Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Тревожна бременност


Recommended Posts

Здравейте,

Надявам се че тук мога да получа малко помощ, аз съм хипохондричка склонна към тревожност. По принцип горе-долу преди един път в месеца ме обладаваха мисли на тревожност, които траят между 4 - 8 часа и след това отминават. 

Сега обаче съм бременна в 6ти месец и от както забременях, всяка седмица започнах да получавам такива пристъпи, свързани с притеснения за бебето, че съм обидила някой в работата или приятел, че не съм достойна майка и тн. Опитвам каквото мога от четенето в интернет, спорт, балансирано хранене и все пак не мога да овладея пристъпите, когато се случат продължават почти по цяла нощ и не мога да спя. 

Опитвам се да разбера каква е причината, притесненията за бебето ми се случват когато говоря с майки и те ми дават някакви съвети. 

Дали може да ми дадете някакви алтернативни идеи как да се справя с тревожността, обмислям дали не е време да посетя специалист. 

 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Говориш с майки, слушаш роднини, четеш БГМама, това е кофти избор при положение, че си тревожна. Ако се довериш на себе си и на инстинкта си всичко ще се случи по най-добрия начин. Обаче дали си способна да разграничиш себе си във всичко наложено отвън... това е въпросът.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей,

в ситуацията, която е актуална при теб в момента, няма друга ефективна алтернатива освен психотерапията. Хубаво е останалите месеци от бременността да работиш в структуриран процес по промяна на мисленето си, а психотерапията е именно това.

Поздрави!

Линк към коментар
Share on other sites

Да, заедно с растежа на новия живот в теб, имаш да израстваш в новия живот на смелостта, живата вяра и любовта. В психоерапия, освен с обичайните похвати по промяна на мисленето, парадокс, хипноза и т.н., при хипохондрия се работи интензивно с молитва, с развиване на едно преживяемо чувство за доверяване на Бога, съдбата ти и неслучайността, определяна от присъствието на духа ти. Та, това присъствие имаш да намираш. 

Както са ти писали по-горе, четеш ли мрънканията на други мрънкачки, слагаш ли се в позицията на "мещо се случва, болна съм, ужасно е...", не е добър вариант. Подобно четене тук е забранено, за да се ограничи негативната самосугестгия. 

Успехи!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...