да сме будни. 

С две думи, човек който се е научил да обича ближния , като свой брат,  себе си  и Бога ( или такъв който поне има такова желание) :)

Надявам се да съм успяла, да напиша всичко разбираемо и точно :))) 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Съвсем не са утопия :) Познавам такива семейства...

Но няма да е чак дотам розово - все пак сме тук, за да се учим на неща, които все още не сме развили в себе си. Проблемът на младите хора е, че те тръгват заедно да градят семейство, когато са в началото на своя път. Няма как да са напълно изградени - вие заедно ще се изграждате в трудностите. Ще се учите на разбиране, смирение, търпение и прощаване (не на теория...). Ще ви предоставят "щанги", с които да тренирате. (Аз още тренирам.) Тези "щанги" никак не са толкова леки, колкото изглеждат отстрани. Идват моменти, в които не вижда човек как е възможно да се приеме с разбиране нещо, което противоречи на цялата му същност... старата... Едно от най-трудните неща е да се откажем да правим света и хората красиви и добри... Ако го постигне човек, обаче, животът се оказва най-лесното и приятно нещо на света. 

Още един въпрос:

Ако човекът, който носи описаната от теб душевност, не изглежда да е привлечен от теб, т.е. не те ухажва и не търси твоето внимание като мъж - жена; ако този човек е "само" добър приятел? 

Линк към коментар
Share on other sites

Skylove   , Здравей

Добре  и реално описваш образа . Но нали се сещаш , че това  , за сега е фантазия . На 25 се съмнявам да познаваш мъжката природа :) . За това е добре на място да преценяваш кое можеш да търпиш и кое е недопустимо .

Въпросите добре си ги подредила изпитание , карма , закон . Сигурно знаеш каква е опасноста от самовнушението . Разглеждай ги без да се лепиш за някой .

Преди време срещнах едно момче . С вдъхновение ми разказваше как на скоро открил Бог .И как от тогава живота му се е променил в добра светлина .Много се радваше , че и приятелката му споделяла тези идеи .Само че трябвало да я отучи да ходи по кафетата след работа . Не било допустимо там да разговаря с други мъже .С учудване гледах това 25 годишно момче . колко безкопромисно гледаше на жената в семейството .Нейните и неговите права бяха несъпоставими .

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Донка, съгласна съм с теб, знам че има много неща , които имам да уча и да развивам. 

Точно че приемам всеки такъв , какъвто е .  Наясно съм че промяната няма как да се наложи , няма как да принудиш някой да се промени. Промяната е вътрешен процес, който само и единствено човека трябва да поиска, осъзнава и да работи върху себе си .

За приятеля, не мога да отговоря, защото не съм срещала такъв . Както споменах така се случва, че срещам свои противоположности ....

Но както споменах по - горе, това което чета ми помага да им помагам и на тях в трудна ситуация, когато не са ок емоционално или душевно  и това ме удовлетворява   :)  

- Александър, здравей :)

Ами за мен любовта не слага окови, оковите са като гравитацията - все те държат на земята.... Любовта лети  като птица, тя е като душата, тя е част от душата.... Тя ти дарява свобода. Когато обичаш, според мен не трябва да обсебваш.

Твоят познат навярно, наистина е открил Бог и е повярвал в него. Но може би ще му трябва време да проумее, че както той ни е дал свобода във избора дали да тръгнем по лошия или добрия път и не се меша в нашата воля, така и ние правото нямаме да се мешаме в чуждата. Както той прощава , ние да прощаваме. И най - вече той не съди , че кои сме ние да съдим подобните си...

Разбира се, че не познавам изцяло мъжката природа, може и този образ , който описах наистина да е фантазия. 

Благодаря , че споделяте тези истории с мен :))))

 

 

 

 

 

 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

За мен нещата относно връзките са нещо като законите във физиката...независимо дали ги съзнаваш, разбираш...те си действат....а всичко, което наричаме "съдба", "карма", "изпитание", наказание....и какво ли не още е от арсенала на ума ни...който се опитва да си измисли обяснение. И като омеша разните умствени постройки с емоции и става една....каша, едно емоционално блато....от което може да не ти стигне един живот да се измъкнеш, и в което без да искаш и без да знаеш как е станало ще затънат и други същества....

