Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня - 2 .10.-8.10.2017г


Recommended Posts

Мисъл за деня-2.10.2017г

Ако Орфей със своята песен е могъл да укротява дивите зверове, не можете ли и вие чрез своята музика и песен да се справяте с мъчнотиите и неблагоприятните условия в живота? Лесно е да свири човек, но той трябва да свири така, че да укротява зверовете в себе си. Без да правите усилия, вие казвате, че не можете да пеете и свирите и по този начин сами си поставяте преграда. Всеки може да пее.

Идеалният човек

Orfei.jpg

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-3.10.2017г

И тъй, приложете музиката навсякъде в живота си. Ако сами не можете да пеете, идете в градината, седнете под някое дърво и ако има вятър, в огъването на листата ще има такава музика, че ще започнете полека-лека да утихвате, да се унасяте в това шумолене, което аз наричам музика. Тези вибрации, които идват от шумоленето на листата, въздействат върху ума ви.

Влиянието-на-хармонията-в-живота

fall-foliage-1738046_960_720.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-4.10.2017г

Светът е опитно училище. Който влезе в него, трябва да познава законите и елементите, с които той работи. Ако не ги познава, човек се натъква на противоречия и мъчнотии. Човек придобива нещо само тогава, когато обработи нещата и те стават негова плът и кръв. Истински придобивки са ония, с които човек разполага по всяко време и които изменят характера му, внасят в него нещо благородно и устойчиво.

Милосърдие и користолюбие

Линк към коментар
Share on other sites

Цитат

Под думата „свят“, в тесен смисъл, разбираме външната страна на нещата, която мами човека и го въвежда в заблуждения и противоречия. Друг е въпросът, ако разглеждаме света в широк смисъл на думата, като проява на Битието, на Космоса. Там вече спадат и науката, и религията, и изкуствата. И външният свят си служи с тях, но като с украшения, както младата мома се кичи и нарежда с хубави дрехи, със златни пръстени и гривни. Тя се кичи с тях, но сама нищо не е изработила.

:D

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-5.10.2017г

Често ме запитват: „Как ще се спаси светът?”. Като дадем място на Бога да живее в нашите сърца и умове. – „Как ще познаем, че Бог живее в нас?” Много просто: ако на обидите не отговаряш с обиди, Бог е в тебе. Ако на всяка обида отговаряш с усмивка, Бог живее в тебе.

Напразно_ме_почитат

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-6.10.2017г

Потърси в характера на човека една добра черта и я дръж в съзнанието си. Тогава, без да му се молиш, той ще бъде готов да ти услужи. Още с влизането ти при него сърцето му се отваря и той сам предлага своята услуга. Всеки може да направи опит да види действието на добрата мисъл. Без нея много ще хлопате и няма да ви се отвори.

Великата_разумност

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня -7.10.2017

Има един закон: хората, които се сближават, трябва да мислят добро един за друг, понеже при добрата мисъл ти можеш да мислиш и да се развиваш. Ако добрите хора не мислят добре за тебе, то е вече голяма спънка – тогава ти вече не можеш да мислиш.

Запалена_свещ

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-8.10.2017г

В света има един закон, той е закон на благословение. Всяко добро, което извършите, всяка ваша добра мисъл, след като обиколи целия свят, ще се върне към вас със своите придобивки. И всяка ваша лоша мисъл, след като обиколи целия свят, пак ще се върне при вас. Мислите, които пускате в света – една добра и една лоша мисъл, пак ще се върнат при вас.

Първото_място_1933

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...