Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
ginanick

Тревожна бременност

Recommended Posts

Здравейте,

Надявам се че тук мога да получа малко помощ, аз съм хипохондричка склонна към тревожност. По принцип горе-долу преди един път в месеца ме обладаваха мисли на тревожност, които траят между 4 - 8 часа и след това отминават. 

Сега обаче съм бременна в 6ти месец и от както забременях, всяка седмица започнах да получавам такива пристъпи, свързани с притеснения за бебето, че съм обидила някой в работата или приятел, че не съм достойна майка и тн. Опитвам каквото мога от четенето в интернет, спорт, балансирано хранене и все пак не мога да овладея пристъпите, когато се случат продължават почти по цяла нощ и не мога да спя. 

Опитвам се да разбера каква е причината, притесненията за бебето ми се случват когато говоря с майки и те ми дават някакви съвети. 

Дали може да ми дадете някакви алтернативни идеи как да се справя с тревожността, обмислям дали не е време да посетя специалист. 

 

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Говориш с майки, слушаш роднини, четеш БГМама, това е кофти избор при положение, че си тревожна. Ако се довериш на себе си и на инстинкта си всичко ще се случи по най-добрия начин. Обаче дали си способна да разграничиш себе си във всичко наложено отвън... това е въпросът.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Кермит

Здравей,

в ситуацията, която е актуална при теб в момента, няма друга ефективна алтернатива освен психотерапията. Хубаво е останалите месеци от бременността да работиш в структуриран процес по промяна на мисленето си, а психотерапията е именно това.

Поздрави!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Да, заедно с растежа на новия живот в теб, имаш да израстваш в новия живот на смелостта, живата вяра и любовта. В психоерапия, освен с обичайните похвати по промяна на мисленето, парадокс, хипноза и т.н., при хипохондрия се работи интензивно с молитва, с развиване на едно преживяемо чувство за доверяване на Бога, съдбата ти и неслучайността, определяна от присъствието на духа ти. Та, това присъствие имаш да намираш. 

Както са ти писали по-горе, четеш ли мрънканията на други мрънкачки, слагаш ли се в позицията на "мещо се случва, болна съм, ужасно е...", не е добър вариант. Подобно четене тук е забранено, за да се ограничи негативната самосугестгия. 

Успехи!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×