В случая имаме закономерност, която ти си забелязала. Това, че привличаш противоположни на теб. Ами чудесно наблюдение! Точно така е. Защото ти целенасочено влагаш енергия и съответно развиваш само едната част от своето същество -  тази, която ти харесва - светлата, добрата...Но тук има огромна заблуда. Ти не си това. Не мисли, че щом съзнателно търсиш тази светла и добра визия ти си това. Не, не си. Защото монетата ВИНАГИ задължително има две страни. И едната страна ти просто скриваш от съзнанието си, натикваш я в тъмните килери на съществото си...мъжете, които срещаш, обаче, идват в ролята на твое огледало...което ти показва истината. Защото светът е така устроен, че ние виждаме себе си чрез другите...чрез отношенията с другите и най-вече с противоположния пол. Мъжете, които привличаш ти показват твоята скрита, подтисната, отречена от теб част. Ако ти наистина си позволиш да се влюбиш в такъв мъж...ще дойде момент в който вие взаимно ще откриете скритите си части. Ако си достатъчно наблюдателна ти с изненада ще започнеш да откриваш, че носиш в себе си доста от това, което партньорът ти външно проявява. Ще забележиш също, че той, въпреки че външно изразява друго, вътре в себе си носи доста от това, което ти външно проявяваш. Ако наистина сте влюбени вие ще бъдете взаимно огледала един за друг....и това е огромен шанс, защото може да доведе до приемането на тази скрита твоя част. Трудно е обаче. Защото самият факт, че досега си я скривала значи, че не ти допада и да я признаеш в себе си никак не е лесно. Но само тогава можеш да се трансформираш в едно по-зряло същество. Любовта прави възможна тази трансформация....прави възможно това взаимно огледално взаимодействие. Великата разумност, Бог подпомага еволюцията , трасформацията, приемането на ЦЯЛОТО, а не едностранчивстта....чисто енергийно това изглежда още по-просто. Ти влагаш енергия в горните си чакри...съответно си поляризирана по такъв начин, че неминуемо привличаш обратно поляризиран, който работи основно с долните си чакри....и това ще бъде така докато не балансираш енергийното си тяло...развивайки и долните си чакри, казано по друг начин....приобщавайки /осъзнавайки ги в себе си/ и тези свои характеристики, които не ти звучат много гот, като например сексуалността ти, материалността ти, егоизмът ти...докато ти ги отхвърляш за сметка на светлите, добрите и красивите....винаги ще си поляризирана. И винаги Вселената ще те уравновесява чрез обратния полюс....

дано да го обясних ясно

Линк към коментар
Share on other sites

Много ти благодаря!

Ти си права !

Зная , че във всеки има добра и лоша страна, но както ти каза аз работя само върху първата. 

За чакрите въобще не се бях замисляла. 

С това, което написа ми отговори и на други въпроси :)

А как да се поляризирам?  И нужно ли е това? Това ще наруши ли духовното ми развитие или е част от него. ? 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Тук има интересни мисли на участници в нашия форум :) 

От Учителя:

Цитат

 Ако дълго време поддържаме едно и също състояние, винаги има опасност. Някой път вие изпадате в едно мрачно състояние, но същевременно то е поляризиране – има две идеи, в мъката, през която минавате, дълбоко се крие една надежда. Аз съм болен, но аз си казвам: "Е, ще оздравея." Има тази надежда вътре, има една борба. Но има такива състояния, където у този човек няма никаква надежда, и той свършва. Казва, с мен всичко е свършено вече. Докато у човека има известно желание, което е раздвоено (има две желания едновременно), докато тази двойственост съществува, човек се движи. Но когато остане само една основна мисъл (не в този смисъл основна), а отрицателна основна мисъл, тогава е свършено с него.

http://www.beinsadouno.com/wiki/index.php/Трансформиране_на_енергиите

И въобще цялата беседа... Има и още доста подобни примери...

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...
В 7/21/2017 at 12:59, Skylove каза:

Въпроса ми е следния - смятате ли , че това е изпитание, закон на привличане , карма или е просто съдба?

Skylove, ако си най-вече честна към себе си както показваш от поста си, ще намериш отговорът. Истината не е скрита, човек сам я крие от себе си. Като се интересуваш от езотерика, трябва да помислиш над един много основен въпрос. Как е изграден материалният свят който виждаш около себе си? Изглежда има два основополагащи принципа, кой е верният?

Подобното привлича подобно.

Противоположностите се привличат

Двете изглежда си противоречат, а се използват толкова често дори от едни и същи хора, без да осъзнават противоречието. А истината и в това е много проста. Човек има две природи - духовна и материална. Първото е духовен принцип, второто е материален принцип. Материалният живот е дуален, изграден е чрез разделянето, което създава магнетизъм между двете нови части. Магнетизмът е физическото привличане, породено от усещането за нецялостност. Има един константен Вселенски принцип който не може да бъде променян - на баланса! Всяко нещо се стреми към баланс, включително и материята. В зависимост от какъв тип нецялостност човек изпитва, изживяването му може да е от повърхностно привличане, до дълбоко кармично изпитание. Самата карма е материална концепция. Духовната част на човека е винаги напълно свободна, физическият аспект обаче е винаги в плен на кармата. Така че, можеш да го наречеш изпитание. Според мен това е и смисълът на идеята за първородният "грях". Самият акт на физическо раждане, те вкарва в кармични зависимости, за които съвсем естествено можеш да се запиташ - с какво сгреших, защо се чувствам по определен начин, защо това или онова ми се случва. Затова "грехът" е първороден,  процесът се задвижва със самото ти раждане и ти го приемаш върху себе си. Дори да не направиш нищо "лошо", си оплетен в него. Напротив, трябва активно да направиш "нещо", за да излезеш от него. Ако темата ти е интересна и имаш какво да кажеш по нея, пиши ми на лични.

Между друго, карма е дори начинът по който ще се опиташ да си обясниш всички тези неща и в коя Идея за Истината ще избереш да Вярваш. Така че много внимателно и с това което избираш да четеш, или да не четеш. Имаше наскоро един филм Inception, за силата на идеята и колко е опасно да втълпяваш идея на друг, пък дори в опит да му помогнеш...

Редактирано от iti
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Здравейте! Имам въпрос относно кармата и пътя в живота. Предварително ме извинете, нов съм в тези неща и не разбирам много. 
Случват ми се повтарящи се моменти с различни хора. Ситуациите са много, много подобни. Чувал съм, че това означавало, че не съм научил урока от предишния път. При добро желание и излишък на време, някой би ли ми разяснил по-подробно?

Линк към коментар
Share on other sites

Човек реагира , или прави избори , независимо дали съзнателно или несъзнателно , винги  , в следствие на натрупана памет .Разликата е в това , дали разбираме или не , случващото се . Ако не разбираме и се чудим защо става точно това , наричаме го съдба . Тогава нашата несъзнавана памет е контролирала  изборите .Излъчването на околната среда е еднакво за всички .Но спецификата на отделния човек прави нещата различни . За да се прекрати повторяемоста е нужно да си отговориш на няколко въпроса , разнищвайки случките . Какво се повтаря , защо е възможно , как ще ни хареса развитието на събитията .На колкото повече въпроси свързани със случая си отговорим , толкова по добре . Това е практичен начин за справяне .Смисъла е придобиване на опит .Бързия начин е ментално разиграване на случките . Но трябва да се включат всички сетива и усещания , както става в живота .Колкото по пълна е създадената картина , толкова по силен ефект има .

 

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Май не е достатъчно само да си зададеш въпросите и да си отговориш.....много работа следва след това да се отработи проблемната ситуация. Аз чудесно знам защо в живота ми се повтарят дадени ситуации, но съм още далече от анулирането им...това са дълбоки подсъзнателни неща...които са много по-силни от съзнателния ум /интелекта/...те действат като инстинкти, автоматично се включват дори въпреки, че си наясно защо...

Линк към коментар
Share on other sites

В съвременноста , Натрупването , на опит се ускорява с технологийте .То става с  четенето на книги ,чрез филмите и телевизията .И много зависи от включването на цялия човек , вживяването . Ключово , е включването на всички сетива . Дори и емоциите .

Найстина не е достатъчно само , да си задаваш въпроси и търсиш отговори , ако умът се плъзга по повърхноста на фактите .Нужно е да видиш чрез повечко от сетивата си ,Водено чрез ума преживяване . Да гледаш , с цел да видиш причините . Лесно се прави в полусън (медитативно) състояние .

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Днес гледах един клип на Веселин Орешков . Там той спомена за преживните животни :) . И ние сме такива преживни животни . Имаме нужда ежедневно да преживявяме на саме , събраната през деня информация . И на други места съм срещал твърдението , че не преработения стрес , предизвиква болезненост .Това е общоизвестна истина , недооценена  .

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...